Recenzje
4
przegląd

Redmi Note 9 Pro w teście - najlepszy smartfon klasy średniej 2020

by 18. Października 2020

Pod względem wydajności Redmi Note 9 Pro przewodzi serii Redmi Note 9. Wyposażony w procesor Snapdragon 720G, ogromny wyświetlacz 6,67 cala i wytrzymałą baterię 5020 mAh, smartfon znajduje się w niedrogim segmencie średniego zasięgu.

Jako Mi Explorer byliśmy w stanie przetestować Redmi Note 9 Pro na 4 tygodnie przed wydaniem. Teraz jest czas na wyciągnięcie wniosków!

Przegląd
producent

Xiaomi

Nazwa produktu

Uwagi redmi 9 Pro

Spezifikationen

Procesor i pamięć
Procesor: Qualcomm Snapdragon 720G
GPU: Adreno 618
RAM: 6GB (LPDDR4x)
Pamięć wewnętrzna: 64GB / 128GB (UFS2.1)
Rozszerzenie pamięci: Tak

Pokaz
Przekątna ekranu: 6.67 cali
Rozdzielczość wyświetlacza: 2400 x 1080 pikseli
Typ wyświetlacza: IPS
Ochraniacz ekranu: Gorilla Glass 5
Multitouch: palce 10

Foto
Główny aparat: 64 MP Sony IMX 586 (przysłona f / 1.79)
Ultra szeroki kąt: 8 MP Hynix HI856 (ultraszerokokątny obiektyw 119 ° i przysłona f / 2.2)
Czujnik makro: 2MP GalaxyCore GC2375
Czujnik głębokości: 2MP OmniVision OV02A1B
* Tryb AI
* PDAF (autofokus)
* Lampa błyskowa LED

Przedni aparat: 16 MP Sony IMX471 (przysłona f / 2.0)

sieć
Dual SIM: Tak
Rozmiar karty SIM: Nano SIM
eSIM: Nie.

GSM: B2 / 3 / 5 / 8
WCDMA: B1/2/4/5/8
TDD LTE: B38/40/41(2535-2655MHz)
FDD LTE: B1/2/3/4/5/7/8/20/28

Bezprzewodowy
Wi-Fi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.0
GPS: Tak

czujniki
* Czujnik światła otoczenia
* Akcelerometr
* Czujnik zbliżeniowy
* Czujnik Halla
* E-kompas
* żyroskop
* Czujnik linii papilarnych
* NFC

akumulator
Bateria: 5.020 mAh
Funkcja szybkiego ładowania: 30 wat
Sklep Qi: nie

Inny
System operacyjny: Android 10 (MIUI 11)
Połączenie: USB-C, 3.5 mm audio
Rozmiar: 165.75 x 76.68 x 8.8mm
Waga: 209g

Zakres dostawy

Smartfon 1x
Igła SIM 1x
Kabel ładowania 1x
1x ładowarka (33 waty)
Osłona ochronna 1x
Instrukcja obsługi 1x

Test: Redmi Note 9 Pro

Zaktualizuj 18. Październik 2020

Najlepsza oferta na Redmi Note 9 Pro jest obecnie dostępna w sklepie internetowym Edwaybuy. Tam jest to Redmi Note 9 Pro w wersji EU bereits z 198 euro kupić. Wysyłka jest bezpłatna bezpośrednio z Niemiec. Po prostu uzyskaj dostęp do kuponu i wprowadź go do koszyka. Rabat jest odliczany natychmiast.

198 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro Wersja UE (6 + 64 GB)

Za pomocą tego kodu rabatowego możesz kupić wersję UE Xiaomi Redmi Note 9 Pro (6 + 64 GB) obniżoną za jedyne 198 €.
NOTE9PROED64
POKAŻ KUPON
50 € Zniżka
Ważna do 31.10

208 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro Wersja UE (6 + 128 GB)

Za pomocą tego kodu rabatowego możesz kupić wersję UE Xiaomi Redmi Note 9 Pro (6 + 128 GB) obniżoną za jedyne 208 €.
NOTE9PROED128
POKAŻ KUPON
60 € Zniżka
Ważna do 31.10

Zaledwie kilka tygodni temu Xiaomi wprowadziło Redmi Note 9S. Teraz Xiaomi to wysyła Uwaga redmi 9 Pro Global w wyścig. Główne różnice to wsparcie NFC, Eine Główna kamera 64 MP i szybko Szybkie ładowanie 30 W..

