Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

Zdjęcie produktu testowego realme GT Master Edition!

realme GT Master Edition w teście - nie potrzebujesz więcej smartfonów!

Raport z testu przygotowany przez Timo 13 października 2021 r

Zaledwie kilka miesięcy po wprowadzeniu na rynek realme GT, realme GT Master Edition to kolejny smartfon z serii GT. Wyposażona w platformę mobilną Snapdragon 778 5G, Master Edition jest pod względem wydajności poniżej realme GT ze Snapdragon 888, ale poza tym oferuje bardzo podobne funkcje w cenie niższej o 100 euro.

W tym teście opowiem dokładnie, jakie są różnice i jak smartfon radzi sobie w codziennym życiu.

Twitter Facebook Co słychać Bufor Przypiąć
8.4
Nasza ocena
295 € amazon.pl
Porównywarka cen
Technische Daten
Przegląd
producent

realme

Modell

realme GT Master Edition

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: Qualcomm Snapdragon 778G 5G
Karta graficzna: Adreno 642L
RAM: 6GB / 8GB LPDDR4X
Pamięć wewnętrzna: 128GB / 256GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: nie

 Pokaz 
Przekątna ekranu: 6,43 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 120 Hz
Jasność wyświetlacza: 1000 nit
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Unknown
Częstotliwość próbkowania: 360 Hz
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 64 MP (przysłona f / 1.8)
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP (przysłona 119° - f/2.3)
Aparat makro: 2 MP (przysłona f/2.4)

Przedni aparat: 32 MP Sony IMX615 (przysłona f / 2.5)

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)
5G NSA/SA: n66/77/78/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych

 akumulator 
Bateria: 4.300 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 65 wat
Sklep Qi: nie

Inny
System operacyjny: Android 11 (realme UI 2.0)
Dźwięk: słuchawki / głośniki stereo 3.5 mm
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 159,2 × 73,5 × 8,0 * mm (* 8,7)
Waga: 174*g (180)
* Podróżnik Szary

kimTest: realme GT Master Edition

Dawno minęły czasy, kiedy producenci smartfonów wypuszczali jeden lub dwa modele rocznie. W międzyczasie nastąpiło przejście do obszernych serii modeli, których modele zwykle różnią się jedynie przyrostkami w nazwie, takimi jak „Pro”, „Max”, „Plus” czy „Lite”.

realme GT Master Edition Recenzja Unboxing

Realme jest znacznie bardziej abstrakcyjne dzięki realme GT Master Edition, który opiera się wyłącznie na nazwie, lepszy realme GT (Sprawdź test tutaj) Można oczekiwać. W rzeczywistości Master Edition jest znacznie bardziej tańszą wersją „Lite”. 

realme GT Master Edition: projekt, wykonanie i zakres dostawy

Wraz z realme GT Master Edition firma realme po raz kolejny prezentuje prawdziwą deklarację projektową. Projekt powstał we współpracy z japońskim projektantem przemysłowym Naoto Fukasawą. Przynajmniej jeśli mówimy o kolorze „Voyager Grey”, bo smartfon jest również dostępny w prostszych wersjach „Luna White” i „Cosmos Black”. Szczególną cechą „Voyager Grey” jest tył smartfona, który wykonany jest z szarej skóry syntetycznej i ma wyglądać jak twardy futerał.

realme GT Master Edition w kolorze białym z widokiem na tył

Natomiast moje urządzenie testowe w „Luna White” utrzymane jest w czystej bieli. Obudowa jest w całości wykonana z tworzywa sztucznego, ale nie widać tego bezpośrednio z chromowanej ramki. W połączeniu z matowym tyłem, który jest zaokrąglony po bokach, smartfon jest elegancki i wygodny w trzymaniu. Rozmiar (159,2 x 73,5 x 8,0 mm) i waga (174 g) są umiarkowane. Nie ma ochrony przed wodą (stopień ochrony IP). 

realme GT Master Edition z widokiem na wyświetlacz

Kolejną cechą konstrukcyjną jest prostokątny garb aparatu z trzema pionowo ułożonymi obiektywami, które wyróżniają się na tle bieli z tyłu czarnym obramowaniem. Jeśli chodzi o przyciski sterujące, to po lewej stronie ramki mamy rocker głośności, a po prawej przycisk zasilania. Oba przyciski sterujące są łatwo dostępne jedną ręką i pokazują wygodny punkt nacisku. Gniazdo SIM, które można wyposażyć w dwie karty nano SIM, również znajduje się po lewej stronie. Miejsce dla jednego   Karta pamięci microSD Niestety nie ma. 

