Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

OPPO Znajdź obraz produktu X5 Lite

Recenzja OPPO Find X5 Lite – Dużo Reno, (zbyt) mały Find X!

Raport z testu stworzony przez Timo A. 27 kwietnia 2022 r.

Z sugerowaną ceną detaliczną 5 euro OPPO Find X499 Lite jest najtańszym smartfonem spośród trzech wariantów modeli OPPO Find X5.

Przyjrzeliśmy się bliżej telefonowi OPPO i oceniliśmy wyświetlacz, wydajność, aparat i inne.

Twitter Facebook WhatsApp Bufor Przypiąć
7.8
Nasza ocena
350 € amazon.pl
Porównywarka cen
Technische Daten
Przegląd
producent

OPPO

Modell

OPPO Znajdź X5 Lite

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: MediaTek Dimensity 900 5G
GPU: ARM Mali-G68 MP4
Pamięć: 8 GB LPDDR4X + 256 GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: tak (potrójne gniazdo)

 Wyświetlacz 
Przekątna ekranu: 6,43 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 90 Hz
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 64 MP (przysłona f / 1.7)
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP (przysłona 119° - f/2.25)
Aparat makro: 2 MP (przysłona f/2.4)

Przedni aparat: 32 MP (przysłona f / 2.4)

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bänder 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: pasma 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710 MHz-1780 MHz, DL: 2110 MHz-2180 MHz)
TD-LTE: pasma 38/39/40/41
5G SA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
5G NSA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik odcisków palców (na wyświetlaczu)

 akumulator 
Bateria: 4.500 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 65 W SUPERVOOC
Sklep Qi: nie

 Inny 
System operacyjny: Android 11 (ColorOS12)
Dźwięk: słuchawki 3.5 mm / głośniki mono
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 160,6 73,2 x x 7,81 mm
Waga: 173g

Recenzja: OPPO Znajdź X5 Lite

Nowy rok, nowa generacja OPPO Find X. W przedziale cenowym (RRP) od 499 euro (X5 Lite) do 999 euro (X5) i 1399 euro (X5 Pro), seria modeli OPPO Find X5 jest szczególnie wszechstronna.

OPPO Znajdź nagłówek recenzji X5 Lite

OPPO Find X5 Lite uzupełnia obecną generację smartfonów OPPO, szczególnie na dole. W przeciwieństwie do dwóch modeli z wyższej półki, smartfon Lite obsługuje wysoce konkurencyjny segment średniej klasy. Kompromisy w zakresie sprzętu muszą zostać zaakceptowane, ale należy przewidzieć jedną rzecz: OPPO Find X5 Lite (w przyszłości) znajdzie swoich nabywców!

OPPO Find X5 Lite: projekt i wykończenie

Projekt OPPO Find X5 Lite najlepiej opisuje słowo „ogólny”. Jeśli rozejrzysz się w segmencie średniej klasy wśród producentów, zobaczysz wiele podobieństw między różnymi markami smartfonów.

OPPO Znajdź X5 Lite widok z tyłu.

Garb aparatu z tyłu jest typowy dla klasy średniej i zupełnie różni się od pozostałych dwóch modeli OPPO Find X5. Zamiast rozległego elementu aparatu z płynnym przejściem, model Lite ma trzy aparaty i lampę błyskową LED w prostokątnej ramce. Wystaje kilka milimetrów z tyłu, przez co smartfon leży na nim płasko i chybocze się podczas pisania. Ale nie martw się, można to zaobserwować w prawie każdym smartfonie.

OPPO Znajdź stronę X5 Lite z przyciskiem zasilania.

Jeśli chodzi o kolory, masz do wyboru „Starry Black” i „Startrails Blue”. Cechą koloru „Gwiaździsta czerń” jest migoczący niebiesko-czarny gradient kolorów, który pojawia się, gdy pada na niego światło. Nieco inaczej zachowuje się kolor „Startrails Blue”, który tworzy fioletowy połyskujący wzór za pomocą laserowego obrazowania bezpośredniego (LDI).

