Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

Zdjęcie produktu Redmi Note 11 Pro 5G

Recenzja Redmi Note 11 Pro 5G – potężny midranger od Xiaomi

Raport z testu stworzony przez Timo A. 27 marca 2022 r.

Przetestowaliśmy dla Ciebie smartfon Redmi Note 11 Pro 5G. Z czterech dotychczas wydanych modeli serii Redmi Note 11, Redmi Note 11 Pro 5G znajduje się na szczycie serii smartfonów. Ma między innymi wyświetlacz AMOLED 120 Hz, potrójny aparat z głównym sensorem 108 MP i dużą baterię 5000 mAh z funkcją szybkiego ładowania 67W.

Świetny ogólny pakiet czy po prostu jednolitość? To są nasze wrażenia.

Twitter Facebook WhatsApp Bufor Przypiąć
8.5
Nasza ocena
259 € goboo.com
Porównywarka cen
Technische Daten
Przegląd
producent

Xiaomi

Modell

Redmi Note 11 Pro 5G

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Pamięć: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: Tak

 Wyświetlacz 
Przekątna ekranu: 6,67 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 120 Hz
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 108 MP Samsung HM2 1/1.52", 0.7 µm, PDAF, f/1.9
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP, f/2.2, szeroki kąt 118 °
Aparat makro: 2MP, f/2.4

Przedni aparat: 16 MP, f/2.4

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.1
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych
* Nadajnik podczerwieni

 akumulator 
Bateria: 5.000 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 67 wat
Sklep Qi: nie

 Inny 
System operacyjny: Android 11 (MIUI 13)
Dźwięk: słuchawki / głośniki stereo 3.5 mm
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 164,2 76,1 x x 8,1 mm
Waga: 202g

Zakres dostawy

1x Redmi Note 11 Pro 5G
1x ładowarka 67W
Kabel ładowania 1x
Osłona ochronna 1x
Igła SIM 1x
Podręcznik 1x

Recenzja: Redmi Note 11 Pro 5G

W połowie lutego Xiaomi zaprezentowało serię Redmi Note 11, która ma zastąpić serię Redmi Note 10, która ukazała się w zeszłym roku. Testowany tutaj Redmi Note 11 Pro 5G znajduje się na górze, a następnie Redmi Note 11 Pro (bez 5G), Redmi Notes 11S i budżetowy smartfon Uwaga Redmi 11 (przegląd).

 Dość zagmatwane, prawda? Możesz zobaczyć, jak smartfony różnią się od siebie w poniższej tabeli.

 Modell   Redmi Note 11 Pro 5G   Uwagi redmi 11 Pro   Redmi Notes 11S   Redmi Notatka 11 
 Żeton  Qualcomm Snapdragon 695 MediaTek Helio G96 MediaTek Helio G96 Qualcomm Snapdragon 680
 CPU  Ośmiordzeniowy (2x Cortex-A77 @ 2.2 GHz 6x Cortex-A55 @ 1.7 GHz) Ośmiordzeniowy (2x Cortex-A76 @ 2,05 GHz 6x Cortex-A55 @ 2,00 GHz) Ośmiordzeniowy (2x Cortex-A76 @ 2,05 GHz 6x Cortex-A55 @ 2,00 GHz) Ośmiordzeniowy (4x Cortex-A73 @ 2.2 GHz 4x Cortex-A53 @ 1.8 GHz)
 GPU  Adreno 619 Mały G57 MC2 Mały G57 MC2 Adreno 610
 Speicher  6 + 64 GB / 6 + 128 GB / 8 + 128 GB LPDDR4X + UFS2.2 6 + 64 GB / 6 + 128 GB / 8 + 128 GB LPDDR4X + UFS2.2 6 + 64 GB / 6 + 128 GB / 8 + 128 GB LPDDR4X + UFS2.2 4 + 64 GB / 4 + 128 GB / 6 + 128 GB LPDDR4X + UFS2.2
 Wyświetlacz  6,67 cala AMOLED - 120 Hz + 360 Hz - 1080 x 2400 pikseli - DCI-P3 6,67 cala AMOLED - 120 Hz + 360 Hz - 1080 x 2400 pikseli - DCI-P3 6,43 cala AMOLED - 90 Hz + 180 Hz - 1080 x 2400 pikseli - DCI-P3 6,43 cala AMOLED - 90 Hz + 180 Hz - 1080 x 2400 pikseli - DCI-P3
 Foto  108MP, f/1.9, 1/52′ Samsung HM2
8 MP, f/2.2, 118˚ szeroki kąt
2MP, f/2.4, makro
16 MP, f/2.4, przód
108MP, f/1.9, 1/52′ Samsung HM2
8 MP, f/2.2, 118˚ szeroki kąt
2MP, f/2.4, makro
16 MP, f/2.4, przód
108MP, f/1.9, 1/52′ Samsung HM2
8 MP, f/2.2, 118˚ szeroki kąt
2MP, f/2.4, makro
16 MP, f/2.4, przód
50 MP, f / 1.8
8 MP, f/2.2, 118˚ szeroki kąt
2MP, f/2.4, makro
13 MP, f/2.4, przód
 głośnik  Stereofoniczny Stereofoniczny Stereofoniczny Stereofoniczny
 NFC  Ja Ja Ja Ja
 akumulator  5000mAh - 67W 5000mAh - 67W 5000mAh - 33W 5000mAh - 33W
 Rozmiar i waga  164,19 x 76,1 x 8,12 mm - 202g 164,19 x 76,1 x 8,12 mm - 202g 159,87 x 73,87 x 8,09 mm - 179g 159,87 x 73,87 x 8,09 mm - 179g

