Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

Nagłówek do roweru elektrycznego Urtopia Carbon

Aktualności

Karbonowy e-rower Urtopia – nasze pierwsze wrażenie miejskiego e-roweru

Nowa miejska utopia = Urtopia

Pierwsze wrażenie (aktualizacja 29 lipca 2022)

Mamy tutaj e-rower Urtopia od połowy lipca i chcielibyśmy dać pierwsze wrażenie na temat e-roweru, zanim szczegółowy raport z testu zostanie udostępniony online. E-rower przejechał teraz kilka kilometrów i można śmiało powiedzieć, że Urtopia, jako nowicjusz na rynku e-rowerów, dostarczyła użyteczny rower miejski.

Rama z włókna węglowego Urtopia e-bike z boku

Stylowa i dobrze wykonana rama karbonowa.

Jako klasyczny rower miejski prezentuje się zgrabnie. Rower imponuje wysoką zwrotnością w ruchu ulicznym i przyciąga wzrok dzięki stylowej karbonowej ramie. Sztywność ramy szybko staje się zauważalna na trudnym terenie. Dzięki niewielkiej wadze, wynoszącej zaledwie 14 kg, można go bez problemu przenosić w górę iw dół po kilku stopniach.

Rower elektryczny Urtopia z napędem pasowym Gates

Zamiast łańcucha Urtopia używa napędu Gates Carbon Drive.

Wrażenia z jazdy pozostawiają pozytywne wrażenie. Wsparcie reaguje szybko i jest naturalne na wszystkich poziomach. Przy 25 km/h wspomaganie wyłącza się automatycznie i nadal możesz osiągnąć ok. 35 km/h przy czystej sile pedałowania.

Rower elektryczny Urtopia nie jest „kozą górską” ze względu na moment obrotowy 35 Nm, ale podpora całkiem dobrze harmonizuje z niewielkimi pochyłościami. Zasięg mierzony w rzeczywistych warunkach wynosi około 75 km. Następnie baterię należy podłączyć na 3 godziny.

Napęd na tylne koła Urtopia e-bike

Hamulce tarczowe, silnik piasty tylnej 250 W i stojak na rowery sprzedawane osobno.

Urtopia przywiązuje dużą wagę do inteligentnego sprzętu. W połączeniu z aplikacją Urtopia zawsze masz na widoku lokalizację e-roweru (jeśli aktywna jest karta eSIM) i możesz później przejrzeć trasę, którą przejechałeś. Jak dotąd działa to całkiem dobrze.

Inteligentny wyświetlacz Urtopia e-bike

Możesz mieć wszystko na oku za pomocą Smartbara.

Aplikacja wciąż zasługuje na drobne ulepszenia. Na przykład głośność dzwonka rowerowego jest obecnie powiązana z głośnością całego dźwięku, co na dłuższą metę może być denerwujące. Rower elektryczny wydaje sporo dźwięków! Ale w rozmowie z Urtopia ogłoszono już, że aplikacja będzie dalej rozbudowywana i ulepszana.

mmWave ma gorzki posmak. Reklamowana niegdyś funkcja została wyłączona w bieżącej aktualizacji oprogramowania (1.5.0). Zapytana Urtopia poinformowała nas, że funkcja wymaga dalszych kroków rozwojowych. Nie wiadomo, czy i kiedy powróci mmWave. Szkoda!

 Masz pytania dotyczące e-roweru Urtopia? Do komentarzy! 

Zaktualizuj 06. Lipiec 2022

Nowa aktualizacja e-roweru Urtopia! Baker z kampanii Indiegogo miała dostać swój e-rower pod koniec lipca z niewielkim opóźnieniem. Akcesoria do roweru zostały już wysłane.

Ale są też wiadomości o dostępności. Oprócz oficjalnego sklepu Urtopia, e-rower będzie również dostępny w Media Markt, Otto i innych sklepach. W Media Markt (Połączyć) i Otto, rower jest już wystawiony za 3199 euro. Zgodnie z przechowywanymi tam informacjami wysyłka nastąpi około połowy września lub za 7 tygodni.