Słuchawki przewodowe można łatwo podłączyć przez gniazdo jack 3.5 mm. Mamy klasyczne złącze USB-C (USB65) do przesyłania danych i ładowania smartfona, co zresztą jest możliwe z mocą do 2.0 watów. W przeciwnym razie jest wyjście głośnikowe mono i dwa mikrofony, jeden poniżej i jeden powyżej.

realme GT Master Edition Zakres dostawy Smartfon, etui, ładowarka i kabel USB-C

Nie ma nic złego w wykonaniu. Pomimo dużej ilości plastiku, realme GT Master Edition jest nieco pochlebny w dotyku. Nie można też powiedzieć nic przeciwko zakresowi dostawy. W zestawie znajduje się szybka ładowarka 65 W i kabel USB-C, dołączona jest osłona ochronna, a osłona ekranu jest starannie nakładana na wyświetlacz w fabryce.

realme GT Master Edition: Wyświetlacz

W tym momencie przełączamy się również na wyświetlacz, który zajmuje dużą część frontu ze stosunkiem ekranu do ciała wynoszącym 91,7%. Wszystkie ramki wyświetlacza są średniej wielkości. Firma Realme umieściła przedni aparat 32 MP w „dziurku”. W wyświetlaczu wybito mały otwór, a za nim umieszczono aparat. Obecnie najczęstszym rozwiązaniem jest umieszczenie przedniej kamery w sposób oszczędzający miejsce. Realme nie dostarcza żadnych informacji na temat szkła ochronnego ekranu.

wyświetlacz realme GT Master Edition AMOLED

Pod wyświetlaczem ukryty jest skaner linii papilarnych w wyświetlaczu, który odblokowuje smartfon niezawodnie i w najkrótszym możliwym czasie. W ustawieniach do wyboru mamy osiem różnych animacji linii papilarnych. Nie ma diody powiadomień. Zamiast tego jest stylowe oświetlenie krawędzi i zawsze włączona funkcja. Obie funkcje można również dostosować w ich prezentacji.

Typ wyświetlacza oparty jest na panelu Samsung AMOLED o przekątnej ekranu 6,43 cala i rozdzielczości ekranu 2400 x 1080 pikseli. To z kolei odpowiada ostrej jak brzytwa gęstości pikseli 409 PPI.

Nie poczyniono również żadnych kompromisów w kwestii częstotliwości odświeżania. Podobnie jak realme GT, nowa Master Edition obsługuje płynną częstotliwość odświeżania 120 Hz. Prawdziwa uczta dla oczu, która często odbywa się kosztem żywotności baterii. Aby do pewnego stopnia temu przeciwdziałać, istnieje tryb automatyczny, który automatycznie dostosowuje częstotliwość odświeżania do treści. Wprowadzanie dotykowe jest jeszcze szybsze. Częstotliwość próbkowania dotykowego 360 Hz gwarantuje wysoką dokładność rozpoznawania.

Wyświetlacz AMOLED pokazuje kolory energicznie i bogato. Czerń faktycznie wydaje się czarna, a nie szara, ponieważ aby wyświetlić czerń, samopodświetlający się piksel na wyświetlaczu AMOLED jest po prostu wyłączany. Oznacza to, że kontrast jest prawie nieskończony. Dokładność kolorów wyświetlacza jest dobra. Jest dopasowany do przestrzeni kolorów DCI-P3, która jest powszechna w amerykańskiej produkcji filmowej. Indywidualne opcje regulacji są możliwe w zależności od temperatury barwowej ekranu i trybu barwowego ekranu (żywy, łagodny i jasny).

