Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

Obraz produktu POCO X4 Pro 5G

Recenzja POCO X4 Pro 5G – Nowy król smartfonów ze średniej półki?!

Raport z testu stworzony przez Timo A. 28 lutego 2022 r.

Smartfon POCO X4 Pro 5G został dziś zaprezentowany na targach MWC w Barcelonie. Od prawie dwóch tygodni testujemy smartfon ze średniej półki, który kosztuje niecałe 250 euro. Więcej o tym, co potrafi i jak wypada na tle konkurencji.

Twitter Facebook WhatsApp Bufor Przypiąć
8.5
Nasza ocena
259 € amazon.pl
Porównywarka cen
Technische Daten
Przegląd
producent

LITTLE

Modell

POCO X4 Pro 5G

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Pamięć: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: Tak

 Wyświetlacz 
Przekątna ekranu: 6,67 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 120 Hz
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 108 MP Samsung HM2 1/1.52", 0.7 µm, PDAF, f/1.9
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP, f/2.2, szeroki kąt 118 °
Aparat makro: 2MP, f/2.4

Przedni aparat: 16 MP, f/2.4

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.1
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych
* Nadajnik podczerwieni

 akumulator 
Bateria: 5.000 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 67 wat
Sklep Qi: nie

 Inny 
System operacyjny: Android 12 (MIUI 13)
Dźwięk: słuchawki / głośniki stereo 3.5 mm
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 164,2 76,1 x x 8,1 mm
Waga: 205g

Zakres dostawy

1x POCO X4 Pro 5G
1x ładowarka 67W
Kabel ładowania 1x
Osłona ochronna 1x
Igła SIM 1x
Podręcznik 1x

Recenzja: POCO X4 Pro 5G

 Król nie żyje, niech żyje król! Ciągle myślę o tym zdaniu za każdym razem, gdy patrzę na dzisiejszy rynek smartfonów. Bez względu na to, w jakim przedziale cenowym się znajdujemy, niektórzy producenci wprowadzają NAJLEPSZY smartfon na rynek prawie co tydzień.

Dosyć trudno jest zachować ogólny zarys, a różnice między modelami tkwią w szczegółach. Dotyczy to również POCO X4 Pro 5G, który oferuje sprzęt niedawno wprowadzonego  Redmi Note 11 Pro 5G  po prostu umieść to w innym przypadku.

Oferta (29 kwietnia 2022)

 

Oficjalny partner handlowy POCO „Goboo” ponownie skorygował cenę POCO X4 Pro 5G. W aktualnej ofercie smartfon dostępny jest w wariancie z pamięcią 6+128 GB za 244 euro. Jeśli potrzebujesz więcej pamięci, możesz kupić POCO X4 Pro 5G z pamięcią 8+256 GB za 274 euro. Dopłata, która zdecydowanie jest tego warta!

Dzięki szybkiej i bezpłatnej wysyłce z Niemiec smartfon będzie z Tobą w ciągu kilku dni roboczych. Gwarancja wynosi 2 lata.

Sklep online

Kupon 5 € - POCO X4 Pro 5G

Dzięki naszemu ekskluzywnemu kodowi rabatowemu Goboo możesz kupić smartfon POCO X4 Pro 5G za jedyne 244 €.
TECHREVIEWER
POKAŻ KUPON
5 € Zniżka
Ważne do końca promocji

Po prostu wywołaj nasz ekskluzywny kod rabatowy 5 Euro powyżej i wprowadź go do koszyka w Goboo.

POCO X4 Pro 5G: projekt i wykończenie

Projekt POCO X4 Pro 5G jest wyjątkowy. Wyjątkowo dobrze lub źle każdy musi wiedzieć dla siebie, ale smartfon zdecydowanie przyciąga uwagę. Decydującym czynnikiem jest tutaj ogromny „garb aparatu” z nadrukiem POCO, który zajmuje niemal całą górną część pleców. Nie każdemu się to podoba, bo nie dość, że garb (1,5 mm) wystaje daleko poza obudowę, to główny aparat 108 MP na garbie ma też własną ramkę, która również wystaje kilka milimetrów poza garb. Kurz i brud nie mają tu nic do roboty. 