Techreviewer jest częścią programu Mi Explorer.

Projekt, wykonanie i dostawa

Dla wielu użytkowników konstrukcja smartfona jest równie ważna jak dobry sprzęt. Młoda marka Xiaomi Redmi jest chętna do zapewnienia użytkownikowi najlepsze możliwe doświadczenie projektowe zaoferować. Pokazały to wcześniej wydane modele Redmi, które są szczególnie kolorowe i skuteczne.

Redmi stosuje podobną strategię z Note 9 Series. Redmi Note 9 Pro jest w kolorach „Glacier White”, „Międzygwiezdny szary” i „Tropikalna zieleń” dostępny. Trzy kolory, które nadają smartfonowi wyjątkową elegancję. Do testu smartfon jest w kolorze, który nie jest jeszcze dostępny "Aurora Blue" wcześniej.

Redmi Note 9 Pro ma następującą strukturę:

Auf der przód czeka na nas Wyświetlacz DotDisplay 6,67 cala, co przekłada się na „DotDisplay”. Nazwa pochodzi od umiejscowienia przedniej kamery. Aparat jest wykreślany bezpośrednio na wyświetlaczu. To rozwiązanie umieszczania kamery, znane również jako „dziurkacz”, jest uważane za szczególnie zajmujące mało miejsca.

Przód Redmi Note 9 Pro z wyświetlaczem 6,67 cala.

Te boczne Bezelktóre otaczają wyświetlacz 3 mm (lewa, prawa i górna) i 5 mm (poniżej) przyjemnie wąski. W górnej części znajduje się wydłużony i ledwo widoczny nausznik. Malutki powiadomienie LED (biały) został zintegrowany bezpośrednio z małżowiną uszną. Szkło wyświetlacza ma delikatną krzywą (zakrzywione 2.5D) na krawędziach.

Wyświetlacz pokazuje przejście do matowa plastikowa rama. Kolor ramki jest dopasowany do tyłu i nie od razu pokazuje, że jest to „tylko” tworzywo sztuczne. Wokół ramki znajduje się wiele funkcji.

Odblaskowe szkło Gorilla Glass 5 z tyłu smartfona.

Fizyczny przyciski sterujące znajdują się po prawej stronie ramy i zawierają przełącznik głośności i przycisk zasilania. Oba przyciski są łatwo dostępne jedną ręką. Pierwszą osobliwością jest to skanery linii papilarnych, który jest zintegrowany z przyciskiem zasilania. Jest odwrotnie gniazdo karty SIM, który mieści dwie karty nano SIM i dodatkową kartę pamięci microSD.

Smartfon jest przyjemnie cienki i ma 8,8 mm.

Na szczycie znajduje się Redmi Note 9 Pro Blaster na podczerwień. Umożliwia to sterowanie telewizorami. Po prawej stronie znajduje się jeden z dwóch mikrofonów. Na dole ramy mamy gniazdo USB-C pośrodku. Znajomi przewodowych słuchawek mogą z nich korzystać Gniazdo jack 3.5 mm nie mogę się doczekać Drugi mikrofon znajduje się po prawej stronie gniazda USB-C. Znowu będziemy mieli głośnik obok.

Teraz dochodzimy do wizualnego wyróżnienia Redmi Note 9 Pro. Przód i tył składają się ze szczególnie odpornej na zarysowania Corning Gorilla Szkło 5. Błyszczący tył pochodzi z matowej ramy obudowy. Smartfon wygląda elegancko i rezygnuje z natrętnej gry kolorów. Błyszczący tył ma jednak również wadę. Brud i odciski palców są widoczne za pierwszym dotknięciem.

Spód Redmi Note 9 Pro z głośnikiem multimedialnym, gniazdem USB-C i wyjściem słuchawkowym.