To nie wszystko. Ten, który również był prezentowany w lutym i był już przez nas testowany POCO X4 Pro 5G (przegląd) jest prawie identyczny z Redmi Note 11 Pro 5G.

Jeśli chodzi o sprzęt, po prostu przyjęto kompletny arkusz danych. Różnice są jedynie w konstrukcji tyłu, który w Redmi Note 11 Pro 5G jest znacznie prostszy.

oferta

Oficjalny partner handlowy Xiaomi „Goboo” jest jednym z pierwszych sklepów internetowych oferujących Redmi Note 11 Pro 5G. Dzięki szybkiej i bezpłatnej wysyłce z magazynu UE smartfon z bezpłatnym Mi Band 6 jest obecnie dostępny od 279 euro.

Wystarczy aktywować rabat w wysokości 20 euro na stronie produktu, który zostanie automatycznie wykorzystany w koszyku.

Do oferty Goboo

Redmi Note 11 Pro 5G: projekt i wykończenie

A wraz z projektem Redmi Note 11 Pro 5G również zaczynamy. Smartfon ma wymiary 164,19 x 76,1 x 8,12 mm i waży 202 g. Jest więc dość duży, ale nadal mieści się w normie dzisiejszych rozmiarów smartfonów. Jeśli wolisz bardziej kompaktowy smartfon, powinieneś spojrzeć na Redmi Note 11S, który jest przynajmniej nieco węższy pod względem długości i szerokości.

Tył Redmi Note 11 Pro 5G w słońcu.

Tył smartfona w matowym kolorze „Graphite Grey”.

W przeciwieństwie do tańszych modeli z serii Redmi Note 11, tył Redmi Note 11 Pro 5G jest wykonany ze szkła. Xiaomi nie wspomina w jakim stopniu zastosowano specjalne szkło ochronne. Jednak pomimo codziennego użytkowania bez pokrowca ochronnego, podczas fazy testowej nie było żadnych zarysowań. Tył szkła bardzo dobrze znosi również zabrudzenia i nieestetyczne odciski palców. Jeśli chodzi o kolory, masz wybór między „Graphite Grey”, „Polar White” i nieco bardziej przyciągającym wzrok „Atlantic Blue”, który również ma efekt lustra.

Redmi Note 11 Pro 5G od góry z nadajnikiem podczerwieni, mikrofonem, wyjściem głośnikowym i gniazdem słuchawkowym 3,5 mm.

Widok z góry pokazuje różne możliwości podłączenia.

Kątowa, a tym samym płaska rama skośna wykonana jest z tworzywa sztucznego. Osobiście podoba mi się dotyk płaskiej ramy. Smartfon jest więc stabilny w dłoni. Jednak odczucie to kwestia gustu. Niektórzy prawdopodobnie woleliby zaokrągloną ramę obudowy. Obsługa urządzenia jedną ręką jest prawie możliwa. Przycisk zasilania z boku, który zawiera również skaner linii papilarnych, jest łatwo dostępny. Powyżej znajduje się rocker głośności, który również jest łatwo dostępny.

