Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

Zdjęcie produktu projektora laserowego Xiaomi

Recenzje i oferty projektora laserowego Xiaomi MIJIA dla projektora na niewielką odległość

Raport z testu przygotowany przez Timo 23 grudnia 2021 r

Produkty Xiaomi są teraz dostępne we wszystkich obszarach. Z producenta projektor laserowy Xiaomi Mi rozpoczęła się latem 2017 projektor short-throw na rynku, odpowiednik tylko koszty € 1275 i nadal współpracuje z najnowszej technologii laserowej.

Twitter Facebook Co słychać Bufor Przypiąć
7.2
Nasza ocena
1153 € banggood.com
Porównywarka cen
Technische Daten
Przegląd
producent

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Laser Projector

Spezifikationen

 Allgemein 
Typ: DLP
Chip: 0.47 "DMD 1080p

Technologia źródła światła: ALPD 3.0
Jasność: 5000 Lumen
Jasność Jednorodność JBMA> 80%
Przestrzeń barw: NTSC 80% ~ 85%
Środkowy kontrast 2500: 1 ~ 3500: 1

Rozdzielczość: 1920 x 1080 pikseli
Format obrazu: 16: 9 (4: 3)
Rozmiar projekcji: ~ 150 "
Współczynnik projekcji: 0.233: 1
Współczynnik kontrastu: 3000: 1

 połączenia 
3x HDMI 2.0 (1x ARC)
Gniazdo 1x 3.5mm (wyjście audio)
1x AV
Gniazdo 1x USB Type-A 2.0
Gniazdo 1x USB Type-A 3.0
1x S / PDIF
1x RJ45

 Inny 
Głośnik: 2x Full Range - Wysokotonowy 2x
Dźwięk: DOLBY, DTS
Smart TV: MIUI TV
Obsługa 3D: Tak

Żywotność lampy:> 25.000 godz
Zużycie energii: 250W / 0.5W (tryb gotowości)
Rozmiar: 410 × 291 × 88 mm
Waga: kg 7

Xiaomi Mi Laser Projector

Zaktualizuj 23. Grudzień 2021

 Listopad to okazyjne miesiące! Rozpoczyna się od dnia singli, na który Banggood znacznie ograniczyło oferowane przez firmę Xiaomi MIJIA 1S 4K Cinema Laser Projector, Xiaomi Mi 4K UHD Laser Projector oraz Xiaomi MIJIA Ultra-Short Throw Laser Projector.

MIJIA 1S to najnowszy projektor laserowy z tej serii, który wyświetla obraz w wysokiej rozdzielczości 4K (przesunięcie pikseli) o jasności do 2000 ANSI lumenów. Projektor krótkiego rzutu jest dostępny w cenie 1381 euro.

Sklep

Kupon 300 € - kinowy projektor laserowy Xiaomi MIJIA 1S 4K

Dzięki tej ofercie Banggood możesz kupić projektor laserowy Xiaomi MIJIA 1S za jedyne 1381 €.
BGDTFE436
POKAŻ KUPON
300 € Zniżka
Ważne do końca promocji

W ofercie za 1320 euro jest również projektor laserowy Xiaomi Mi 4K UHD, który ma niższą intensywność światła 1300 ANSI lumenów, ale również generuje obraz 4K (przesunięcie pikseli). Projektor jest sprzedawany jako wersja globalna, dlatego prawdziwy Android TV 9 jest już preinstalowany.

Sklep

Kupon 500 € - Projektor laserowy Xiaomi Mi 4K UHD

Dzięki tej ofercie Banggood możesz kupić projektor Xiaomi Mi 4K UHD po obniżonej cenie za jedyne 1320 €.
BG4KHDBF2
POKAŻ KUPON
500 € Zniżka
Ważne do końca promocji

Nieco starszy projektor laserowy Xiaomi z natywną rozdzielczością 1080p i globalną wersją z Android TV jest dostępny za 989 euro.