Sklep online

Kupon 200€ Urtopia

Z tym kuponem otrzymasz zniżkę w wysokości 200 euro na cenę detaliczną e-roweru Urtopia.
BKUT200
POKAŻ KUPON
200 € Zniżka
31.07.2022

Oficjalny sklep Urtopia jest tańszy. Dzięki naszemu ekskluzywnemu kodowi rabatowemu cena zostaje obniżona do 2999 euro. Każdy, kto chciałby wcześniej zapoznać się z e-rowerem, ma okazję to zrobić na EUROBIKE 2022 (13-17 lipca). Wszystkie informacje na ten temat w aktualizacji poniżej!

Zaktualizuj 01. Czerwiec 2022

Ulotka Urtopia EUROBIKE 2022Według producenta pierwsza dostawa e-roweru Urtopia jest już w drodze do Europy i powinna trafić do preorderów w czerwcu. Powinniśmy wtedy również otrzymać nasze urządzenie testowe i mamy nadzieję, że za kilka tygodni będziemy mogli powiedzieć więcej o e-roweru Urtopia w szczegółowym teście.

Jednocześnie Urtopia poinformowała nas, że w lipcu będzie miała swoje stoisko na EUROBIKE. Tam masz okazję zobaczyć i wypróbować e-rower z bliska. EUROBIKE odbędzie się w dniach 13-17 lipca na terenach wystawowych Messe Frankfurt.

Szczegóły dotyczące hali, numeru stoiska oraz terenu do jazd próbnych znajdują się na ulotce.

Zaktualizuj 18. Może 2022

 Nowa aktualizacja z Urtopii! Dostawa e-roweru ruszyła już w USA, a od czerwca przyjdzie również kolej na europejskich klientów.

Każdy, kto chciałby szybko zarezerwować e-rower (49 euro zaliczki), otrzyma rabat w wysokości 200 euro (2799 euro zamiast 2999 euro). Rezerwacje są możliwe do końca lipca.

Oferta rowerów elektrycznych Urtopia maj 2022 r.

Jeśli nie chcesz kupować roweru po wpłaceniu kaucji, 49 euro zostanie zwrócone.

Do oferty Urtopia

Zaktualizuj 03. Marzec 2022

Urtopia ponownie zwiększyła zniżkę na zamówienia w przedsprzedaży. Wpłać 100 $ teraz uzyskaj 500 $ zniżki! Według Urtopii każdy, kto już zamówił rower w ramach starej kampanii, otrzyma również 500 USD zamiast 200 USD.

Zaktualizuj 24. Luty 2022

Pojawiły się nowe informacje na temat e-roweru Urtopia! Rower został pomyślnie „wsparty” przez Indiegogo. Urtopia rozpoczyna teraz sprzedaż bezpośrednią za pośrednictwem własnego sklepu internetowego. Niemniej jednak e-rower z włókna węglowego jest nadal w przedsprzedaży. Z niewielkim opóźnieniem wysyłka powinna nastąpić w maju.

Urtopia E-Bike w Poczdamie przed raddoc w Poczdamie.

Rower elektryczny Urtopia można wypróbować w raddoc w Poczdamie.

Jeśli chcesz teraz kupić e-rower, masz taką możliwość. Przy wpłacie 100 $ otrzymasz rabat w wysokości 200 $.

Cena niemieckiego modelu wyniosłaby wtedy 3299 dolarów, co odpowiada równowartości 2.933 euro. Jeśli zmienisz zdanie do maja, możesz anulować bez wahania i odzyskać swój depozyt.

Do sklepu Urtopia

 Utopia co? - nigdy nie słyszałem o tym! Zapewne tak właśnie poczuje się większość ludzi, gdy po raz pierwszy usłyszą o tej marce e-rowerów. Nawiasem mówiąc, czułem się tak samo, bo jeszcze tydzień temu nie miałem na ekranie Urtopii. Dopiero gdy znajomy zwrócił mi na to uwagę i opowiedział mi o futurystycznym e-rowerze, rozbudziła mnie ciekawość i rozpoczęły się badania.