To jest dotykowe 165.75 x 76.68 x 8.8 mm duży smartfon dobrze w dłoni. Chociaż smartfon jest w większości wykonany ze szkła, jest łatwy do uchwycenia. Do tego dochodzi stosunkowo wysoki poziom Waga 209gto daje przyjemne uczucie. Tak zwany Nanopowłoka P2i tył jest wodoodporny i pozwala na użytkowanie nawet podczas deszczu.

Umierać jakość wykonania jest doskonały. The Zakres dostawy zawiera Redmi Note 9 Pro, kabel USB-C, igłę SIM, pokrywę ochronną i szybką ładowarkę 33 W. Niestety nie możemy podać żadnych dalszych informacji na ten temat, ponieważ otrzymaliśmy nasze urządzenie testowe bez dodatkowego zakresu dostawy.

Pokaz

Redmi Note 9 Pro ma jeden Wyświetlacz 6,67 calowy mit 2400 x 1080 Pixel Zainstalowana rozdzielczość. Z 395 DPI wyświetlacz jest bardzo ostry. Typ wyświetlania to IPS. Ta technologia LCD znana jest z wysokiej dokładności kolorów, szerokich kątów widzenia i dobrego kontrastu.

Wyświetl pomiar Redmi Note 9 Pro za pomocą kolorymetru Spyder5.

W tzw Format kinowy (Format obrazu 21: 9) smartfon jest nieco dłuższy i węższy niż inne modele. Jeśli więc lubisz oglądać filmy na smartfonie, możesz je w pełni oglądać.

Xiaomi sama określa maksymalną jasność wyświetlacza przy 450 cd / m². Inne cechy panelu IPS to współczynnik kontrastu 1500: 1 i jeden 84 procent pokrycia przestrzeni kolorów NTSC.

pomiar wyświetlacz

Pomiary początkowo przeprowadzono na ustawienie fabryczne. Tryb kolorów jest ustawiony na „Automatyczny”, a temperatura koloru na „Standardowy”. Poniższe wyniki pomiarów pokazują, że biały punkt różni się od D65 i ma lekko niebieski odcień. Ale nie trzeba się martwić, ponieważ wielu producentów chce białego punktu poza D65. ZA nieznacznie zwiększona niebieska zawartość zapewnia doskonałą biel i jaśniejszy obraz.

W tym trybie udało nam się uzyskać maksimum Luminancja 420 cd / m² określać. The Poziom czerni jest wliczony w cenę 0.38 cd / m². Daje to średnią współczynnik kontrastu z 1100:1. Pomiary kolorów względem sRGB i DCI-P3 dają średnią Delta E odpowiednio 4,99 i 4,74. Delta E opisuje odchylenie kolorów dwóch kolorów. Średnia Delta E między 4 a 5 jest wartością dopuszczalną w fabryce. Wiele smartfonów jest „gotowych” z nieco przesyconymi kolorami.

Będzie ciekawie, jak tylko będziemy "Ciepły" wybierz temperaturę barwową Redmi Note 9. Kolory wydają się znacznie cieplejsze i zbliżamy się do D65. W tym trybie luminancja jest zmniejszona do 400 cd / m². Pomiary w stosunku do sRGB i DCI-P3 dają delta E odpowiednio 3,59 i 2,93. Są to doskonałe wartości dla smartfona klasy średniej!

Umierać Oświetlenie panel jest parzysty. Istnieją mniejsze (mierzalne) odchylenia w kierunku krawędzi, które jednak nie przekraczają zwykłego zakresu.

Jednorodność ekranu Calmana

Wyświetl jednolitość ekranu - Calman Ultimate przez portrait.com

Wyświetlanie w życiu codziennym

Wyświetlacz Redmi Note 9 Pro był nie tylko przekonujący w naszych pomiarach, ale także w życiu codziennym. Maksymalny jasność wyświetlacza nie osiąga poziomu flagowego, ale wystarczy odczytać wyświetlacz nawet w słońcu. The kąty widzenia jest dobry. Szczególnie płaskie kąty widzenia nie powodują widocznych zmian koloru, jasności ani kontrastu.

Jedyne, co nam przeszkadzało, to lekki cień rzucany przez wycięcie kamery. W zależności od tego, jak patrzysz na wyświetlacz, staje się on mniej lub bardziej wyraźny.