Zgodnie z klasą ochrony IP53 smartfon jest chroniony przed kurzem i wodą rozpryskową. Na przykład gniazdo SIM ma typowy gumowy pierścień, który ma chronić przed wodą. Smartfon nie jest wodoodporny, ale wytrzymuje ulewny deszcz.

Redmi Note 11 Pro 5G od dołu ze złączem USB-C, tacą SIM, wyjściem na mikrofon i głośnik.

To samo zdjęcie poniżej, gdzie między innymi złącze USB-C znajduje się w gnieździe SIM.

Połączenia są umieszczone w następujący sposób: Gniazdo USB-C zwykle znajduje się na dole. Po lewej stronie znajduje się gniazdo SIM, które można wyposażyć w dwie karty nano SIM lub jedną kartę nano SIM i jedną kartę pamięci microSD. Po prawej stronie znajduje się mikrofon i jedno z wyjść głośników stereo. Prawa strona ramy została całkowicie wolna. Kontynuuje na górze z gniazdem słuchawkowym 3.5 mm, kolejnym wyjściem głośnikowym i kolejnym mikrofonem, a także nadajnikiem podczerwieni. Xiaomi wykonało dobrą robotę z przetwarzaniem.

Zakres dostawy Redmi Note 11 Pro 5G.

W zestawie znajduje się również etui ochronne i szybka ładowarka 67W.

Redmi Note 11 Pro 5G: wyświetlacz AMOLED 120 Hz

Xiaomi korzysta z 11-calowego wyświetlacza AMOLED z częstotliwością odświeżania 5 Hz w Redmi Note 6,67 Pro 120G. Choć wyświetlacz o takich właściwościach staje się coraz bardziej powszechny w klasie średniej, wciąż jest wyjątkiem w tym przedziale cenowym.

Do tego dochodzi wysoka rozdzielczość wyświetlacza 1080 x 2400 pikseli, co z kolei odpowiada ostremu wyświetlaniu 395 PPI. Wyświetlacz jest chroniony przez wyjątkowo odporne na zarysowania i stłuczenia szkło Corning Gorilla Glass 5 .

Wyświetlacz Redmi Note 11 Pro 5G AMOLED z odważnymi kolorami.

Całości dopełniają przyjemnie wąskie krawędzie wyświetlacza.

Wyświetlacz jest zoptymalizowany pod kątem przestrzeni kolorów DCI-P3. W ustawieniach wyświetlania możesz dostosować kolory w trybach „Żywe”, „Nasycone” i „Standardowe”. W zależności od trybu kolory wychodzą nieco mocniejsze, chłodniejsze lub cieplejsze. Temperaturę barwową można również regulować w kilku trybach lub za pomocą koła kolorów. Zazwyczaj AMOLED, wyświetlacz Redmi Note 11 Pro 5G przekonuje doskonałą wiernością kolorów, silnym współczynnikiem kontrastu i silną wartością czerni.

Za wyświetlaczem przemawia również dobra czytelność w słońcu. W trybie automatycznym jasność wyświetlacza szybko dostosowuje się do otoczenia. Do 700 nitów w trybie „High Brightness” i 1200 nitów w „Peak” wyświetlacz świeci niesamowicie jasno. Dobre rzeczy można również powiedzieć o stabilności kąta widzenia. Płaskie kąty widzenia nie wpływają znacząco na czytelność i wyświetlanie.

Kolejną kluczową cechą jest częstotliwość odświeżania 120 Hz, która zapewnia wyjątkowo płynne wyświetlanie treści. Jednak najpierw musisz aktywować 120 Hz w ustawieniach wyświetlacza. Domyślnie smartfon ustawiony jest na 60 Hz. Wadą wysokiej częstotliwości odświeżania jest nieco słaby Snapdragon 695, który nie oferuje większych rezerw wydajności i nie może w pełni wykorzystać 120 Hz w większości aplikacji i gier mobilnych.