Przedstawiamy rower elektryczny Urtopia

E-rower w całości z włókna węglowego za mniej niż 2000 euro brzmi prawie zbyt pięknie, aby mógł być prawdziwy. Więc kto stoi za „rowerem elektrycznym Urtopia Carbon”? Spojrzenie na stronę główną ujawnia, że ​​Urtopia to startup z siedzibą w Hongkongu. Rowery elektryczne są produkowane w Chinach. Dystrybucja odbywa się na całym świecie, co z kolei zapewnia łatwy dostęp do części zamiennych. E-rower jest rozwijany od 2020 roku przez zespół młodych inżynierów z ukrytym motywem jednego „zdrowy miejski styl życia napędzany inteligentnymi technologiami” przynieść do osoby.

wskazówka

 Każdy, kto chciałby wypróbować e-rower Urtopia, ma obecnie taką możliwość. Na życzenie Urtopii prototyp jest dostępny u sprzedawcy rowerów  raddoc wystawiany w Poczdamie.

Tutaj w marcu odbędzie się test wersji detalicznej e-roweru Urtopia.

Wreszcie pod koniec 2021 r. „finansowanie” odbywa się za pośrednictwem Indiegogo (Połączyć) Rozpoczęty. Tam Urtopia znalazła teraz prawie 1.300 „wspierających”, którzy zwolnili e-rower za prawie 3.000.000 2022 2021 euro. Cel kampanii został zatem osiągnięty i e-rower ma trafić do wspierających do końca lutego XNUMX roku. Jeśli chcesz, nadal możesz kupić e-rower Urtopia w specjalnej cenie. Rower elektryczny jest produkowany od grudnia XNUMX roku.

Urtopia na Indiegogo

E-rower z włókna węglowego Urtopia

Ale teraz w końcu do e-roweru. To zapowiada się na szczyt wszystkich transakcji wśród e-rowerów. Lekka rama z włókna węglowego i inteligentna technologia w świetnej cenie prawie 2000 euro. Jasne, taki arkusz danych zawsze może być miły, ale to, co obiecuje Urtopia, może w rzeczywistości sprawić, że wiele innych marek e-rowerów będzie się pocić.

Lekka, w pełni karbonowa rama

Dzięki pełnej karbonowej ramie, e-rower waży lekki 14 kg. Futurystyczny wygląd ma wiele sensu, ale jak zawsze wygląd to kwestia gustu. Dzięki klasycznej konstrukcji ramy Urtopia z pewnością mogła zaoszczędzić trochę wagi.

Lekka, w pełni karbonowa rama waży tylko 14 kg.

Wnieść e-rower po schodach? Przy 14 kg nie za ciężki!

Jeśli chodzi o stabilność, test będzie musiał wykazać, ile wytrzyma rama. Sztyca znika, a sama rama jest elementem sprężystym.E-rower jest dostępny w trzech efektownych i mniej efektownych wykończeniach „SIRIUS”, „LYRA” i „MIDNIGHT IN PARIS”.

Mnóstwo gadżetów

Inteligentny pasek i GPS

Sprzęt e-roweru jest tak samo futurystyczny jak projekt. Zawsze masz w zasięgu wzrok „Smartbar”, punktowy wyświetlacz LED e-roweru Urtopia, stylowo osadzony w kierownicy. Wyświetlacz informuje m.in. o prędkości i stanie baterii.

Inteligentny pasek Urtopia

Smartbar z wyświetlaczem LED DotDisplay

Zintegrowany GPS umożliwia również nawigację z e-rowerem w czasie rzeczywistym i wyświetlanie strzałek kierunkowych na wyświetlaczu.

Sterowanie głosowe AI, aplikacja i skaner linii papilarnych

Wisienką na torcie inteligentnej funkcji jest sterowanie głosowe AI e-roweru Urtopia. Sztuczna inteligencja wie, jak radzić sobie z poleceniami głosowymi typu „włącz światło”, „zablokuj rower” i wieloma innymi poleceniami. Odpowiedź brzmi przez głośnik 3W. Na dobre lub na złe, z pewnością przyciągniesz wzrok w miejscach publicznych!