Realme GT Master Edition z wyświetlaczem w dłoni

Wyświetlacz pozostaje czytelny, gdy świeci słońce. Automatyczna regulacja jasności reaguje szybko i zwiększa maksymalną jasność wyświetlacza poza ręcznym trybem jasności w przypadku bezpośredniego padania światła. Maksymalna jasność wyświetlacza zmierzona w teście wyniosła 650 cd/m². Nie ma też nic złego w stabilności kąta widzenia. Prezentacja pozostaje niemal niezmieniona nawet przy niekorzystnych kątach patrzenia.

Treści z aplikacji strumieniowych, takich jak Netflix i Prime Video, mogą być przesyłane strumieniowo w wysokiej rozdzielczości 1p dzięki licencji sprzętowej Widevine L1080. Teoretycznie obsługiwany jest High Dynamic Range (HDR), ale treści HDR nie można przesyłać strumieniowo przez Netflix.

realme GT Master Edition: wydajność i interfejs użytkownika

Smartfon napędzany jest przez platformę mobilną Qualcomm Snapdragon 778G 5G. Procesor oferuje osiem rdzeni, które z kolei są podzielone na szybki rdzeń główny o częstotliwości taktowania 2,4 GHz, trzy rdzenie zasilające (2,2 GHz) i cztery rdzenie energooszczędne (1,9 GHz). GPU to Adreno 642L. Smartfon jest dostępny w dwóch konfiguracjach pamięci, z pamięcią 128 GB lub 256 GB (UFS2.2) oraz z 8 GB pamięci głównej (LPDDR4X).

Realme GT Master Edition Snapdragon 778 5G

Tyle szczegółów technicznych. O wiele ważniejsza jest codzienna wydajność realme GT Master Edition. W tym momencie smartfon daje przekonujący ogólny obraz. Realme UI 11, oparty na systemie Android 2.0, działał płynnie i stabilnie w fazie testowej. Nie wystąpiły nieoczekiwane awarie lub inne problemy. Smartfon świetnie radzi sobie z codziennymi zadaniami (przeglądanie stron internetowych, media społecznościowe, streaming i telefonia). Aplikacje uruchamiają się bez większych opóźnień, działają płynnie i są przechowywane w pamięci przez długi czas.

 Gracze mobilni mogą nie docenić wersji realme GT Master Edition. Oto starszy brat, który Realme GT z chipem Snapdragon 888, znacznie szybszym w podróży. Niemniej jednak nawet w wymagające gry można grać dość płynnie dzięki Master Edition. Trzeba tylko trochę dokręcić szczegóły. W teście nie wystąpiło tzw. termiczne throttling, czyli związane z temperaturą obniżanie wydajności.

Przyjrzyjmy się jeszcze raz interfejsowi użytkownika, który prawdopodobnie otrzyma aktualizację do Androida 12 w nadchodzących miesiącach. Struktura interfejsu użytkownika jest ustrukturyzowana i możesz szybko dotrzeć tam, gdzie chcesz. Funkcjonalnie realme UI 2.0 jest z nowoczesnego punktu widzenia.

Jako użytkownik masz możliwość szerokiej personalizacji interfejsu użytkownika. Oprócz zwykłego dostosowywania tapety istnieją inne opcje dostosowywania stylu ikon, układu aplikacji, kolorów, czcionki i rozmiaru wyświetlacza, obszaru powiadomień, oświetlenia krawędzi i animacji odcisków palców.

 Praktyczne narzędzia, takie jak podzielony ekran, inteligentny pasek boczny, tryb gry lub opcje nagrywania ekranu są już zintegrowane bezpośrednio z systemem. Dostęp do innych przydatnych funkcji, które wciąż znajdują się w fazie testowej, można uzyskać za pośrednictwem laboratorium realme.