Zawsze włączona funkcja wyświetlacza spotyka się z niezrozumieniem. W rzeczywistości oznacza to ciągłe wyświetlanie statusu na wyłączonym ekranie. Xiaomi rozumie coś innego przez „zawsze włączony”.

Chociaż istnieje funkcja z różnymi opcjami ustawień, wyświetlacz pozostaje aktywny tylko przez 10 sekund. Ta forma AOD jest zupełnie bezużyteczna do sprawdzania godziny czy powiadomień, ponieważ i tak trzeba odebrać smartfon. Miejmy nadzieję, że Xiaomi odpowie na to w nadchodzących aktualizacjach!

Redmi Note 11 Pro 5G Netflix.

Netflix, Prime Video i inni dostawcy strumieniowania mogą być odtwarzani w rozdzielczości Full HD.

Kolejną funkcją powiadamiania jest efekt powiadomienia na krawędzi wyświetlacza. Powiadomienia przychodzące są sygnalizowane krótkim miganiem na krawędzi. Tutaj również są różne efekty do wyboru.

Miłośnicy transmisji strumieniowych mogą cieszyć się Netflix i spółką w wysokiej rozdzielczości. Dostępna jest niezbędna certyfikacja Widevine L1. Niestety miłośnicy HDR10 i Dolby Vision zostają na mrozie!

Redmi Note 11 Pro 5G: Lwia paszcza 695

Redmi Note 11 Pro 5G jest wyposażony w platformę mobilną Qualcomm Snapdragon 8 opartą na architekturze ARMv695, której ośmiordzeniowy procesor ma dwa rdzenie Cortex-A77 (2,2 GHz) i sześć rdzeni Cortex-A55 (1,7 GHz). GPU to Adreno 619. Dzięki produkcji 6 nm chip obiecuje przyzwoitą wydajność energetyczną.

Typy pamięci to pamięć LPDDR4X i szybkie przechowywanie danych UFS2.2. Tutaj masz do wyboru pamięć 6+64GB, 6+128GB lub 8+256GB. Tyle teorii.

Jak już wspomniano, Snapdragon 695 nie ma bardzo dużych rezerw wydajności, co znajduje również odzwierciedlenie w wynikach benchmarków. W prawdziwym życiu codziennym jest to jednak mniej zauważalne. Pod względem wydajności smartfon przez większość czasu zachowuje się płynnie i pewnie. Złożone strony internetowe są budowane szybko w teście przeglądarki. Szybkość odczytu sekwencyjnego pamięci jest dobra. Aplikacje uruchamiają się z wygodną szybkością i są przechowywane w pamięci przez wystarczająco długi czas.

Snadragon 695 wykazuje słabości w wymagających grach mobilnych. Trzeba powiedzieć, że Redmi Note 11 Pro 5G jest mniej polecany dla mobilnych graczy. W gry takie jak PUBG lub Asphalt 9 można grać, ale poziom szczegółowości powinien zostać znacznie zmniejszony, aby uniknąć zacinania się. Smartfon zachowuje „spokojną głowę” w niemal każdej sytuacji. Nie występują spadki wydajności z powodu wysokiego wydzielania ciepła.

Redmi Note 11 Pro 5G: interfejs użytkownika

Po stronie oprogramowania MIUI 13 jest już w smartfonie, który w czasie testu nadal opierał się na Androidzie 11. Aktualizacja do Androida 12 pojawi się w najbliższej przyszłości.

Wstępnie zainstalowane aplikacje są wszechstronne. Oprócz licznych aplikacji Google i Xiaomi, preinstalowanych jest również wiele programów typu bloatware. Łącznie na smartfonie zainstalowanych jest 19 takich aplikacji z kategorii gier, mediów społecznościowych i zakupów. Na szczęście każdą z tych aplikacji można odinstalować.

Sam interfejs użytkownika MIUI jest funkcjonalny i przejrzysty. Zintegrowany sklep z motywami oferuje szerokie opcje dostosowywania z ogromnym wyborem motywów. W ten sposób wygląd interfejsu można zmienić w mgnieniu oka. Jeśli połączyłeś smartfon z kontem Mi, uzyskasz dostęp do chmury Xiaomi, w której można zapisywać ważne pliki i zdjęcia.