Tylna obudowa smartfona POCO X4 Pro 5G w kolorze Laser Black.

Gabaryty smartfona też są ogromne. Przy wymiarach 164 x 76 x 8,3 mm i wadze 205 g POCO X4 Pro 5G to prawdziwy hit. Niemniej jednak stosunkowo kanciasty smartfon dobrze leży w dłoni. Rozkład masy nie jest zbyt ciężki, a przyciski sterujące po prawej stronie są łatwo dostępne, co nie jest oczywiste w przypadku smartfona o przekątnej 6,67 cala. Ochrona przed rozpryskami wody jest niewielka, zgodnie z klasą ochrony IP53.

Spód smartfona POCO X4 Pro 5G z gniazdem USB-C i SIM.

Odblaskowy szklany tył zapewnia ciekawy wygląd. W zależności od tego, jak obrócisz smartfon w świetle, powstaje efekt przypominający nieco reflektory lub wiązkę lasera. Nawiasem mówiąc, każdy z modeli ma wpływ. Nie ma znaczenia, czy wybierzesz „Laser Black”, „Laser Blue” czy „POCO Yellow”. POCO nie ma tutaj jednolitego koloru w swoim asortymencie! Matowa plastikowa ramka zapewnia atrakcyjny kontrast.

Góra smartfona POCO X4 Pro 5G z gniazdem 3.5 mm.

Nie ma nic złego w jakości przetwarzania. Zakres dostawy obejmuje POCO X4 Pro 5G, przezroczystą osłonę ochronną, szybką ładowarkę 67W, kabel USB-C, igłę SIM do otwierania gniazda SIM oraz skróconą instrukcję obsługi. Osłona ekranu jest już na wyświetlaczu.

POCO X4 Pro 5G: Wyświetlacz

Ekran POCO X4 Pro 5G ma przekątną 6,67 cala. Jest to DotDisplay AMOLED o rozdzielczości 2400 x 1080 pikseli i maksymalnej jasności 1200 nitów. Ponadto dostępna jest wysoka częstotliwość odświeżania 120 Hz i częstotliwość próbkowania 360 Hz. Wyświetlacz jest chroniony szkłem Gorilla Glass 5. firmy Corning.

Wyświetlacz smartfona POCO X4 Pro 5G o przekątnej 6,67 cala.

Przynajmniej od taniego Redmi Notatka 11 Xiaomi pokazało, że w niższych kategoriach cenowych można zainstalować także znakomite wyświetlacze AMOLED. W ślad za nim idzie POCO X4 Pro 5G, bo wyświetlacz nie musi się ukrywać przed znacznie droższą konkurencją. Typowo AMOLED, ekran przekonuje bogatą kolorystyką, wysokim kontrastem i doskonałą stabilnością kąta widzenia.

Jasność ekranu jest przyzwoita. Wyświetlacz jest nadal czytelny nawet w słońcu. Temperatura barwowa jest ustawiona stosunkowo neutralnie. Jeśli ci się to nie podoba, możesz indywidualnie dostosować temperaturę kolorów w ustawieniach wyświetlacza. To samo dotyczy nasycenia kolorów, które można przełączać w trybach „Żywy”, „Nasycony” i „Standardowy”.

Pod względem częstotliwości odświeżania POCO X4 Pro 5G nadąża za duchem czasu. Dzięki częstotliwości odświeżania 120 Hz animacje i szybkie ruchy przesuwają się naprawdę płynnie. 120 Hz są nieco spowolnione przez Snapdragon 695, który sam w sobie działa dobrze, ale nie oferuje szczególnie wysokich rezerw wydajności.

Ale jest jedna naprawdę irytująca rzecz. Mianowicie zawsze na wyświetlaczu. Dla mnie „zawsze włączony” oznacza „zawsze włączony”. Xiaomi czy POCO widzi to trochę inaczej. Jest funkcja zawsze włączona, ale wyłącza się po 10 sekundach. Tylko dotknięcie palcem na wyświetlaczu ponownie pokaże powierzchnię „Always-On”. Zmiana całości w ustawieniach niestety nie działa. Jest tylko ta 10 sekundowa funkcja. Szkoda!