Pozycja menu „Ochrona danych” zapewnia dostęp do funkcji bezpieczeństwa, takich jak prywatny sejf, klon systemu lub strefa dla dzieci. Bardzo niewiele irytujących aplikacji innych firm jest fabrycznie zainstalowanych.

realme GT Master Edition: kamera

Dla wielu dobry aparat w smartfonie jest prawdopodobnie najważniejszym punktem sprzedaży. Praktycznie każdy smartfon ma więcej niż dwa czujniki, niezależnie od przedziału cenowego. Ilość sensorów i wiele megapikseli nie robią dobrego aparatu w smartfonie.

Realme GT Master Edition ma w sumie cztery kamery. Z tyłu znajduje się potrójny system kamer z

  •  Aparat główny 64 MP (przysłona f/1.8) jeden
  •  Ultraszerokokątny aparat 8 MP (przysłona f/2.3 i pole widzenia 119°) i jeden
  •  Aparat makro 2 MP (przysłona f/2.4).

Z przodu mamy przedni aparat Sony IMX32 615 MP (przysłona f/2.5).

kamera tylna realme GT Master Edition

Realme nie podaje żadnych szczegółów na temat wbudowanych czujników potrójnego aparatu. Dane techniczne głównego aparatu przemawiają za 64-megapikselową matrycą Omnivision OV64B.

Jeśli chodzi o czujniki obrazu w smartfonach, OmniVision nie poradził sobie jeszcze z tym. Wielu producentów używa sensorów Sony czy Samsunga, przynajmniej do głównego aparatu. Omnivision OV64B wcale nie jest złym wyborem.

główny aparat fotograficzny

Realme GT Master Edition jest w stanie robić zdjęcia i filmy, które warto zobaczyć. Zdjęcia wykonane głównym aparatem są bogate w szczegóły i przyjemnie ostre w dobrych warunkach oświetleniowych. Zamiast naturalnych kolory są częściowo przesycone. Jeśli włączysz AI aparatu, nasycenie kolorów jest dodatkowo spotęgowane. Zdjęcia wydają się bardziej dynamiczne, ale jasne kolory nie wszystkim odpowiadają.

Niektórzy zdziwią się, dlaczego główny aparat robi zdjęcia w standardzie tylko 16 MP, mimo że zainstalowaliśmy przetwornik obrazu 64 MP. Powodem tego jest tak zwany „binning pikseli”. Sąsiednie piksele tego samego koloru (tutaj 2x2) są łączone w jeden piksel. Powierzchnia piksela zwiększa się czterokrotnie, rozdzielczość jest zmniejszona do 16 MP i uzyskujemy wyższą światłoczułość i mniej szumów sygnału.

Gdy tylko warunki oświetleniowe ulegną pogorszeniu, jakość nagrania również się pogorszy. Wydłuża się czas wyzwolenia migawki, a brak stabilizacji obrazu utrudnia robienie zdjęć bez drgań. Zmniejsza się również ilość szczegółów i rozmywają się subtelności. Jednak szum obrazu jest utrzymywany w pewnych granicach, a kolory nie blakną zbyt mocno z powodu ogólnego przesycenia.

Tryb nocny zapewnia remedium, które w widoczny sposób przywraca szczegóły, zmniejsza rozmycie i zapewnia większą dynamikę.

 Realme GT Master Edition odnosi sukcesy w nagraniach bokeh lub portretach. Niezależnie od tego, czy chodzi o ludzi, czy o przedmioty, pierwszy plan zazwyczaj wyraźnie odcina się od tła. Suwaka można użyć do ustawienia stopnia rozmycia przed nagrywaniem. Po naświetleniu nie można już regulować rozmycia.

Ultra-szerokokątny aparat

Ultraszerokokątny aparat nie może trzymać świecy przy głównym aparacie. Błędy obrazu w postaci aberracji chromatycznej występują częściej, kolory są przerysowane i widoczne jest lekkie rozmycie obrazu w kierunku brzegów.