Sklep

Kupon 170 € - projektor laserowy Xiaomi MIJIA (globalny)

Dzięki tej ofercie Banggood możesz kupić projektor laserowy Xiaomi MIJIA obniżony za jedyne 1021 €.
BGPROBuscape
POKAŻ KUPON
170 € Zniżka
Ważne do końca promocji

Wysyłka odbywa się z magazynu UE (2-3 dni robocze), dzięki czemu nie ma dalszych opłat importowych. Ofertę można wywołać za pośrednictwem naszej skrzynki ofertowej. Jako odpowiedni ekran polecamy ekran ALR UST, który Banggood ma w ofercie od 292 euro (Połączyć).

Czym jest projektor laserowy?

Każdy, kto nigdy nie słyszał o projektorach laserowych, prawdopodobnie pomyśli o wiązce laserowej, podobnej do wskaźnika laserowego, która rzuca obraz na ekran. W rzeczywistości projektory laserowe wykorzystują znane od dawna technologie projekcyjne, takie jak LCD lub DLP. Wymieniona zostanie tylko technologia lamp. Zamiast lampy zastosowano moduł laserowy wyposażony w liczne diody laserowe generujące wiązkę światła. Główne zalety projektora laserowego to dłuższa żywotność (~ 5.000 godzin vs.> 20.000 godzin) modułu laserowego w porównaniu z konwencjonalnymi lampami projekcyjnymi, a także mniejsza emisja ciepła, co oznacza, że ​​nagrzewanie i ochładzanie faza jest prawie zerowa.

Historia projektora laserowego Xiaomi

W ciągu ostatnich kilku lat Xiaomi zbudowało i rozszerzyło swój własny dział kina domowego. Początkowe ujęcie przyszło z projektorem laserowym Xiaomi, który został wypuszczony na rynek chiński latem 2017 roku i był jednocześnie najdroższym produktem Xiaomi za równowartość 1300 €. Projektor laserowy dokonał również małego przełomu w tym kraju jako import. Jedynym haczykiem był i jest chiński MIUI, który jest trudny do dostosowania dla lokalnych użytkowników.

Ponad rok później, pod koniec 2018 roku, Xiaomi Laser Beamer pojawił się w „Globalnej wersji”. Zamiast chińskiego MIUI projektor opiera się na Android TV, co jest korzystne dla międzynarodowych użytkowników. To, co brzmi jak silna przewaga nad chińskim modelem, ma niestety również pewne wady. Wersja globalna nie wymaga funkcji 3D i oferuje mniej opcji ustawień wyświetlacza. 

 Na początku 2019 roku Xiaomi wypuściło poprawiony model na rynek chiński. Jak sama nazwa wskazuje, projektor laserowy Xiaomi 4K to projektor laserowy 4K. Zainstalowany jest kolejny 0.47-calowy chip DLP DMD, ale projektor rozumie teraz przesunięcie pikseli, co tworzy (fałszywe) wrażenia 4K. Projektor laserowy 4K nie został jeszcze wydany jako wersja globalna i jest dostępny tylko jako import.

Wszystkie modele projektora Xiaomi

Projektor laserowy Xiaomi jest teraz dostępny w 8 różnych wersjach z różnymi nazwami producenta i modelu. Producentem wszystkich projektorów jest firma „Fengmi Technology Co., Ltd”, która powstała w 2016 roku we współpracy Xiaomi i Appotronics.

Tabela porównawcza projektorów laserowych Xiaomi Fengmi

Modele 1080p (MiProjA1 - nazwa kodowa: Rainman)

  • Projektor laserowy Xiaomi Mi (chiński) | Modelu: MJJGYY01FM 
  • Projektor laserowy Xiaomi Mi (międzynarodowy) | Modelu: MJJGYY02FM 
  • Xiaomi MIJIA ALPD 3.0 ((Laser tylnego rzutu) | Model: L185JCN 
  • Wemax One 7000 | Modelu: FMWS01C 
  • Wemax One Pro | Model: FMWS02C 

Modele 4K (MiProjLas2 - nazwa kodowa: Batman)

  • Projektor laserowy Xiaomi Mi 4K (chiński) | Modelu: MJJGTYDS01FM 
  • Xiaomi MIJIA 1S 4K | Modelu: MJJGTYDS04FM 
  • Wemax A300 | Modelu: L1668FCF 
  • Fengmi 4K Cinema Laser | Modelu: L176FCN 
  • Fengmi 4K Cinema Pro Laser | Modelu: L176FCNPro  
  • ??? | Model: L246 