POCO X4 Pro 5G: wydajność

Qualcomm Snapdragon 695 jest kontynuowany. Ten chip 6 nm jest sercem POCO X4 Pro 5G. Jest podzielony na 8-rdzeniowy procesor (2x Cortex-A77 @2.2 GHz | 6x Cortex-A55 @1.7 GHz) i procesor graficzny Adreno 619. Ponadto Snapdragon 695 obsługuje szybką komunikację mobilną 5G, dual-AC WiFi i Bluetooth 5.1.

Jeśli chodzi o pamięć masową, możesz wybrać pomiędzy 6 GB lub 8 GB pamięci RAM (LPDDR4X) oraz 128 GB lub 256 GB pamięci na dane (UFS2.2). Rozszerzenie magazynu danych o kartę pamięci microSD działa. Oto kilka wyników testów porównawczych: 

Wyniki są dobrą wskazówką, że Snapdragon 695 daleko do jednej z najmocniejszych platform mobilnych na rynku. Jednak wydajność w codziennym użytkowaniu jest znacznie bardziej istotna niż wynik testu porównawczego i właściwie nie ma na co narzekać. Zwykłe zadania są realizowane szybko i bez poważnych czasów oczekiwania i ładowania. Szybkie zmiany za pomocą aplikacji lub zmiany obrazów w galerii obrazów są w dużej mierze bezproblemowe.

Z drugiej strony POCO X4 Pro 5G nie może twierdzić, że jest smartfonem dla graczy. Częstotliwość odświeżania 120 Hz nie jest osiągana w większości gier mobilnych. Należy również spodziewać się spadku wydajności w szczególnie wymagających grach, takich jak PUGB Mobile czy Call of Duty Mobile. Tutaj warto ustawić grafikę na najniższy poziom szczegółowości. W te gry można również grać bez jąkania. Wąskie gardła związane z temperaturą nie występują. Przy pełnym obciążeniu smartfon wytwarza tylko niewielką ilość ciepła.

POCO X4 Pro 5G: interfejs użytkownika

Ponieważ POCO to marka Xiaomi, interfejs użytkownika to także własny system operacyjny MIUI Xiaomi. Jest to wstępnie zainstalowane tutaj jako „MIUI 13 (dla POCO)”. Różnica w stosunku do smartfona Xiaomi czy Redmi to tzw. „wyrzutnia”, która dostosowuje wygląd interfejsu do POCO. Oczywiście możesz również pobrać dowolny motyw ze zintegrowanego sklepu z motywami.

Zainstalowany tutaj MIUI 13 nadal jest oparty na systemie Android 11. Najprawdopodobniej aktualizacja systemu Android 12 pojawi się w pierwszej połowie roku. W przeciwnym razie polityka aktualizacji Xiaomi i POCO jest jedną z lepszych. Urządzenia są dostarczane z aktualizacjami średnio przez 3 lata.

Teraz przejdźmy do funkcji, które MIUI 13 ma do zaoferowania. Oprócz wspomnianego już programu uruchamiającego motywy, za pomocą którego można dostosować wygląd interfejsu użytkownika, istnieją również „funkcje specjalne”. Praktyczny pasek boczny z szybkim dostępem do aplikacji może być wyświetlany jako nakładka. Następnie są pływające okna, w których możesz ukryć aplikacje. Ułatwia to wielozadaniowość, ponieważ możesz pracować z dwoma aplikacjami jednocześnie na podzielonym ekranie.

Tworzenie dwóch niezależnych profili użytkowników jest również możliwe dzięki MIUI 13. Dzięki temu jeszcze łatwiej oddzielić biznes od życia prywatnego. Jedną rzeczą, która jest trochę irytująca, jest wiele wstępnie zainstalowanych aplikacji innych firm, których tak naprawdę nie potrzebujesz. Oprócz różnych aplikacji zakupowych, preinstalowane są również aplikacje społecznościowe. Oczywiście możesz po prostu zrzucić niechciane aplikacje.