Skaner linii papilarnych Urtopia e-bike

Po prostu uzupełnij odciskiem palca.

W przyszłości e-rowerem będzie można również sterować i monitorować za pomocą aplikacji. Skaner linii papilarnych na kierownicy służy jako immobilizer biometryczny.

Wykrywanie fal mmWave i upadku

To, co już brzmi jak wiele ozdobników i sztuczek, to tylko ułamek funkcji, w które Urtopia chce wyposażyć futurystyczny e-rower. Gotowy model seryjny powinien być między innymi wyposażony w mmWave, technologię rozpoznającą obiekty i mierzącą do nich odległość. Jeśli np. samochód nadjedzie od tyłu, zostaniesz o tym poinformowany przez Smartbar.

Projekcja wskaźników e-bike Urtopia na ziemię

W ciemności kierunek migania jest rzutowany na ziemię.

Rower elektryczny wykrywa upadki za pomocą żyroskopu i jeśli numer alarmowy jest zapisany, jest to automatycznie informowane po upadku.

Migacze i łączność

W przeciwnym razie istnieje kierunkowskaz, który nawet w ciemności wyświetla kierunek kierunkowskazu na drogę. Nie pominięto również Bluetooth, WiFi i eSIM. Oprogramowanie automatycznie otrzymuje aktualizacje „Over-the-Air” (OTA).

napęd

Urtopia ukryła 250-watowy silnik przed „Mivice” (35~40 Nm) niepozornie w piaście tylnego koła. Jeśli chodzi o technologię czujników, zastosowano czujnik momentu obrotowego, co oznacza, że ​​kierowca może określić, jakie wsparcie powinien zapewnić silnik, naciskając pedał. Pasek to napęd Gates Carbon Drive, co świadczy o wysokiej trwałości i niskich wymaganiach konserwacyjnych.

Paski do rowerów elektrycznych Urtopia Gates Carbon Drive

Rower elektryczny Urtopia wykorzystuje pasek Gates Carbon Drive.

W unijnej wersji e-roweru Urtopia wspomaganie silnika wyłącza się przy prędkości 25 km/h. W wersji amerykańskiej przy 31 km/h. Przyspieszenie można również regulować w poziomach wydajności „ECO”, „Komfort”, „Sport” i „Turbo”. Ponadto e-rower można napędzać wyłącznie siłą pedałów.

Bezpieczeństwo, bateria i zasięg

Kolejną ważną kwestią jest bezpieczeństwo i akumulator. Standardowy model e-roweru Urtopia jest zgodny z obowiązującymi w Niemczech przepisami dotyczącymi użytkowania e-rowerów na drogach publicznych na żądanie producenta. Hydrauliczne hamulce tarczowe zapewniają krótką i bezpieczną drogę hamowania.

Rower elektryczny Urtopia ma wymienny akumulator zintegrowany z pochyloną rurą. Pojemność wynosi 360 Wh, a zainstalowane są markowe ogniwa Li-Ion firmy Samsung, które po około 1000 cyklach ładowania nadal zapewniają 80% pojemności. Akumulator ładuje się w około 2 godziny. Według Urtopii zasięg na jednym ładowaniu akumulatora wynosi od 1 do 2 km.

 Jaka jest Twoja opinia na temat e-roweru Urtopia z włókna węglowego? Daj nam znać w komentarzach! 

Awatar Timo Altmeyera
autor

Uruchomił stronę techreviewer.de w 2016 roku i od tego czasu jest aktywnym redaktorem wiadomości i raportów z testów we wszystkich dziedzinach technologii.

28 komentarze

28 komentarze

  1. Re

    28. Januar 2022 um 13: 52

    Zdecydowanie ciekawy rower, zwłaszcza gdy jesteś poza miastem. Pewnie nie nadaje się do jazdy w terenie i nie kupiłbym go w ciemno, nawet jeśli cena jest atrakcyjna. Ciekawe co zgłaszasz.