Wyposażenie projektora laserowego Xiaomi

Technologia DLP i projekcja z krótkim rzucie

Zajmijmy się teraz wyposażeniem projektora Xiaomi. Projektor wykorzystuje technologię projekcji cyfrowej przetwarzania światła (DLP). Obraz jest cyfrowo wyświetlany na ekranie za pomocą mikroluster. Maksymalna rozdzielczość użytego tutaj 0.47-calowego chipa DMD to 1920 x 1080 pikseli (full HD). Jako projektor bliskiej odległości lub „Short Throw Beamer” projektor Xiaomi jest w stanie wyświetlać szczególnie duży obraz nawet z najkrótszej możliwej odległości. Skutkuje to szerokim zakresem możliwych zastosowań, takich jak umożliwienie odpowiedniego doznania kina domowego nawet w najmniejszej przestrzeni. Współczynnik projekcji wynosi 0.233:1. Bezstratna powierzchnia projekcyjna jest określona przez Xiaomi do 150 cali.

Xiaomi Mi Laser Projector Test

Zaawansowany laserowy wyświetlacz fosforowy 3.0

Zastosowany w projektorze moduł laserowy oparty jest na technologii „Advanced Laser Phosphor Display 3.0” (ALPD 3.0) firmy Appotronics. Producent ten jest najbardziej znany na azjatyckim rynku kina domowego i jest już tam jednym z największych dostawców technologii laserowej. Moduł składa się z niebieskich diod laserowych na bazie GaN. Kolory podstawowe są generowane przez podświetlane filtry kolorów. Według Xiaomi żywotność to co najmniej 25.000 5.000 godzin. Wartość lumenów projektora krótkiego zasięgu Xiaomi wynosi 85 ANSI lumenów. Ta wartość jest wystarczająca do uzyskania wystarczająco jasnego obrazu nawet w niezaciemnionym pomieszczeniu. Przestrzeń kolorów NTSC jest pokryta do 3.000%, współczynnik kontrastu wynosi 1:XNUMX. Możliwa jest korekcja trapezu.

Xiaomi Mi Laser Beamer Review

Funkcja Smart TV

W zależności od wybranego modelu projektor jest wyposażony w inny interfejs użytkownika. Chiński projektor laserowy Xiaomi wykorzystuje telewizor MIUI oparty na systemie Android 6.0. Model międzynarodowy ponownie korzysta z Android TV w wersji 8.1. Istnieją również różnice w używanym sprzęcie TV box.

  •  MIUI TV Box: Amlogic T968 z procesorem graficznym Mali T830 | 2 GB DDR3 i 16 GB eMMC
  •  Android TV Box: Amlogic T962 z procesorem graficznym Mali 450 | 2 GB DDR4 i 16 GB eMMC

Podobnie jak funkcja Smart TV telewizora, projektor Xiaomi Mi jest wyposażony w dwuzakresowy moduł AC WiFi i Bluetooth 4.0. Pozwala to na przesyłanie odtwarzanego materiału bezpośrednio do projektora. Jednak telewizor MIUI nie jest dostępny na rynku chińskim. Interfejs użytkownika jest w całości w języku chińskim i działa bez Google Apps. Brakuje Google PlayStore, Netflix, YouTube i innych przydatnych aplikacji.

Ale także Android TV międzynarodowego modelu nie jest żółtą jajkiem. Jak już wspomniano powyżej, brakuje funkcji 3D i jest mniej opcji ustawień obrazu. Usługi przesyłania strumieniowego, takie jak Netflix i Amazon Prime, również mają ograniczone zastosowanie. Ze względu na brak obsługi Widevine L1, Netflix można przesyłać strumieniowo tylko w SD.