OPPO Znajdź spód X5 Lite z USB-C i gniazdem słuchawkowym.

Smartfon o wysokości 160,6 mm, szerokości 73,2 mm i grubości 7,81 mm dobrze leży w dłoni. Tył naszego urządzenia testowego w kolorze „Starry Black” ma przyjemną fakturę, która nie pozostawia miejsca na nieestetyczne odciski palców. Plecy i rama są wykonane z tworzywa sztucznego, dzięki czemu waży zaledwie 173 g.

W kierunku krawędzi tył śmiało przechodzi w błyszczącą metaliczną ramę. Jednak przejście nie jest płynne. Mała szczelina, w której może gromadzić się brud. OPPO Find X5 Lite nie zapewnia ochrony przed wodą (stopień ochrony IP).

Zielony nadruk na przycisku zasilania, który przyjemnie dopełnia design, nie jest przyjemny dla oka. Same przyciski, tutaj przycisk zasilania po prawej stronie i przełącznik głośności po lewej, są łatwo dostępne, ale mogłyby być nieco mocniej osadzone w ramce. Połączenia OPPO Find X5 Lite sprowadzają się do ładowania USB-C lub połączenia danych i gniazda słuchawkowego 3,5 mm.

OPPO Znajdź zawartość opakowania X5 Lite

Zakres dostawy OPPO Find X5 Lite z pokrowcem ochronnym, szybką ładowarką, kablem USB-C i zasilaczem USB-AC.

OPPO Znajdź X5 Lite: ekran

Jeśli przejdziemy do przodu, znajdziemy 6,43-calowy wyświetlacz AMOLED o rozdzielczości 2400 x 1080 pikseli lub 409 PPI. Częstotliwość odświeżania można opcjonalnie ustawić w zakresie od 60 Hz do maksymalnie 90 Hz. Jednak częstotliwość odświeżania nie skaluje się dynamicznie.

Wartymi wspomnienia parametrami są również częstotliwość próbkowania 180 Hz, 8-bitowy kolorowy wyświetlacz (16,7 mln kolorów) oraz jasność wyświetlacza do 600 nitów w świetle słonecznym. Wyświetlacz jest chroniony wyjątkowo wytrzymałym szkłem Corning Gorilla Glass 5.

OPPO Znajdź ekran AMOLED X5 Lite.

Tyle teorii. W praktyce wyświetlacz OPPO Find X5 Lite ustawia się na środku pola. Panel AMOLED przekonuje wysokim kontrastem z bogatą czernią. Domyślnie tryb kolorów ekranu jest ustawiony na Żywe. Kolory wyświetlane są w tym trybie w mocnym, ale nie przesyconym i ciepłym tonie.

W tym trybie kolorów przestrzeń kolorów DCI-P3 jest pokryta w 100 procentach. Przestrzeń barw sRGB to nawet 135 proc. Bardziej miękkie kolory można uzyskać w trybie „Natura”. Dodatkowo temperaturę barwową można na bieżąco korygować w trybie „zimniejszym”, „standardowym” i „cieplejszym”.

Automatyczna regulacja jasności reaguje szybko i dostosowuje jasność wyświetlacza do warunków oświetleniowych. W mocnym oświetleniu otoczenia, zwłaszcza przy silnym nasłonecznieniu, wyświetlacz pozostaje dość czytelny. Jednak OPPO Find X5 Lite czuje się wyraźnie wygodniejszy w cieniu. Animacje są wyświetlane płynnie dzięki częstotliwości odświeżania 90 Hz. Ekran dotykowy działa precyzyjnie.

Zintegrowane w ColorOS funkcje wyświetlania spełniają wszystkie oczekiwania, jakie można mieć wobec smartfona ze średniej półki. Dostępny jest między innymi (czasowy) tryb ciemny, tryb komfortu dla oczu, wzmacniacz kolorów wideo i zawsze włączony wyświetlacz z konfigurowalną konstrukcją. Miłośnicy filmów korzystają z obsługi HDR10+ i licencji Widevine L1, która umożliwia strumieniowanie Netflix w wysokiej rozdzielczości.