Funkcja Dual Apps umożliwia użytkownikom klonowanie aplikacji. Dalszy zasięg ma funkcja „drugi profil”, która pozwala na utworzenie dodatkowego konta użytkownika z własnym ekranem głównym. Przydatny jest również „pasek boczny”, który oferuje szybki dostęp do aplikacji jako nakładka. Istnieje również wiele innych przydatnych funkcji. Bardziej szczegółowe omówienie tego wykraczałoby poza zakres tej sekcji.

Redmi Note 11 Pro 5G: kamera

Tylny potrójny aparat wykorzystuje czujnik obrazu Samsung HM108 o rozdzielczości 2 MP (przysłona f/1.9, 1/52″) z zeszłorocznego Redmi Note 10 Pro. Czujnik aparatu już się tam sprawdził i przekonał (biorąc pod uwagę przedział cenowy) dobrą jakością zdjęć i filmów.

Potrójna kamera tylna Redmi Note 11 Pro 5G

Pozostałe sensory dzielą się na ultraszerokokątny aparat Sony IMX8 355 MP z szerokim kątem 118° oraz aparat makro 2 MP (przysłona f/2.4). Doświadczenie pokazuje, że aparat makro 2 MP to tylko chwyt bez większej wartości dodanej. Za selfie odpowiada przedni aparat 16 MP Omnivision OV16A1Q.

główny aparat fotograficzny

Biorąc pod uwagę przedział cenowy, aparatem głównym 108 MP Redmi Note 11 Pro 5G można robić dobre zdjęcia. Obrazy są przyjemnie ostre, szczegóły są dobrze odwzorowane, a kolory wydają się naturalne. Ostrość jest ustawiana szybko, bez konieczności wykonywania dużej ilości pracy ręcznej.

Nagrania są nieco bardziej szczegółowe i ostrzejsze w trybie 108 MP. Jednak staje się to naprawdę widoczne dopiero po powiększeniu nagrania. Ponadto wymagane są dobre warunki oświetleniowe, ponieważ eliminacja binningu pikseli zwiększa również składnik szumu na obrazie.

Zakres dynamiczny głównego aparatu nie jest bynajmniej nieograniczony. Automatyczna funkcja HDR rzadko kiedy musi pomóc. Oto seria różnych ujęć zrobionych w świetle dziennym i o zachodzie słońca.

Redmi Note 11 Pro 5G testowy dzień aparatu głównego (6)

Redmi Note 11 Pro 5G dobrze radzi sobie również w kiepskich warunkach oświetleniowych. Kolory są dobrze zachowane, a szum na obrazie nie jest znacząco zwiększony. Zgodnie z oczekiwaniami poziom szczegółowości nieznacznie spada. Pomaga w tym tryb nocny, który rozjaśnia obraz i nieco uwydatnia szczegóły.

 

Ultra szeroki kąt kamery

Redmi Note 11 Pro 5G dobrze wykonuje również ujęcia ultraszerokokątne. Jakość nagrywania nie może konkurować z głównym aparatem ze względu na obniżony poziom szczegółowości i mniejszy zakres dynamiki, ale w przypadku migawek jest w zupełności wystarczająca. Zwłaszcza na małych wyświetlaczach różnica nie jest znacząca. Tym wyraźniej na dużym monitorze.

Inne czujniki i funkcje nagrywania

Aparat do makrofotografii ma tylko upiększyć arkusz danych. W praktyce nagrania nie wnoszą żadnej wartości dodanej. Obsługa aplikacji aparatu jest prosta i zrozumiała. Funkcję, której szukasz, można szybko znaleźć, a ustawienia można zmienić w mgnieniu oka. Alternatywnie zaleca się eksperymentowanie z modami Gcam, ponieważ oprogramowanie aparatu może również mieć duży wpływ na jakość nagrywania.

Aparat do zdjęć makro Redmi Note 11 Pro 5G

Zrobione aparatem makro.

Redmi Note 11 Pro 5G nagrywa filmy w maksymalnej rozdzielczości 1080p30. A szkoda, bo w dzisiejszych czasach nagrań wideo w wysokiej rozdzielczości 4K można się spodziewać nawet z tanich smartfonów ze średniej półki. Maksymalna rozdzielczość 1080p jest zasługą Snadragona 695, którego procesor obrazu nie obsługuje 4K. Nawet 1080p60 nie wchodzi w grę. Nagrany dźwięk jest przekonujący.