 

Aparat makro

Jak to często bywa, aparat makro nie wnosi żadnej wartości dodanej i szybko znika w zapomnienie. Oto dwa zdjęcia testowe:

jakość wideo

Główny aparat nagrywa filmy w rozdzielczości do 4K przy 30 klatkach na sekundę. W rozdzielczości 1080p można również wybrać 60 klatek na sekundę. Nagrania wideo są stabilizowane za pomocą elektronicznej stabilizacji obrazu, która w teście spisała się znakomicie. W przeciwieństwie do trybu fotograficznego kolory są znacznie bardziej umiarkowane i bliższe rzeczywistości.

realme GT Master Edition | Jakość testu kamery Dzień i noc 1080p30

Powiększanie jest możliwe przy 10-krotnym powiększeniu. Przełączanie się na ultraszerokokątny aparat podczas nagrywania nie działa. W trybie wideo dostępne są również inne funkcje, takie jak sztuczna inteligencja aparatu, bokeh czy filtry kolorów. Nie ma jednak funkcji HDR.

przednia kamera

Przedni aparat 32 MP robi zdjęcia i filmy w dobrej jakości. Nagrane nim selfie są bogate w szczegóły i ostre. Zakres dynamiczny jest dobry i dodatkowo poprawiony przez HDR. Odwzorowanie kolorów jest spójne.

Oprócz normalnego trybu fotograficznego aparat do selfie obsługuje także tryb portretowy i nocny. Przednia kamera nagrywa filmy w rozdzielczości 720p lub 1080p.

realme GT Master Edition: łączność

przenośny

Jeśli chodzi o komunikację mobilną, dobre wrażenie robi realme GT Master Edition. Oprócz 4G obsługiwany jest również nowy standard komórkowy 5G, który jest stale rozbudowywany w tym kraju. Oto przegląd istniejących mobilnych pasm radiowych.

  •  GSM: 850/900/1800/1900
  •  WCDMA:  B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
  •  FDD LTE:  B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B66
  •  TDD LTE:  B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)
  •  5G NSA/SA:  n66/77/78/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

Gniazdo dual SIM może być wyposażone w dwie karty nano SIM. Jakość głosu jest doskonała w obu kierunkach. VoLTE i VoWiFi można aktywować za pomocą ustawień.

Gniazdo SIM realme GT Master Edition

Wi-Fi i Bluetooth

Również tutaj realme GT Master Edition jest dobrze pozycjonowana. Obsługiwane są obecne standardy WiFi 6 i Bluetooth 5.2. Przepustowość danych jest wysoka, a stabilność połączenia dalekosiężna.

GPS i czujniki

Realme GT Master Edition nie jest smartfonem z podwójnym GPS, ale obsługuje wszystkie główne systemy satelitarne. Dokładne określenie pozycji następuje w ciągu kilku sekund. Niedokładności nawigacji nie wystąpiły w trybie testowym.

Inne czujniki obejmują czujnik światła otoczenia, czujnik przyspieszenia, żyroskop, czujnik zbliżeniowy i e-kompas. NFC jest dostępne, dzięki czemu działają również płatności mobilne z Google Pay.

spód realme GT Master Edition z USB-C, wejściem słuchawkowym i głośnikiem

głośnik mono

Smartfon otrzymał niewielkie machnięcie na głośniku. Z jednej strony to tylko głośnik mono, a nie system głośników stereo. Z drugiej strony dźwięk jest czysty, ale maksymalny poziom głośności powinien być nieco wyższy. Nawiązywanie połączenia telefonicznego przy użyciu funkcji głośnomówiącej w głośnym ruchu jest dość trudne.

realme GT Master Edition: bateria

Realme podarowało realme GT Master Edition akumulator o pojemności 4300 mAh. Po pełnym naładowaniu możesz z łatwością przejść przez cały dzień. Każdy, kto od czasu do czasu surfuje na swoim smartfonie, sprawdza pocztę, słucha muzyki i ogląda filmy na YouTube, musi ładować baterię średnio co półtora dnia. Godzina Netflixa zużywa około 1% baterii. Nie jest to najwyższa wydajność, ale nadal można nią zarządzać.