Wyświetl ustawienia i funkcje

Wyświetlacz można regulować na wiele sposobów. ZA automatyczny tryb jasności dostosowuje jasność wyświetlacza do światła otoczenia. Czujnik światła otoczenia działa szybko i precyzyjnie. Dostępne są 3 profile kolorów, 3 profile temperatur i koło kolorów do regulacji kolorów.

Przyjazny dla baterii Tryb ciemny jest zintegrowany z systemem i można go aktywować za pomocą ustawień wyświetlacza. Jest też jeden na pokładzie Tryb czytania lub nocnyktóry filtruje niebieskie światło. Wyświetlacz jest nawet przetestowany przez TÜV Rheinland i ma odpowiednią pieczęć Eyesafe.

Funkcja, która jest raczej nietypowa dla smartfonów średniej klasy, to obsługa HDR10 Zadowolony. YouTube lub Netflix można oglądać w HDR, nawet jeśli maksymalna jasność wyświetlacza jest tutaj czynnikiem ograniczającym.

ekran dotykowy

,de ekran dotykowy reaguje szybko i precyzyjnie rozpoznaje dane wejściowe. The Szkło Gorilla 5 jest również wyposażony w powłokę, która zapewnia lepsze przesuwanie i zmniejsza odciski palców.

Leistung

Qualcomm Snapdragon 720G

Jeden z najnowszych procesorów mobilnych klasy średniej pracuje obecnie pod maską. The Qualcomm Snapdragon 720G jest Układ 8 nm z dwoma szybkimi rdzeniami Cortex-A76 (2,3 GHz) i czterema ekonomicznymi rdzeniami Cortex-A55 (1,8 GHz). Litera „G” w nazwie oznacza „Wydajność gier”. W połączeniu z procesorem graficznym Adreno 618 nawet w gry mobilne można grać bez zacinania się.

Redmi Note 9 Pro jest dostarczany z jednym Pamięć 6GB LPDDR4X oraz 64GB lub 128GB UFS2.1 magazyn danych dostępny. Przechowywanie danych może odbywać się za pomocą Karta pamięci MicroSD rozszerzyć o dodatkowe 512 GB.

Benchmark

Z wynikiem AnTuTu wynoszącym ponad 278.000 9 punktów, Redmi Note 618 Pro jest jednym z szybszych smartfonów klasy średniej. Smartfon osiąga również dobre wyniki w innych testach porównawczych, które wykorzystują głównie procesor graficzny Adreno XNUMX.

Prędkości przechowywania również spełniają oczekiwania. LPDDR4X pamięć główna jest z 20 Gb / s przyjemnie szybko. UFS2.1 przechowywanie danych osiąga średnią Przepustowość odczytu 470 MB / s i Przepustowość zapisu 200 MB / s.

Wydajność w życiu codziennym

Snapdragon 720G oferuje wystarczającą moc, aby zapewnić płynne codzienne wrażenia. Istnieją rezerwy wydajności dla nadchodzących generacji Androida, nawet jeśli są nieco mniejsze w porównaniu z obecnymi wysokiej klasy urządzeniami.

Smartfon spełnił nasze oczekiwania w teście warunków skrajnych. Aplikacje otwierają się szybko i pozostają w pamięci przez długi czas dzięki bujnemu 6 GB pamięci RAM. Przełączanie między aplikacjami jest płynne. Ogólnie interfejs użytkownika reaguje płynnie.

Hazard

Smartfon nie ma wyświetlacza> 90 Hz ani głośników stereo, ale ci, którzy lubią grać w gry mobilne, nadal będą cieszyć się Redmi Note 9 Pro. Jako część Seria gier Qualcomm chip jest zoptymalizowany do grania. Funkcje takie jak HDR, aptX i FastConnect WiFi poprawić wrażenia z gry.