POCO X4 Pro 5G: kamera

Aparat z tyłu nie powinien być aż tak ogromny, bo w sumie są tylko 3 obiektywy, nawet jeśli na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie 5 obiektywów. Ale jeden po drugim.

Tylna kamera POCO X4 Pro 5G.

POCO X4 Pro 5G wykorzystuje czujnik Samsung HM108 o rozdzielczości 2 MP (przysłona f/1.9, 1/52″) jako główny aparat, a następnie ultraszerokokątny aparat 8 MP Sony IMX355 (przysłona f/2.2, 118 °) oraz aparat makro 2 MP (przysłona f/2.4). Dwa pozostałe kręgi w kwartecie zawierają lampę błyskową LED, a drugie koło słowo „AI”. Czysta ozdoba więc! Z przodu znajduje się przedni aparat 16 MP.

główny aparat fotograficzny

Główny aparat 108 MP jest na dobrym poziomie średniej klasy. Zdjęcia wykonane w ciągu dnia przekonują odpowiednią ilością szczegółów i przyjemnie naturalną kolorystyką. Świadczy o tym chociażby niebo na zdjęciach testowych, które przy dużym nasłonecznieniu świeci pięknym błękitem. Nie ma też nic złego w dynamice obrazu. Zakres dynamiczny zna swoje granice, ale mocno zatopione basy i wypalone światła to rzadkość.

Nie występują rzucające się w oczy błędy obrazu spowodowane aberracją chromatyczną. Ostrość obrazu i poziom szczegółowości nieco spadają przy krawędziach, ale w żaden sposób nie wpływa to zbytnio na ogólne wrażenie. Autofokus reaguje szybko, a czas wyzwolenia jest krótki.

Jakość nagrywania jest dobrze zachowana w warunkach słabego oświetlenia. Duży czujnik i łączenie pikseli pokazują, co mogą tutaj zrobić. Czujnik ma pod kontrolą szum obrazu. Poziom szczegółowości nie jest zbytnio zmniejszony, a kolory są dobrze zachowane. POCO X4 Pro 5G nie cierpi na powolny autofokus i długie czasy wyzwalania migawki w nocy.

Przy słabym oświetleniu otoczenia wskazane jest włączenie trybu nocnego. W wielu przypadkach tryb nocny zapewnia wyższą moc światła z większą ilością szczegółów i wyższym zakresem dynamiki.

Ultra szeroki kąt

Można śmiało założyć, że 8 MP Sony IMX355 stał się standardowym czujnikiem Xiaomi w segmencie średniej klasy. W końcu czujnik nie jest aż tak podatny na krytykę. Oczywiście UWK POCO X4 Pro 5G nie nadąża za urządzeniami z wyższej półki, ale jakość nagrywania jest nadal w zupełności wystarczająca. Zniekształceń prawie nie ma, szczegóły i ostrość obrazu są w miarę w porządku, a dynamika obrazu też jest w porządku.

Inne czujniki i funkcje nagrywania

Nie powinieneś mieć żadnych oczekiwań wobec aparatu makro. Czujnik 2 MP to wypełniacz luk, który upiększa arkusz specyfikacji. Nie więcej! Aplikacja aparatu jest łatwa w użyciu. Dostępny jest tryb zdjęć, wideo i portret, tryb pro dla doświadczonych użytkowników i wiele innych sztuczek. Jako alternatywę dla aplikacji aparatu MIUI warto przyjrzeć się różnym ofertom GCam i poeksperymentować. Aplikacja Google GCam często może również poprawić jakość nagrywania, ponieważ oprócz czujników decydującą rolę odgrywa również oprogramowanie.

Funkcja wideo smartfona rozczarowuje. Nie można ustawić rozdzielczości wyższej niż 1080p przy 30 klatkach na sekundę. Nie jest to spowodowane aplikacją aparatu MIUI, ale Snapdragonem 695, który nie obsługuje 4K. Elektroniczna stabilizacja obrazu jest dostępna, ale reaguje bardzo gwałtownie, a sekwencja ruchu wygląda nierealistycznie.