Szybkość ładowania jest przyjemniejsza. Technologia ładowania SuperDart o mocy 65 W umożliwia pełne naładowanie akumulatora w zaledwie 35 minut. Przy zaledwie 10 minutach zasilania akumulator można naładować prawie o połowę. Smartfon nie nagrzewa się wyjątkowo podczas szybkiego ładowania. Ładowanie bezprzewodowe Qi nie jest obsługiwane.

ocena
pozytywny

Szykowny design i dobre wykonanie
Wyświetlacz AMOLED z częstotliwością odświeżania 120 Hz
Dobra wydajność dla większości zadań
Użyteczne kamery
Stabilny interfejs użytkownika Androida 11
Dobra jakość komórkowa (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC do płatności zbliżeniowych
Dobre właściwości nawigacyjne
Szybki czas ładowania

ujemny

Brak ochrony IP
Brak systemu głośników stereo
Brak rozszerzenia pamięci
Zbędny aparat makro

Konkluzja

Wersja realme GT Master Edition to dobry przykład na to, że nie należy dać się zwieść nazwie. To, co brzmi dużo, to w zasadzie „lite” wersja realme GT, która została wydana kilka miesięcy temu.

Można jednak śmiało zignorować zamieszanie nazw, ponieważ realme GT Master Edition to ogólnie dobry smartfon ze średniej półki bez poważnych słabości i z dobrym stosunkiem ceny do wydajności.

Snapdragon 778G 5G wypada dobrze i zapewnia wystarczającą wydajność w codziennym życiu. Wyświetlacz AMOLED nie jest jednym z najjaśniejszych w swoim rodzaju, ale jest ostry i ostry, a jego płynna częstotliwość odświeżania 120 Hz jest doskonała.

Jakość obrazu z potrójnego aparatu jest dobra, biorąc pod uwagę przedział cenowy. Migawki w postaci zdjęć i filmów, które lubisz pokazywać, nie stanowią problemu. Jednak mogłeś obejść się bez aparatu makro.

Jeśli chodzi o łączność, wersja realme GT Master Edition radzi sobie dobrze. Jakość telefonii jest dobra, przepustowość danych w sieci WLAN jest wysoka, a NFC do płatności mobilnych jest na szczęście dostępne. Bezproblemowa nawigacja współpracuje również ze smartfonem bez żadnych przeszkód. Niestety realme obeszło się bez systemu głośników stereo.

Warto również wspomnieć o 65-watowej technologii ładowania SuperDart, która w pełni naładuje smartfon w zaledwie 35 minut. Żywotność baterii jest raczej przeciętna i wynosi 1 ½ dnia przy normalnym użytkowaniu.

8.4
Nasza ocena
Przegląd
producent

realme

Modell

realme GT Master Edition

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: Qualcomm Snapdragon 778G 5G
Karta graficzna: Adreno 642L
RAM: 6GB / 8GB LPDDR4X
Pamięć wewnętrzna: 128GB / 256GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: nie

 Pokaz 
Przekątna ekranu: 6,43 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 120 Hz
Jasność wyświetlacza: 1000 nit
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Unknown
Częstotliwość próbkowania: 360 Hz
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 64 MP (przysłona f / 1.8)
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP (przysłona 119° - f/2.3)
Aparat makro: 2 MP (przysłona f/2.4)

Przedni aparat: 32 MP Sony IMX615 (przysłona f / 2.5)

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

GSM: 850 / 900 / 1800 / 1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28/B66
TDD LTE: B38/B39/B40/B41(2496-2690MHz)
5G NSA/SA: n66/77/78/38/40/41(2496-2690MHz)/1/3/5/7/8/20/28

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych

 akumulator 
Bateria: 4.300 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 65 wat
Sklep Qi: nie

Inny
System operacyjny: Android 11 (realme UI 2.0)
Dźwięk: słuchawki / głośniki stereo 3.5 mm
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 159,2 × 73,5 × 8,0 * mm (* 8,7)
Waga: 174*g (180)
* Podróżnik Szary

Więcej od realme

Realme TechLife Robot próżniowy obraz produktuRealme TechLife Robot próżniowy obraz produktu

Recenzje

„Realme” jest właściwie znane ze smartfonów, ale teraz chińska firma wchodzi również na rynek robotów próżniowych. Wydany z robotem odkurzającym realme TechLife ...

reklama

Oferta Roidmi EVE Plus

Oferta Goboo Xiaomi Pad 5