  2. Thomas

    29. Januar 2022 um 15: 25

    Uff żadnych błotników. Nie będziesz się tam dobrze bawić, jeśli będzie padało. Wygląda na to, że nie można go łatwo ponownie zainstalować. A kierownica? Również nie ma regulacji wysokości?

    • Tymianek Admin

      1. Luty 2022 13 do: 56

      Cześć Thomas, nie wiadomo w jakim stopniu można doposażyć błotniki. Ze względu na optykę prawdopodobnie zostały pominięte, co w rzeczywistości jest raczej niepraktyczne. Kierownica nie ma regulacji wysokości. Rower jest jednak dostępny w dwóch rozmiarach i jest odpowiedni dla osób o wzroście do 1,95 m i wadze 110 kg.

      • Piotr

        6. Luty 2022 11 do: 34

        Powinno być jasne, że mamy przed sobą rower podmiejski. Brakujące błotniki to drobna sprawa. Tutaj zależy to od użytkowania w mieście. I tak nie da się nim przejechać przez las.

        • Stephan

          30. Lipiec 2022 10 do: 02

          Nie mokniesz w mieście, gdy pada deszcz?🤔

  3. Kanatajski Somaj

    4. Luty 2022 19 do: 49

    Należę do Backersund i z niecierpliwością czekam na mój e-rower. W tej sprawie chciałbym się dowiedzieć, czy przednią tarczę można wymienić. Ile zębów ma oryginalna tarcza? Kto może odpowiedzieć za mnie na to pytanie?

    • Tymianek Admin

      6. Luty 2022 19 do: 22

      Cześć Kanataju,

      Utrzymuję kontakt z producentem. Chętnie przekażę pytanie.

      Edycja: otrzymałem odpowiedź. Przednia tarcza ma 55 zębów, a tylna zębatka 22. Tarcza pochodzi z firmy Gates i jest wymienna.

  4. Sebastian M.

    12. Luty 2022 11 do: 42

    Ostatecznie decydującym pytaniem jest to, czy Urtopia jest w stanie dostarczyć części zamienne lub jak łatwo jest samodzielnie naprawić e-rower. Dopóki nie będzie jasności, nie wydałbym na to 2000 €.

    • Heribert

      17. Luty 2022 15 do: 14

      Mam inne zdanie. Jeśli części były rzeczywiście używane zgodnie z powyższym opisem, można je wymienić niezależnie od serwisu Urtopia. Pasek Gates można kupić praktycznie wszędzie.
      Trudniej jest, gdy coś jest nie tak z elektroniką. Ale nawet wtedy jest gwarantowane rozwiązanie. Przeszkolone warsztaty rowerowe znają się na tego typu rzeczach.

  5. MisterMan

    24. Luty 2022 12 do: 45

    Pierwszy luty, potem marzec, a teraz maj... Chciałbym mieć tu rower na lato, ale jeśli tak dalej pójdzie, nie będę miał zbyt wiele nadziei. Na szczęście jeszcze nie zamówiłem. Poczekam na raporty z testów.

    • Rudi

      18. Marzec 2022 09 do: 49

      Myślę też, że cena jest teraz wysoka. Zaczęło się od poniżej 2000 $, teraz mamy ponad 3000 $. Poczekam i zobaczę, co mówią recenzje. Nowy Vanmoof S4 ma pojawić się w kwietniu.

  6. marrl

    4. Kwiecień 2022 um 09: 43

    Czy twój test kiedyś się zbliża?

    • Tymianek Admin

      8. Kwiecień 2022 um 23: 41

      Cześć Marcrl, planujemy test. Potrwa to prawdopodobnie do maja/czerwca. Jak tylko będziemy mieli tutaj urządzenie testowe, oczywiście damy Ci znać.

  7. struktura

    10. Kwiecień 2022 um 22: 21

    Mmmh... Właściwie fajny rower, ale chyba nie nadaje się na codzienne dojazdy do pracy. Cóż, można już zamawiać „błotniki”, ale pewnie musiałbyś przewieźć bagaż tylko w drodze powrotnej...