Procesor graficzny Adreno 618 jest bardzo wydajny i może obsługiwać nawet wymagające tytuły sprzętowe. Gry wymagające graficznie, takie jak PUBG lub Call of Duty, są przyjemne nawet przy wysokim stopniu tekstury. Ograniczanie temperatury nie przeszkadza smartfonowi. Całe urządzenie pozostaje przyjemnie chłodne nawet pod obciążeniem.

interfejs użytkownika

Mamy przy sobie nasze urządzenie testowe MIUI 11 na podstawie Android 10 dostać. Xiaomi ma przyjazne dla użytkownika zasady aktualizacji. Producent regularnie przesyła nowe aktualizacje systemu i poprawki bezpieczeństwa. The Zaktualizuj do MIUI 12 został już ogłoszony i ma zostać rozprowadzony latem 2020 r.

MIUI to wewnętrzny interfejs użytkownika używany we wszystkich smartfonach Xiaomi. Interfejs użytkownika jest przejrzysty i łatwy w użyciu, przy niewielkim przyzwyczajeniu. The Sklep Google play a inne aplikacje Google są już wstępnie zainstalowane na smartfonie.

Przez zintegrowany Menedżer motywów wygląd interfejsu użytkownika można dostosować za pomocą kilku kliknięć. The Centrum bezpieczeństwa pilnuje bezpieczeństwa smartfona i zarządza między innymi uprawnieniami aplikacji. Po dostarczeniu Bloatware znajduje się na smartfonie, ale można go szybko odinstalować. To trochę bardziej niepokojące reklama, co widać w niektórych aplikacjach systemowych (Xiaomi). Ale nawet to można wyłączyć kilkoma sztuczkami. Instrukcje na ten temat można znaleźć w Internecie.

Kamera

Plecy zdobią System czterech kamer w układzie prostokątnym. System czujników obejmuje jeden Główny czujnik 64 MP (f / 1.89), jeden Czujnik szerokokątny 8 MP (119 °, f / 2.2), jeden Makro sensor 5 MP (f / 2.4) i jeden Czujnik głębokości 2 MP (f / 2.4).

Czteroosobowy aparat Redmi Note 9 Pro.

Głównym czujnikiem jest 1 / 1.72 cali große Samsung S5KGW1 mit Rozmiar piksela 0.8 μm. Należy do ISOCELL Jasny zakres i czyni je Technologia Tetracell korzyść. Za pomocą. Tworzone są dwie pary tego samego koloru (2 × 2 piksele) Podział pikseli połączone w jeden piksel. Zmniejsza to rozdzielczość zdjęcia do 16 MP. Teoretyczne zalety to wyższa czułość na światło z towarzyszącą redukcją szumów, rozszerzony zakres dynamiki i zwiększona ostrość obrazu.

Praktyczny test kamery głównej

Zdjęcia 16 MP

W normalnym trybie zdjęć smartfon robi zdjęcia w rozdzielczości 16 MP. Wykorzystano tu binning pikseli wspomniany powyżej. Zdjęcia wykonane w dobrych warunkach oświetleniowych są przyjemnie ostre, mocne w detalach i oczywiście w kolorach. Zakres dynamiczny jest zaskakująco duży, więc jasne i ciemne części obrazu pokazują szczegóły. Nawet tryb Auto HDR prawie nigdy nie musi interweniować.

Możesz znaleźć te i inne nagrania testowe w pełnej rozdzielczości pod tym Połączyć.

Zdjęcia 64 MP

Aplikacja aparatu MIUI ma własne możliwości robienia zdjęć przy pełnej rozdzielczości 64 MP Tryb 64 MP. Zdjęcia wykonane w tym trybie prawie nie różnią się od zdjęć 16 MP. Przekonaj się:

Powiększenie

Zamiast zoomu optycznego jest tylko jeden przy braku teleobiektywu zoom cyfrowy. Powiększenie jest prawie w sposób ciągły możliwe od 2x do 10x. Wraz ze wzrostem powiększenia jakość nagrania również gwałtownie spada.

Tryb makro i portret

Umierać Kamera makro 5 MP tworzy szczegółowe, prawie pozbawione szumów zdjęcia. Dopasowywanie kolorów jest nieco chłodniejsze niż w normalnym trybie fotografowania. Zaletą jest autofokus, który jest również dostępny w trybie makro.