OPPO Znajdź X5 Lite: wydajność

System na chipie MediaTek Dimensity 900 obiecuje obiecującą wydajność w średnim zakresie i najnowsze standardy połączeń.

Wyprodukowany w wydajnym procesie 6 nm, Dimensity 900 jest podzielony na szybki 8-rdzeniowy procesor (2x Cortex-A78 @2,4 GHz i 6x Cortex-A55 @2 GHz) oraz procesor graficzny Mali-G68 MP4 odpowiedni do gier mobilnych.

OPPO Znajdź X5 Lite Asphalt 9 Gaming.

Jeśli chodzi o przechowywanie, OPPO nie pozostawia wyboru. Smartfon jest dostępny tylko z 8 GB pamięci LPDDR4X RAM i 256 GB pamięci UFS2.2. Rozszerzenie pamięci za pomocą karty pamięci microSD to zaleta, ale rzadko konieczna ze względu na obszerną przestrzeń do przechowywania danych. W przypadku OPPO Find X5 Lite działa to nawet bez podwójnej karty SIM (potrójnego gniazda SIM).

MediaTek Dimensity 900 obsługuje również obecne standardy połączeń, takie jak komunikacja mobilna 5G (Sub-6 GHz), WiFi 6 (802.11ax) i Bluetooth 5.2. Więcej o tym później.

Testy, które przeprowadziliśmy w AnTuTu, Geekbench i 900DMark, wskazują na dobrą wydajność Dimensity 3. Mała ciekawostka: smartfon jest rozpoznawany przez wiele aplikacji testowych jako OPPO Reno 7 5G. To nie pomyłka, bo na innych rynkach OPPO Find X5 Lite pojawił się jako OPPO Reno 7 5G.

Przede wszystkim decydujące znaczenie ma wydajność w życiu codziennym i nie ma na co narzekać. ColorOS 11, oparty na systemie Android 12, jest szybki i płynny w użyciu. Aplikacje uruchamiają się bez długiej przerwy w ładowaniu i pozostają w pamięci wystarczająco długo pod względem wielozadaniowości.

Wymagająca gra mobilna również nie jest przeszkodą dla Dimensity 900. Wydajność grafiki jest wystarczająca do płynnego grania w gry takie jak Asphalt 9 czy PUBG. Dzięki systemowi chłodzenia cieczą smartfon zachowuje chłodną głowę nawet po długich okresach ciągłego użytkowania bez pogarszania wydajności.

Jedyną górną granicą jest 90 Hz, które mocniejsze układy lepiej wykorzystują w wymagających aplikacjach. Jednak w interfejsie użytkownika Dimensity 900 jest wystarczająco szybki, aby przez większość czasu obsługiwać wyświetlacz z częstotliwością 90 Hz.

OPPO Find X5 Lite: interfejs użytkownika

W przypadku OPPO Find X12 Lite ColorOS 5 oznacza interfejs użytkownika oparty na systemie Android 11. W przypadku serii OPPO Find X, OPPO obiecuje gwarancję aktualizacji 3 aktualizacji Androida. I odwrotnie, oznacza to, że OPPO Find X5 Lite będzie nadal otrzymywać aktualizacje do Androida 14. Zgodnie z polityką aktualizacji OPPO aktualizacje zabezpieczeń są gwarantowane przez okres do 4 lat.

Możesz kochać lub nienawidzić samego ColorOS: wygląd jest kwestią gustu, ale OPPO daje użytkownikowi wybór, jeśli chodzi o ikony, programy uruchamiające i tym podobne. Funkcjonalnie system jest dobrze pozycjonowany. Specjalne funkcje, takie jak tryb podzielonego ekranu, który umożliwia wyświetlanie dwóch aplikacji na ekranie, czy inteligentny pasek boczny, który umożliwia szybki dostęp do aplikacji, to tylko niektóre z licznych funkcji ColorOS 12.