Jakość nagrywania przedniego aparatu 16 MP niekoniecznie czyni Cię modelem na Instagramie, ale nadal możesz zrobić dobrze wyglądające selfie lub dwa. Rozdzielczość wideo przedniej kamery jest również ograniczona do 1080p przy 30 klatkach na sekundę ze względu na procesor.

POCO X4 Pro 5G: łączność i czujniki

przenośny

Modem Snapdragon X51 z POCO X4 Pro 5G obsługuje 5G SA i NSA. Jest więc przygotowany na teraźniejszość i przyszłość. Podczas testów w sieci 5G smartfon zachwycił solidną szybkością i stabilnością. Nie musisz się martwić o częstotliwości telefonów komórkowych. Obsługiwane są wszystkie typowe częstotliwości w Europie.

Powrót obudowy POCO X4 Pro 5G.

Obsługiwane są metody VoLTE i VoWiFi dla telefonii głosowej. Dual SIM jest możliwy dzięki dwóm kartom Nano SIM. Jednak gniazdo 2 dzieli przestrzeń z opcją rozszerzenia pamięci, która jest tracona w przypadku korzystania z dwóch kart SIM.

Wi-Fi i Bluetooth

Niestety szybkie WiFi 6 nie trafiło do smartfona POCO. Tutaj możesz być zadowolony z Dual-AC WiFi, które działa całkiem nieźle pod względem przepustowości danych i siły połączenia. Bluetooth 5.1 również nie sprawiał żadnych problemów. Automatyczne połączenie w aucie działało bezproblemowo.

GPS i czujniki

W teście POCO X4 Pro 5G niezawodnie nawigował z punktu A do punktu B. W tym celu wykorzystuje GPS, GLONASS, Galileo i Beidou. Z wyjątkiem nadajnika IR, czujniki są standardem. Blaster IR to funkcja, którą szczególnie lubi instalować Xiaomi. Może być używany do sterowania telewizorami, odtwarzaczami multimedialnymi i innymi urządzeniami, pod warunkiem, że mogą być adresowane przez podczerwień. Smartfon ma już aplikację do zdalnego sterowania Mi, wymaganą do sterowania.

 NFC jest na pokładzie europejskiego POCO X4 Pro 5G. Należy jednak upewnić się, że nie każda wersja krajowa ma zainstalowaną funkcję NFC.

Smartfon POCO X4 Pro 5G od góry.

skanery linii papilarnych

Skaner linii papilarnych nie zmieścił się pod wyświetlaczem tego smartfona. Zamiast tego został zintegrowany z bocznym przyciskiem zasilania. Odblokowanie w teście zadziałało niezawodnie i szybko.

Stereo-Lautsprecher

Dźwięk z głośnika stereo jest mocny i głośny bez zniekształceń. Efekty dźwiękowe są dostarczane w postaci Dolby Atmos. Słuchawki lub głośniki zewnętrzne można podłączyć przez gniazdo 3.5 mm, Bluetooth lub USB-C. W przypadku połączeń Bluetooth obsługiwane są kodeki audio o wysokiej rozdzielczości, takie jak aptX. Możliwe jest nawet odbieranie radia FM za pomocą przewodowych słuchawek.

POCO X4 Pro 5G: Bateria

Na koniec kilka słów o baterii. Ma pojemność 5000 mAh i wytrzymuje dość długo dzięki wydajnemu Snapdragonowi 695. W teście smartfon trzeba było podłączać tylko co dwa dni. Zużycie w trybie czuwania jest bardzo niskie, przez co w nocy tracono tylko 2-3 procent baterii.

Funkcja szybkiego ładowania 67 watów ładuje smartfon do 15 procent w zaledwie 55 minut. Pełne ładowanie zajmuje 41 minut. Ładowanie bezprzewodowe nie jest obsługiwane.