Również portrety może być widziane. W większości przypadków obiekt jest starannie oddzielony od tła, a efekt rozmycia jest przyjemnie subtelny. Stopień rozmycia można później dostosować. Jeśli warunki oświetlenia spadną, czasami mogą wystąpić błędy ekstrakcji. W trybie portretu można aktywować różne filtry (upiększające i efekty).

AI aparatu

Umierać AI aparatu to fajna sztuczka do tworzenia bardziej kolorowych zdjęć. W zależności od tematu aktywowane są różne ustawienia. Zakres dynamiczny wzrasta, a kolory są szczególnie bogate.

nocne zdjęcia

Redmi Note 9 Pro zapewnia akceptowalne nagrania nawet w złych warunkach oświetleniowych. Smartfon nie nadąża za obecnymi flagowymi modelami, ale pod względem ceny zdjęcia są na wyższym poziomie klasy średniej.

Przede wszystkim kolory pozostają pięknie zachowane. Szczegóły są również nadal wyraźnie rozpoznawalne, nawet jeśli szczególnie drobne szczegóły zostaną utracone kosztem redukcji hałasu. Dostępny jest specjalny tryb nocny. W tym trybie dynamika obrazu jest zwiększona, a kolory świecą jeszcze bardziej żywo.

Ultra szeroki kąt

Umierać Aparat szerokokątny 8 MP nie mam nic przeciwko. W przeciwieństwie do głównego aparatu obrazy pokazują nieco więcej szumów i nieco mniej szczegółów. Korekcja zniekształceń działa dobrze. Rozmycie na brzegach obrazu jest ograniczone.

tryb wideo

Redmi Note 9 Pro może nagrywać filmy 4K z obrazami 30 na sekundę nagrywać. Na zredukowane 1080p Rozpuszczenia są nawet płynne 60 zdjęć na sekundę możliwy. Koder wideo znajduje się pomiędzy H.264 i H.265 do wyboru. ZA elektroniczna stabilizacja obrazu można włączyć w 4K i 1080p @ 30.

Biorąc pod uwagę, że jest to smartfon klasy średniej, jakość wideo jest akceptowalna. Kolory są wyświetlane dokładnie, a obraz jest wyjątkowo ostry. Hałas nie pojawia się. Nagrany Dźwięk stereo jest jasne. Oprócz głównej kamery filmy można również nagrywać za pomocą kamery szerokokątnej i kamery makro. Maksymalna rozdzielczość jest zmniejszona do 1080p @ 30.

Filtry można umieścić bezpośrednio nad uchwytem. Jednak rozdzielczość jest zmniejszona do 720p. Specjalne tryby nagrywania, takie jak 960 FPS Tryb zwolnionego tempa lub Tryb krótkiego wideosą dostępne w aplikacji aparatu MIUI. Tworzysz szczególnie fajny efekt za pomocą Tryb kalejdoskopu.

Praktyczny test przedniej kamery

Nasze wrażenie Przedni aparat 16 MP z przysłoną f / 2.48 jest raczej mieszany. Zwłaszcza w sytuacjach o wysokim kontraście, w których przekroczony jest zakres dynamiczny, szczegóły są wyraźnie tracone, a kolory czasem wydają się wyprane. Szum obrazu wyraźnie wzrasta w złych warunkach oświetleniowych. Przedni aparat Redmi Note 9 Pro jest nadal wystarczający do jednego lub drugiego selfie.

Dostępne są funkcje, takie jak tryb HDR, AI aparatu lub różne filtry. Przedni aparat nagrywa filmy w maksymalnej rozdzielczości 1080p @ 30.

łączność

Łączność Redmi Note 9 Pro.

telefonia

Redmi Note 9 Pro to Dual SIM smartphone, które można obsługiwać za pomocą dwóch kart nano SIM. Oba gniazda SIM mogą łączyć się z siecią komórkową 4G LTE. Volta, tj. telefonia głosowa przez 4G i VoWiFI (połączenia WiFi), telefonia głosowa przez WLAN, są obsługiwane. Oto przegląd taśm Redmi Note 9 Pro Global:

GSM: B2 / 3 / 5 / 8

WCDMA: B1/2/4/5/8

TDD LTE: B38/40/41(2535-2655MHz)

FDD LTE: B1/2/3/4/5/7/8/20/28

Smartfon wykazuje silny odbiór w komunikacji mobilnej. The jakość głosu jest doskonała w obu kierunkach. Mowa jest zrozumiała dla odbiorcy. Mikrofon redukujący hałas skutecznie odfiltrowuje niepokojące dźwięki.