Oprogramowanie układowe modelu międzynarodowego i modelu chińskiego nie są ze sobą kompatybilne. Android TV nie może być flashowany do chińskiego modelu! Jednak 75% chińskiego interfejsu użytkownika MIUI TV można przetłumaczyć na angielski za pomocą aplikacji Ustawienia. W tym celu konieczne są następujące kroki:

  1. StartSettings.apk (Połączyć) i skopiuj na pamięć USB sformatowaną w systemie FAT32.
  2. Podłącz pamięć USB do uruchomionego projektora. Pojawi się okno powiadomienia. Tam wybierz pierwszą opcję.
  3. Wybierz plik APK. Pojawia się komunikat ostrzegawczy dla aplikacji z nieznanych źródeł (chiński).
  4. Potwierdź lewym przyciskiem wyboru (OK). Ustawienia aplikacji nieznanych źródeł są wywoływane automatycznie. Następnie zainstaluj aplikację.
  5. Otwórz Ustawienia w wyborze aplikacji. Przewiń do „globu”, aby zmienić język. Wybierz angielski.

Jednak liczne aplikacje, które są przeznaczone głównie na rynek chiński, pozostają w systemie. Sklep Google PayStore można zainstalować przez sideload.

Dźwięk HiFi i opcje połączenia

Projektor Xiaomi Mi wyposażony jest łącznie w 4 głośniki, które są podzielone na 2 głośniki pełnozakresowe i 2 głośniki wysokotonowe. System obsługuje DOLBY Audio i DTS HD, zapewniając dźwięk o jakości kinowej. Możliwości połączeń to 3 gniazda HDMI 2.0, jedno z nich z obsługą ARC, dwa gniazda USB, jedno USB 3.0 i jedno USB 2.0, wyjście audio 3.5 mm, wejście AV, gniazdo S / PDIF i Ethernet - Karabin.

DTS i Dolby Audio

Inny

Wymiary projektora to 410 × 291 × 88 mm, waga 7 kg. Aby chronić oczy, projektor Xiaomi posiada również czujnik, który wykrywa ruchy przed powierzchnią projekcyjną i przyciemnia obraz. Zużycie energii wynosi maksymalnie 250 watów. Według Xiaomi projektor zużywa mniej niż 0.5 wata w stanie bezczynności. Producent określa głośność wentylatora jako mniejszą niż 32 dB. Urządzenie dostarczane jest z wielofunkcyjnym pilotem.

Praktyczny test projektora laserowego Xiaomi

Jasność, poziom czerni i kontrast

Xiaomi określa jasność lasera na 5000 lumenów. Jasność można regulować za pomocą łącznie 3 trybów projekcji: „Normalny”, „Kino” i „Podświetlenie”. Nie ma trybu ekologicznego! Jasność zmierzona na 90-calowej powierzchni projekcyjnej (wzmocnienie 1.0) na środku iw najjaśniejszym trybie „Highlight” wynosi 1035 lumenów. Zmierzona wartość czerni to 0.43 lumenów. Zmierzony współczynnik kontrastu wynosi 2419: 1.

Widok przodu projektora laserowego Xiaomi z Dolby Sound

Daylight przydatność

Projektor raczej nie nadaje się do projekcji powierzchni> 90 cali w świetle dziennym. Zamknięte obrazy testowe na konwencjonalnej 130-calowej powierzchni projekcyjnej w świetle dziennym iw ciemności. Lepsze wyniki można osiągnąć dzięki ekranowi o wysokim kontraście (ALR). Taki ekran może kosztować ponad 1000 €.

Rozkład

Projektor ma natywną rozdzielczość 1080p z maksymalnie 60 Hz. Upscaling 4K działa bez żadnych problemów. Poszczególne piksele można zobaczyć tylko przy bardzo dokładnym oglądaniu. Ostrość obrazu jest ogólnie przekonująca, a rozkład ostrości w rogach również nie budzi zastrzeżeń, nawet jeśli widać lekkie rozmycie. Oto przegląd odległości.

Odległości na krótkim dystansie

Skala szarości i renderowanie kolorów

Przy ustawieniach fabrycznych dużo niebieskiego jest mieszanych, aby uzyskać doskonałą biel. Ogólnie kolory są dalekie od standardu Rec. 709. Z fabryki projektor Xiaomi działa, że ​​tak powiem, w trybie sklepowym z naprawdę jasnymi kolorami. Wzmacniacze obrazu mają tryb dynamicznego kontrastu i dynamiczny tryb koloru. Kalibracja projektora pozwala osiągnąć dobre wyniki, które są związane tylko z niewielkim spadkiem jasności i kontrastu. Jeśli nie chcesz kalibrować się samodzielnie, wybierz temperaturę barwową „Ciepła”, aby uzyskać dość precyzyjne wyniki.