Oprócz odpowiednich usług Google, ColorOS 12 ma również preinstalowane oprogramowanie typu bloatware (Amazon Shopping, LinkedIn, PUBG itp.). Jednak liczba jest łatwa do opanowania i wszystkie aplikacje można odinstalować bez problemów.

OPPO Znajdź X5 Lite: aparat

Wyposażenie aparatu z tyłu dzieli się na aparat główny 64 MP z przysłoną f/1.7, ultraszerokokątny aparat 8 MP z przysłoną f/2.25 i polem widzenia 119° oraz aparat makro 2 MP z przysłoną f/2.4 i stała ostrość.

OPPO Find X5 Lite moduł aparatu z tyłu.

Z przodu znajduje się przedni aparat 32 MP z przysłoną f/2.4, który najprawdopodobniej jest przetwornikiem obrazu Sony IMX615. Mając kamery z tyłu, rozsądnie jest założyć, że zainstalowane są czujniki Omnivision.

potrójny aparat

 Potrójny aparat to przede wszystkim typowa taryfa ze średniej półki. To, czego brakuje w konfiguracji aparatu, to coś, co odróżnia OPPO Find X5 Lite od innych smartfonów średniej klasy. Inni producenci z tej samej półki cenowej czasami stawiają na lepszej jakości sensory i dodatki, takie jak optyczna stabilizacja obrazu czy bezstratny teleobiektyw.

Pomimo braku dodatków, główny aparat OPPO Find X5 Lite dobrze wypadł w naszym teście. Nagrania są spójne kolorystycznie i mają przyjemnie ciepłą nutę, nie tracąc na naturalności. Nie ma nic złego w ostrości obrazu i szczegółowości, mierzonej w tym przedziale cenowym. Pod względem dynamiki obrazu i głębi ostrości OPPO Find X5 Lite pozostawia w tyle wielu innych konkurentów.

W słabych warunkach oświetleniowych warto włączyć tryb nocny. Wykonuje serię zdjęć o różnych poziomach ekspozycji, które są łączone w jedno zdjęcie podczas obróbki nocnej. Dla porównania zdjęcia robione w trybie nocnym są zazwyczaj bardziej szczegółowe, wierniejsze w kolorze i jaśniejsze.

Jednak test wykazał również, że do trybu nocnego OPPO Find X5 Lite potrzebna jest pewna ręka. Aby zrobić zdjęcie, musisz trzymać smartfon nieruchomo do 6 sekund. Tryb nocny rzadko wybacza chybotanie, dlatego warto się bez niego obejść, jeśli jest wystarczająco dużo źródeł światła i mało „stania w bezruchu”. Oto kilka zdjęć testowych w nocy, zarówno z trybem nocnym, jak i bez.

Ultraszerokokątny aparat 8 MP nie nadąża za aparatem głównym. Wykonane nim zdjęcia są mniej atrakcyjne kolorystycznie, a poziom szczegółowości i ostrość obrazu są widocznie zmniejszone. Jest to szczególnie widoczne, gdy patrzysz na nagrania na dużym ekranie. Czasami pojawiają się przebarwienia na krawędziach obiektów (aberracja chromatyczna).

Aparat makro 2 MP to przede wszystkim wypełniacz arkusza danych, który nie jest zbytnio przydatny. Jak to często bywa w średnim zakresie, aparatowi makro brakuje rozdzielczości do robienia użytecznych zdjęć. Zdjęcie próbne zrobione aparatem makro można zobaczyć tutaj:

OPPO Znajdź zdjęcie testowe aparatu makro X5
Główny aparat nagrywa filmy w maksymalnie 4K przy 30 klatkach na sekundę. Możliwych jest do 1080 klatek na sekundę przy zmniejszonej rozdzielczości 60p. Nagrania wideo są stabilizowane za pomocą elektronicznej stabilizacji obrazu, ale tylko w rozdzielczości 1080p60 lub 1080p30.