Wreszcie mamy przedni aparat 16 MP, który robi całkiem fajne selfie w ciągu dnia. W złych warunkach oświetleniowych obrazy stają się coraz mniej szczegółowe i rozmyte.

Redmi Note 11 Pro 5G: łączność i czujniki

przenośny

Jak sama nazwa wskazuje, Redmi Note 11 Pro 5G to smartfon z obsługą sieci komórkowej 5G. Częstotliwości i pasma łączności ruchomej powszechnie używane w tym kraju są w pełni obsługiwane. Oto przegląd częstotliwości i pasm: 

  • 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz
  • 3G: WCDMA: 1/2/4/5/8/19
  • 4G: LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/32/66
  • 4G: LTE TDD: 38/40/41
  • 5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/77/78

Telefonowanie i surfowanie mobilne działa płynnie. Smartfon przekonuje dobrym odbiorem i równie dobrą jakością głosu. Czy to przez słuchawkę, czy przez funkcję głośnomówiącą. Dostępne są standardy VoLTE i VoWiFi. Wartość SAR wynosi 0,956 W/kg na głowie, 0,596 W/kg na ciele

Wi-Fi i Bluetooth

Smartfon obsługuje dwuzakresowe AC WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) oraz Bluetooth 5.1. Zasięg i przepustowość danych w sieci WLAN są wysokie. Połączenia Bluetooth są stabilne i bez ograniczeń.

Redmi Note 11 Pro 5G z powrotem w pozycji leżącej.

GPS i czujniki

Redmi Note 11 Pro 5G określa pozycję za pomocą GPS, GLONASS, Galileo i BeiDou. Satelity są szybko integrowane, a lokalizacja określana z dużą dokładnością. Nawigacja działa bez zarzutu, niezależnie od tego, czy poruszasz się po obszarach miejskich, czy wiejskich. Dostępny jest e-kompas.

System czujników obejmuje również czujnik zbliżeniowy, czujnik światła otoczenia, czujnik przyspieszenia, żyroskop, czujnik G i czujnik Halla. Urządzenia z odbiornikiem podczerwieni, takie jak telewizor, mogą być sterowane za pomocą nadajnika podczerwieni (IR Blaster). Niezbędna aplikacja Mi Remote jest już wstępnie zainstalowana na smartfonie.

 NFC jest dostępne i dlatego możliwe jest korzystanie z Google Pay.

skanery linii papilarnych

Smartfon można szybko i niezawodnie odblokować za pomocą skanera linii papilarnych. Znajduje się w bocznym przycisku zasilania. Alternatywnie dostępne są inne metody odblokowania za pomocą wzoru, kodu PIN, hasła lub rozpoznawania twarzy.

Stereo-Lautsprecher

Naprawdę podobał nam się głośnik stereo. Dźwięk jest bardzo głośny, a nawet efekty dźwiękowe są zapewniane przez Dolby Atmos. Do podłączenia słuchawek masz do wyboru gniazdo 3.5 mm, Bluetooth lub USB-C. W przypadku połączeń Bluetooth obsługiwane są kodeki audio o wysokiej rozdzielczości, takie jak aptX. Możliwe jest nawet odbieranie radia FM za pomocą przewodowych słuchawek.

Redmi Note 11 Pro 5G stojący z tyłu.

Redmi Note 11 Pro 5G: bateria

Redmi Note 5000 Pro 11G o pojemności 5 mAh ma baterię o typowej obecnie wielkości. Pozytywny wpływ ma oszczędna konsumpcja wydajnego Snapdragona 695. Jeśli używasz smartfona do codziennych czynności, takich jak telefonowanie, surfowanie po Internecie i mediach społecznościowych, możesz liczyć na około 2 dni pracy.

 Szybkie ładowanie jest możliwe z mocą do 67 watów. Pełne ładowanie zajmuje niecałe 41 minut. Przy zaledwie 15 minutach zasilania smartfon jest już naładowany do 55 proc. Obsługiwane jest ładowanie odwrotne, czyli ładowanie w przeciwnym kierunku, podobnie jak w powerbanku. Zgodnie z oczekiwaniami, bez ładowania bezprzewodowego.