Wi-Fi i Bluetooth

Do ustanowienia połączenia bezprzewodowego Podwójne AC WiFi i Bluetooth 5.0 utrzymany. Przepustowość danych w sieci WLAN nie jest w żaden sposób gorsza niż w droższych smartfonach. Redmi Note 9 Pro przekonuje dobrą transmisją i odbiorem.

Podczas tego testu był haczyk. W trybie gotowości smartfon traci połączenie z routerem. Dotyczy to szczególnie routerów AVM (FritzBox). Problem jest znany, a Xiaomi ogłosiło już naprawę błędu.

GPS i czujniki

Redmi Note 9 Pro zajmuje określenie pozycji GPS, A-GPS, Galileo, GLONASS i Beidou plecy. Lokalizacja jest ustalana szybko i z dużą dokładnością. Podczas jazdy próbnej przez miasto i cały kraj nie było żadnych nieprawidłowości. Nawigacja była konsekwentnie precyzyjna, jak można się spodziewać po dobrym smartfonie.

NFC jest dostępny. Płatności mobilne, na przykład za pomocą Google Pay, działają. The skanery linii papilarnych jest zintegrowany bezpośrednio z bocznym przyciskiem zasilania. Skaner jest łatwo dostępny i szybko odblokowuje smartfon. The Blaster na podczerwień umożliwia sterowanie telewizorami. Dzięki aplikacji Mi Remote odpowiednia aplikacja jest już wstępnie zainstalowana na smartfonie. Pozostałe czujniki obejmują czujnik zbliżeniowy, czujnik przyspieszenia, czujnik jasności, żyroskop i e-kompas.

Audio

Kiedy głośnik mono Redmi Note 9 Pro nie jest cudownym dźwiękiem, którego można się spodziewać. Nie ma basów i ogólnie dźwięk jest trochę płaski. Zróżnicowanie jest dobre, a maksymalna głośność przyjemna.

Na jednym Gniazdo audio 3.5 mm nie został zrzeczony na tym smartfonie. Bezprzewodowe słuchawki Bluetooth korzystają z Qualcomms aptX Kodek

akumulator

Najważniejszym wydarzeniem Redmi Note 9 Pro jest to wyraźnie Akumulator 5020 mAh. Trudno jest rzucić go na kolana w ciągu jednego dnia. Byliśmy w stanie osiągnąć spójny wynik w teście porównawczym Ekran w czasie 15 godzin zmierzyć.

Bateria wystarcza średnio na codzienne użytkowanie 2-3 dnizanim smartfon musi zostać podłączony do prądu. Aby szybko naładować dużą baterię, Redmi Note 9 Pro używa jednej 30-watowa technologia szybkiego ładowania. To zajmuje tylko pełne naładowanie 75 Minuten.

Porównywarka cen

Czy chcesz wiedzieć, gdzie kupić Redmi Note 9 Pro? W naszym porównaniu cenowym wymieniamy aktualne oferty najpopularniejszych sklepów. Wszystkie ceny są sprawdzane i aktualizowane kilka razy dziennie. Jeżeli sklep pojawi się kilka razy, dotyczy on różnych magazynów dealera.

198 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro Wersja UE (6 + 64 GB)

Za pomocą tego kodu rabatowego możesz kupić wersję UE Xiaomi Redmi Note 9 Pro (6 + 64 GB) obniżoną za jedyne 198 €.
NOTE9PROED64
POKAŻ KUPON
50 € Zniżka
Ważna do 31.10

208 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro Wersja UE (6 + 128 GB)

Za pomocą tego kodu rabatowego możesz kupić wersję UE Xiaomi Redmi Note 9 Pro (6 + 128 GB) obniżoną za jedyne 208 €.
NOTE9PROED128
POKAŻ KUPON
60 € Zniżka
Ważna do 31.10

cena Historia

Aktualne ceny

Notebookibilliger
1-5 dni roboczych
219,90€
Cyberport
1-5 dni roboczych
224,00€
Amazonka
1-5 dni roboczych
235,19€
Edwaybuy
3-7 dni roboczych
259,00€

Cena za wysoka? Skorzystaj z naszego budzika cenowego!