przednia kamera

Przedni aparat 32 MP zapewnia dobre zdjęcia z naturalnymi odcieniami skóry i przyjemnym odwzorowaniem kolorów. Poziom szczegółowości jest dobry, ale brak stabilizacji obrazu powoduje drgania zdjęć. Niewielka ilość światła dodatkowo wzmacnia efekt. Przedni aparat całkiem dobrze radzi sobie z portretami, poza kilkoma błędami kadrowania.

OPPO Find X5 Lite: łączność

przenośny

Nie ma nic złego w modemie MediaTek Dimensity 6 o częstotliwości poniżej 5 GHz 900G. W teście jakość odbioru była konsekwentnie bezbłędna, a dual SIM działał bez żadnych problemów. 5G jest dostępne na obu gniazdach SIM. OPPO Find X5 Lite obsługuje następujące częstotliwości i pasma:

  •  GSM: 850/900/1800/1900 MHz
  •  WCDMA:  Bänder 1/2/4/5/6/8/19
  •  FDD-LTE: pasma 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710 MHz-1780 MHz, DL: 2110 MHz-2180 MHz)
  •  TD-LTE: pasma 38/39/40/41
  •  5G SA : 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
  •  5G NSA:  1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

Wartości SAR OPPO Find X5 Lite wynoszą 1,05 W/kg na głowie i 0,85 W/kg na ciele.

OPPO Znajdź gniazdo SIM X5 Lite

Wi-Fi i Bluetooth

Obsługiwane jest najnowsze WiFi 6 (802.11ax), podobnie jak Bluetooth 5.2. Smartfon doskonale zachowuje się w sieci WLAN i przekonuje dużym zasięgiem i dobrą przepustowością danych. Bluetooth również nie pozostawia nic do życzenia. Dostępne są kodeki audio o wysokiej rozdzielczości i wolne od opóźnień (aptX, aptXHD, LDAC).

GPS i czujniki

Nawigacja obsługuje systemy pozycjonowania GPS, A-GPS, BeiDou, GLONASS, GALILEO i QZSS. Smartfon już po kilku sekundach odnajduje namiar GPS z dokładnością do kilku metrów. W praktyce, podczas nawigacji po mieście i kraju, OPPO Find X5 ma silny sygnał, bez żadnych odchyleń, o których warto wspomnieć przy określaniu pozycji.

Wyposażenie sensoryczne obejmuje czujnik geomagnetyczny, czujnik zbliżeniowy, czujnik jasności, akcelerometr, czujnik grawitacyjny i żyroskop. NFC jest dostępne do płatności zbliżeniowych, w tym za pomocą Google Pay.

skanery linii papilarnych

Pomimo rzucającego się w oczy przycisku zasilania, skaner linii papilarnych znajduje się pod wyświetlaczem. Działa to niezawodnie i szybko. Alternatywnie smartfon można również odblokować za pomocą rozpoznawania twarzy.

Audio

Niestety żaden głośnik stereo nie trafił do OPPO Find X5 Lite. Zamiast tego musisz zadowolić się dźwiękiem mono, który brzmi nieco płasko, ale ma przyzwoitą głośność. Słuchawki można podłączyć przewodowo przez USB-C lub gniazdo 3,5 mm lub bezprzewodowo przez Bluetooth. Nie ma funkcji radia FM.

OPPO Znajdź X5 Lite: bateria

Bateria OPPO Find X5 Lite ma pojemność 4500 mAh, co jest powszechne w dzisiejszych czasach. Dzięki dość oszczędnemu MediaTek Dimensity 900 można osiągnąć średni czas wyświetlania ekranu wynoszący 15 godzin. W przeliczeniu na dni, przy normalnym użytkowaniu można osiągnąć około dwóch dni pracy.