  8. padde

    19. Maj 2022 13 do: 03

    Flirtowałem z Vanmoofem lub Cowboyem przez długi czas, ale Urtopia czyta się o wiele lepiej. Przyjrzałem się już niektórym testom z języka angielskiego i to, co tam podają, też brzmi dobrze. Teraz tylko poczekaj na test i jeśli pasuje, zostanie zamówiony w czerwcu.

  9. HP

    7. Czerwiec 2022 09 do: 41

    Witam, jeśli zamawiam rower w sklepie, czy błotniki są już przymocowane, czy muszę je dokupić osobno? Nie jestem teraz taki pewien.

    Strona mówi również „Szac. Wysyłka: czerwiec 2022”. Co to dokładnie oznacza, jeśli zamówię teraz?

    • Tymianek Admin

      8. Czerwiec 2022 18 do: 09

      Cześć HP, niestety błotniki trzeba dokupić osobno. Błotniki są również dostępne w sklepie Urtopia. Od czasu do czasu Urtopia oferuje również pakiety zawierające różne akcesoria.

      Nie mam jeszcze żadnych informacji o wysyłce. Status jest taki, że pierwsi preordery z Europy otrzymają swoje rowery w czerwcu.

      • Karsten

        9. Czerwiec 2022 12 do: 12

        W poście Urtopia poinformowała, że ​​rowery przedpremierowe z kampanii Indiegogo zostały wysłane pod koniec maja. Jeśli założymy, że wysyłka statkiem towarowym trwa około 45 dni, rowery powinny trafić do preorderów pod koniec czerwca, a nie na początku lipca. Czekajmy dalej...

        • Winni

          10. Czerwiec 2022 17 do: 52

          Zamówiłem rower z Indiegogo w przedsprzedaży i właśnie dostałem e-maila, że ​​zamówienia w przedsprzedaży będą prawdopodobnie musiały poczekać do połowy lipca. Wysyłka z Chin jest opóźniona i rowery muszą być zgłoszone w Polsce. Myślę, że to też jest złe, bo chciałbym się z tym bawić, ale co możesz zrobić.

          Każdy, kto zamówi teraz, będzie whrsl. muszę czekać jeszcze dłużej. Wtedy będzie whrsl. być sierpień lub wrzesień.

  10. Harald

    25. Lipiec 2022 15 do: 51

    Rower Urtopia, który zamówiłem i za który zapłaciłem w listopadzie 2021 roku, wciąż nie dotarł. Dostawa była pierwotnie obiecana na luty.

    Pytania do sprzedaży Urtopia zawsze są odkładane. Ostatnia obietnica, że ​​do 15.7. zostanie dostarczona jest teraz również bezwzględna.
    Dane śledzenia dostarczone przez Urtopię są bezużyteczne.

    Podobno Urtopia wie z. Obecnie nie tam, gdzie faktycznie znajdują się towary. Szukałbyś...

    Wniosek o zwrot pieniędzy, ponieważ odsetki już wygasły, był do tej pory odrzucany.

    Czy w końcu to wszystko jest numerem lotniczym?

    • Thomas

      2. Sierpień 2022 08 do: 58

      Teraz też mam wrażenie z numerem lotniczym.
      Moje dociekania w Urtopii również bardziej przypominają pozbycie się i przeciąganie.
      Ale kto wie? Może jednak w tym roku wszyscy dostaniemy nasze rowery. Wtedy to tylko jako prezent świąteczny pod .

      • Thomas

        2. Sierpień 2022 16 do: 41

        Cześć Timo, myślę, że to bardzo dobrze, jak ciężko pracujesz dla Urtopii.Również odniesienie do grupy FB. Nie będę się jednak logował na FB tylko po to, by otrzymywać jakieś aktualizacje.
        Również tutaj wsparcie użytkownika końcowego Urtopii jest słabe
        Wasze zaangażowanie nie może jednak zrekompensować tego, że rowery jeszcze do nas nie dotarły.
        Tutaj Urtopia musi znacznie lepiej komunikować się z konsumentami.
        To, czy rower spełni to, co obiecano, być może w pewnym momencie zostanie „doświadczone”.
        Dla mnie w każdym razie z tej sprawy powstał już bardzo zły posmak.
        Ale kto wie, może Urtopia naprawdę przekona się rowerem.