Porównywarka cen

ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
259,43 €
ikonaMagazyn europejski
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
284,00 €
ocena
pozytywny

Elegancki efekt lasera
Wyświetlacz AMOLED z częstotliwością odświeżania 120 Hz
Dobra codzienna wydajność
Interfejs użytkownika MIUI 13
Dobry zasięg telefonu komórkowego (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC do płatności zbliżeniowych (wersja EU)
Precyzyjna nawigacja
Głośniki stereo z Dolby Atmos
Bardzo dobra żywotność baterii i szybkie ładowanie 67W

ujemny

Duży i ciężki
„Zawsze włączony” tylko przez 10 sekund
Zmiana procesora na poprzednika
Filmy tylko w 1080p30

Konkluzja

POCO X4 Pro 5G to świetny smartfon klasy średniej, który dobrze radzi sobie w zakresie wyświetlania, łączności i baterii. Mało który konkurent oferuje smartfon z wyświetlaczem AMOLED 120 Hz i obsługą telefonu komórkowego 5G za 249 euro, który również można naładować do pełna w niecałe 40 minut.

Aparat smartfona POCO jest na dobrym poziomie średniej klasy. Tylko kilka urządzeń radzi sobie lepiej w tym przedziale cenowym. Jakość nagrań przekonuje zarówno w dzień, jak iw nocy. Jednak aparat dostaje prawdziwy amortyzator od Snapdragona 695. Nie obsługuje to nagrań wideo 4K, co ogranicza rozdzielczość wideo POCO X4 Pro do 1080p30.

Również pod innymi względami Snapdragon 695 to downgrade do poprzedniego modelu POCO X3 Pro z chipem Snapdragon 860. Różnica w wydajności jest mniej zauważalna w codziennym użytkowaniu, ale tym bardziej w obecnych grach mobilnych, które działają płynnie tylko na obniżonym poziomie szczegółowości. Dużą zaletą jest jednak proces produkcyjny Snapdragona 6 695 nm. Dzięki temu chip jest znacznie wydajniejszy, co przekłada się na dłuższą żywotność baterii.

8.5
Nasza ocena
Awatar Timo Altmeyera
autor

Uruchomił stronę techreviewer.de w 2016 roku i od tego czasu jest aktywnym redaktorem wiadomości i raportów z testów we wszystkich dziedzinach technologii.

4 komentarze

4 komentarze

  1. wentylator POCO

    28. Luty 2022 22 do: 48

    Naprawdę szkoda, że ​​Xiaomi pozbyło się Snapdragona 860. Miał nadzieję na Snapdragona 870, ale 695 to naprawdę kiepski żart.

    • Tymianek Admin

      3. Marzec 2022 18 do: 52

      To naprawdę szkoda, zwłaszcza jeśli chodzi o gry. Ale poza tym smartfon w codziennym użytkowaniu działa przyjemnie płynnie.

  2. Ric

    1. Marzec 2022 13 do: 02

    Witam, czy jest obsługiwany Widevine L1, więc mogę przez niego oglądać Netflix w FHD? LG

    • Tymianek Admin

      3. Marzec 2022 18 do: 50

      Cześć Ric, na pewno możesz oglądać Netflix w FHD. Obsługiwany jest Widevine L1. 🙂.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Przegląd
producent

LITTLE

Modell

POCO X4 Pro 5G

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Pamięć: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: Tak

 Wyświetlacz 
Przekątna ekranu: 6,67 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 120 Hz
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 108 MP Samsung HM2 1/1.52", 0.7 µm, PDAF, f/1.9
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP, f/2.2, szeroki kąt 118 °
Aparat makro: 2MP, f/2.4

Przedni aparat: 16 MP, f/2.4

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.1
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych
* Nadajnik podczerwieni

 akumulator 
Bateria: 5.000 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 67 wat
Sklep Qi: nie

 Inny 
System operacyjny: Android 12 (MIUI 13)
Dźwięk: słuchawki / głośniki stereo 3.5 mm
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 164,2 76,1 x x 8,1 mm
Waga: 205g

Zakres dostawy

1x POCO X4 Pro 5G
1x ładowarka 67W
Kabel ładowania 1x
Osłona ochronna 1x
Igła SIM 1x
Podręcznik 1x

Więcej od POCO
Nagłówki na smartfony POCO F4

Aktualności

Marka zależna Xiaomi „POCO” wprowadziła nowy POCO F4. Główny aparat jest pierwszym smartfonem marki wyposażonym w optyczną stabilizację obrazu (OIS), która zapobiega...

reklama

GGOBest lipcowy baner