Akumulator można szybko naładować dzięki technologii ładowania 65W SUPERVOOC. Po zaledwie 15 minutach na ładowarce akumulator jest już naładowany do 60 procent. OPPO dotrzymuje obietnicy, że naładuje baterię do 31 procent w zaledwie 100 minut. Obsługiwane jest ładowanie odwrotne, czyli ładowanie innych urządzeń w przeciwnym kierunku.

Porównywarka cen

ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
349,95 €
ocena
pozytywny

Ciekawy efekt kolorystyczny
Przyzwoity wyświetlacz AMOLED 90 Hz
Dobra wydajność w życiu codziennym i w grach mobilnych
Jakość nagrywania kamery głównej
Aktualne standardy połączeń (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
NFC do płatności zbliżeniowych
Skaner linii papilarnych na wyświetlaczu
Dobra żywotność baterii i krótki czas ładowania (65W SUPERVOOC)

ujemny

Stosunkowo wysoka cena
Brak oceny IP
Ogólnie niespektakularny sprzęt fotograficzny
Jak dotąd tylko ColorOS oparty na systemie Android 11
Brak głośnika stereo

Konkluzja

OPPO Find X5 Lite to przyzwoity smartfon klasy średniej, który szczególnie dobrze radzi sobie w zakresie wyświetlania, wydajności, łączności i baterii. Jednak w porównaniu z konkurencyjnym segmentem średniej klasy smartfonowi brakuje wyjątkowego punktu sprzedaży. Wyposażenie kamery jest raczej mało spektakularne, pomimo odpowiedniej jakości nagrywania głównego aparatu. Lub na przykład z głośnikiem nadal polegasz na mono zamiast stereo.

Pierwszą rzeczą, którą należy skrytykować, jest wysoka cena początkowa wynosząca 499 euro. OPPO Find X5 Lite ma po prostu za mało do zaoferowania, a cena około 300 euro byłaby znacznie bardziej odpowiednia w porównaniu z konkurencją. Zakładamy jednak, że cena spadnie w najbliższej przyszłości. To także czas, kiedy dobrze ugruntowany OPPO Find X5 Lite znajdzie swoich nabywców.

7.8
Nasza ocena
Awatar Timo Altmeyera
autor

Uruchomił stronę techreviewer.de w 2016 roku i od tego czasu jest aktywnym redaktorem wiadomości i raportów z testów we wszystkich dziedzinach technologii.

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Przegląd
producent

OPPO

Modell

OPPO Znajdź X5 Lite

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: MediaTek Dimensity 900 5G
GPU: ARM Mali-G68 MP4
Pamięć: 8 GB LPDDR4X + 256 GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: tak (potrójne gniazdo)

 Wyświetlacz 
Przekątna ekranu: 6,43 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 90 Hz
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 64 MP (przysłona f / 1.7)
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP (przysłona 119° - f/2.25)
Aparat makro: 2 MP (przysłona f/2.4)

Przedni aparat: 32 MP (przysłona f / 2.4)

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
WCDMA: Bänder 1/2/4/5/6/8/19
FDD-LTE: pasma 1/2/3/4/5/7/8/12/17/18/19/20/26/28/66 (UL: 1710 MHz-1780 MHz, DL: 2110 MHz-2180 MHz)
TD-LTE: pasma 38/39/40/41
5G SA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/78
5G NSA: 1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik odcisków palców (na wyświetlaczu)

 akumulator 
Bateria: 4.500 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 65 W SUPERVOOC
Sklep Qi: nie

 Inny 
System operacyjny: Android 11 (ColorOS12)
Dźwięk: słuchawki 3.5 mm / głośniki mono
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 160,6 73,2 x x 7,81 mm
Waga: 173g

Więcej od OPPO
OPPO Znajdź nagłówki serii X5

Aktualności

OPPO zaprezentowało dziś nową gamę smartfonów Find X5. OPPO Find X5 Pro (1299 euro) wysokiej klasy smartfon i...

reklama

GGOBest lipcowy baner