    • Harald

      9. Sierpień 2022 17 do: 26

      E-rower Urtopia rzeczywiście przybył.

      Niestety bez wymaganego oznakowania CE. Rower elektryczny nie może być używany w UE i nie może być używany na drogach.

      Czy ktoś tutaj ma więcej/lepsze informacje?
      Dzięki za informacje!

      • Tymianek Admin

        10. Sierpień 2022 15 do: 30

        Cześć Harald,

        Sprawdziłem z Urtopia. O naklejce CE właściwie zapomniano w pierwszej partii. Wszystkie pozostałe rowery będą miały taką naklejkę. Dokumenty dotyczące zgodności WE można zażądać od działu wsparcia. Wysyłają też później naklejkę, jeśli jest to potrzebne (co dotyczy większości z nas).

        • Harald

          12. Sierpień 2022 11 do: 41

          Według wsparcia, naklejka CE powinna dotrzeć do mnie za 2-3 tygodnie.

  11. Thomas

    1. Sierpień 2022 18 do: 43

    Dzięki za wnikliwy raport z testu.
    Niestety sponsorzy projektu wciąż czekają na dostarczenie rowerów. Co sprawia wrażenie, że Urtopia jest bardziej zainteresowana rynkiem amerykańskim.
    Jestem ciekawa, czy jeszcze w sierpniu zobaczymy rowery, które mamy w posiadaniu.
    Najwyraźniej Urtopia skupia się bardziej na promocji koła niż na obsłudze klientów.
    Myślę też, że szkoda, że ​​rowery zostały dostarczone z Bananaware, a sieć na razie została wyłączona. Takie cechy z pewnością były zachętą dla wielu kupujących do zakupu.

    • Tymianek Admin

      1. Sierpień 2022 19 do: 58

      Cześć Thomas, obserwowałem grupę na Facebooku Urtopia i zauważyłem, że Bakers odkładają się od miesięcy. Rozumiem frustrację z tego powodu. Zwłaszcza w miarę upływu lata.

      Jestem w stałym kontakcie z działem marketingu Urtopii, a chłopcy i dziewczęta są tam wszędzie. Miałem okazję porozmawiać z nimi osobiście na Eurobike i zdajecie sobie sprawę, że ostatnie kilka miesięcy nie poszło zgodnie z planem i że europejscy piekarze chcieliby otrzymać swoje rowery kilka miesięcy wcześniej.

      Fakt, że mmWave został teraz anulowany, oczywiście nie poprawia sytuacji. Ale jestem przekonany, że rower z włókna węglowego będzie zabawą dla większości piekarzy. Jeżdżę nim już od 2 tygodni i jestem z niego całkiem zadowolony. Oczywiście są tu i tam rzeczy, które można było zrobić inaczej. Oferowanie osłony przeciwbryzgowej, podpórki i eSIM jako opcji dodatkowej to trochę Apple. Mogłeś dać to za cenę.

  12. Harald

    11. Sierpień 2022 16 do: 58

    Wygląda na to, że budów jest jeszcze więcej:

    E-rower Urtopia oczywiście udostępnia wszystkie przejazdy dokładnie i z czasem w systemie w chmurze bez pytania. Dostęp do nich można uzyskać za pośrednictwem aplikacji Urtopia. Czyli moja Urtopia ma nieznane wcześniej (stałe?) połączenie GSM z Internetem. Nie znalazłem w aplikacji żadnych przełączników, którymi te funkcje można włączać lub wyłączać.

    Hojnie ignoruje ogólne rozporządzenie o ochronie danych. Kary w tym obszarze mogą być bardzo wysokie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

reklama

GGOBest lipcowy baner