Ostatnia aktualizacja cen: 20. Październik 2020 20: 43

cena Historia

Aktualne ceny

Amazonka
1-5 dni roboczych
232,98€
Notebookibilliger
1-5 dni roboczych
249,00€
Cyberport
1-5 dni roboczych
252,00€
Edwaybuy
3-7 dni roboczych
269,00€
Rynek mediów
1-5 dni roboczych
274,89€

Cena za wysoka? Skorzystaj z naszego budzika cenowego!

Ostatnia aktualizacja cen: 20. Październik 2020 20: 43

wynik testu

ocena
pozytywny

Dobra jakość wykonania
Wyświetlaj z precyzyjnym odwzorowaniem kolorów
Dobra wydajność na co dzień i w grach
Jakość nagrywania z czterech kamer
Rozszerzenie pamięci Dual SIM +
NFC z kompatybilnością z Google Pay
Dobry odbiór komórkowy i dobra jakość głosu
Gniazdo słuchawkowe 3.5mm
Trwała bateria z funkcją szybkiego ładowania

ujemny

Bardzo podatny na nieestetyczne odciski palców
Dziurkacz przedniej kamery rzuca cienie
Mała dioda powiadomień
Jakość nagrywania przedniej kamery
Obecnie z błędem WLAN (poprawka ogłoszona)

Pierwsze wrażenie
8.5
6.9
przetwarzanie
8.0
8.1
Designerski.
8.0
8.9
Pokaz
8.5
9.3
Leistung
8.5
9.3
interfejs użytkownika
8.0
9.5
Kamera
8.5
7.9
skanery linii papilarnych
7.5
9.0
łączność
8.5
9.3
GPS i czujniki
8.0
7.0
Audio
7.5
8.5
akumulator
9.5
10
Konkluzja

Redmi Note 9 Pro ma duże szanse stać się smartfonem klasy średniej w 2020 roku. Począwszy od zewnątrz, smartfon ma elegancki wygląd z wysokiej jakości szkłem Gorilla Glass 5 z przodu iz tyłu. Wyświetlacz zapewnia ostry jak brzytwa wyświetlacz z precyzyjnym odwzorowaniem kolorów. Ekran dotykowy reaguje bardzo precyzyjnie i szybko.

Redmi Note 720 Pro jest doskonale pozycjonowany dzięki procesorowi Snapdragon 9G. Chip doskonale radzi sobie nawet z trudnymi zadaniami i zapewnia płynną obsługę. Jednocześnie Snapdragon 720G jest szczególnie ekonomiczny w użyciu. W połączeniu z baterią 5020 mAh smartfon należy podłączać tylko co 2-3 dni.

Poczwórna kamera zapewnia jakość nagrywania na wysokim poziomie klasy średniej. W dobrych warunkach oświetleniowych uzyskuje się przyjemną ostrość obrazu, mało szumów obrazu i żywe kolory. Aplikacja aparatu Xiaomi jest funkcjonalnie wyposażona i oferuje ciekawe sztuczki, takie jak tryb kalejdoskopu.

Podsumowując: Xiaomi stworzyło świetny ogólny pakiet, który przekonuje zarówno technicznie, jak i pod względem ceny.

8.3
Nasza ocena
8.6
Ocena użytkowników
5 Oceny
Dziękujemy za ocenienie tej
gość
4 Komentarze
Najstarsze
Najnowszy
Informacje zwrotne w linii
Wyświetl wszystkie komentarze
Micah

Niestety kod rabatowy w połączonym sklepie EDWAYBUY nie jest już akceptowany

Steven

Naprawdę pomogłeś mi z raportem z testu. Still Nadal mam jedno pytanie. Inne raporty z badań częściej czytają, że tył wykonany jest z tworzywa sztucznego. Piszesz, że jest wykonany ze szkła. Jaka jest prawidłowa odpowiedź? LG