Porównywarka cen

ikonaMagazyn europejski
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
259,00 €
ocena
pozytywny

Stylowy wygląd
Wyświetlacz AMOLED z częstotliwością odświeżania 120 Hz
Dobra codzienna wydajność
Interfejs użytkownika MIUI 13
Dobry zasięg telefonu komórkowego (5G, VoLTE, VoWiFi)
NFC do płatności zbliżeniowych (wersja EU)
Precyzyjna nawigacja
Głośniki stereo z Dolby Atmos
Bardzo dobra żywotność baterii i szybkie ładowanie 67W

ujemny

Duży i ciężki
„Zawsze włączony” tylko przez 10 sekund
Zmiana procesora na poprzednika
Filmy tylko w 1080p30

Konkluzja

Redmi Note 11 Pro 5G to dobry smartfon ze średniej półki, który najprawdopodobniej będzie kontynuował sukces swojego poprzednika. Argumentem zakupu numer 1 jest doskonały wyświetlacz, który w tym przedziale cenowym (przynajmniej w czasie tego testu) ma niewielką konkurencję.

Punktem sprzedaży numer 2 jest bateria, która działa długo i jest w pełni naładowana w niecałe 67 minut dzięki funkcji szybkiego ładowania 41 W.

Punktem sprzedaży numer 3 jest główny aparat 108 MP, który robi dobrej jakości zdjęcia w dzień iw nocy. Miłośnicy wideo będą jednak musieli zadowolić się maksymalną rozdzielczością 1080p30.

Powinieneś także zdawać sobie sprawę z przeciętnej wydajności graficznej Snapdragona 695. Można grać w wymagające gry mobilne, ale jąkania można uniknąć tylko na niższym poziomie szczegółowości. Redmi Note 11 Pro 5G jest zatem raczej nieodpowiedni dla zapalonych graczy. Z kolei smartfon radzi sobie z codziennymi zadaniami.

8.5
Nasza ocena
Awatar Timo Altmeyera
autor

Uruchomił stronę techreviewer.de w 2016 roku i od tego czasu jest aktywnym redaktorem wiadomości i raportów z testów we wszystkich dziedzinach technologii.

Zostaw komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Przegląd
producent

Xiaomi

Modell

Redmi Note 11 Pro 5G

Spezifikationen

 Procesor i pamięć 
Procesor: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Pamięć: 6 GB / 8 GB LPDDR4X + 128 GB / 256 GB UFS2.2
Rozszerzenie pamięci: Tak

 Wyświetlacz 
Przekątna ekranu: 6,67 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Częstotliwość wyświetlania: 120 Hz
Typ wyświetlacza: AMOLED
Screen Protector: Corning Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

 Foto 
Główny aparat: 108 MP Samsung HM2 1/1.52", 0.7 µm, PDAF, f/1.9
Ultraszerokokątny aparat: 8 MP, f/2.2, szeroki kąt 118 °
Aparat makro: 2MP, f/2.4

Przedni aparat: 16 MP, f/2.4

 sieć 
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

2G GSM: 850 900 1800 1900 MHz
3G WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19
4G LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/66
4G LTE TDD: 38/39/40/41
5G NSA / SA: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n77/n78/n66

 Bezprzewodowy 
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.1
GPS: Tak
NFC: Tak

 czujniki 
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych
* Nadajnik podczerwieni

 akumulator 
Bateria: 5.000 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 67 wat
Sklep Qi: nie

 Inny 
System operacyjny: Android 11 (MIUI 13)
Dźwięk: słuchawki / głośniki stereo 3.5 mm
Połączenie: USB-C
Rozmiar: 164,2 76,1 x x 8,1 mm
Waga: 202g

Zakres dostawy

1x Redmi Note 11 Pro 5G
1x ładowarka 67W
Kabel ładowania 1x
Osłona ochronna 1x
Igła SIM 1x
Podręcznik 1x

Więcej od Redmi
Zdjęcie produktu Redmi 9C

Promocje

Szczegóły produktu Redmi 9C Dzisiejsze smartfony za 100 euro są wyposażone we wszystko, czego można oczekiwać od smartfona. Przede wszystkim możesz...

reklama

GGOBest lipcowy baner