 

 ustawienia fabryczne 

 Tryb kolorów „ciepły” 

Dźwięk i głośność

System audio Dolby zapewnia doskonały dźwięk. Niskie poziomy są wyraźnie widoczne Naprawdę świetny system głośników i lepszy niż niektóre soundbary.

Poziom ciśnienia akustycznego mierzony przy projektorze laserowym wynosił 42 dB. W odległości 3 metrów zmierzono wartość 27 dB. Objętość jest dopuszczalna. W cichych filmach fani beamer są rzeczywiście słyszani przez wysoki szum, ale przy normalnej głośności odtwarzania szum jest w dużej mierze zanurzony.

Opcje łączności dla projektora laserowego Xiaomi

MIUI TV i OSD

Poruszanie się po menu jest nieco niezgrabne, ponieważ tylko 75% chińskich można przetłumaczyć za pomocą pliku Settings.apk. Ale przyzwyczajasz się do tego bardzo szybko. Funkcja Smart TV jest skierowana głównie do chińskiego użytkownika. Aplikacje na Androida można instalować przez sideloading. Netflix nie jest obsługiwany. Kodi działa do wersji 17.4, Kodi Fork SPMC może działać, w tym wersja 17.6 Alpha 2. Zintegrowany odtwarzacz multimedialny jest bardzo dobry. Odgrywa prawie wszystko! Podłączenie Chromecasta, Apple TV lub dowolnego innego telewizora do projektora laserowego Xiaomi nie stanowi problemu.

Teraz można również zrootować projektor. W XDA-Developers (Połączyć) pomysłowi programiści wydali Mi ProjecTivy Tools, które dodają przydatne funkcje do projektora laserowego Xiaomi. OSD jest wbudowane w MIUI TV. Dostępne są opcje ustawień korekcji trapezu (4-krotna i 8-krotna), ręcznego ustawiania ostrości i wyświetlania (tryb projekcji i tryb koloru). Nie ma czegoś takiego jak obliczenie obrazu pośredniego. Jedynymi wzmacniaczami obrazu są wspomniany wcześniej dynamiczny tryb kontrastu i dynamiczny tryb koloru.

Interfejs użytkownika Xiaomi Beamer Mi TV

Inny

 sufitowy 

Możliwy jest montaż na suficie. Istnieją gwinty na wspornik. Obraz można obrócić o 180 ° w ramach ustawień, tj. Odwrócić do góry nogami (tryb flip). Możliwa jest również projekcja obrazu w odbiciu lustrzanym (Mirror) oraz obu połączonych, czyli obróconych i lustrzanych (Flip & Mirror).

Widok z góry projektora laserowego Xiaomi

 3D i gry 

Projektor (tylko model chiński!) Obsługuje format 3D DLP-Link. Wyświetlacz jest przyjemnie spokojny i jasny, zjawy nie występują. Zmiana między SBS-H / TAB / FP jest możliwa poprzez OSD.

Projektor laserowy Xiaomi jest mniej odpowiedni do gier. Opóźnienie wejściowe jest wyraźnie zauważalne przy ponad 65 ms. Jest specjalny tryb gry, ale to tylko dodatkowy profil wyświetlacza. W tym trybie wzmacniacze obrazu nie są automatycznie wyłączane.

 wkład 

Zużycie energii mierzone w trybie „normalnym” wynosi 180 watów. W trybach „Kino” i „Podświetlenie” zużycie wzrasta do ponad 210 watów. Zużycie w trybie czuwania to dopuszczalne 17 watów.

Porównywarka cen

ikonaMagazyn europejski
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
1.508,22 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
1.877,00 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
2.017,00 €
ikonaMagazyn europejski
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
1.304,16 €
ikonaMagazyn europejski
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
1.601,05 €
ikonaMagazyn europejski
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
1.153,34 €
ocena
pozytywny

Wysmakowany design
Dobra jakość wykonania
Przyjemny kolor i ostry obraz
Dobra jasność, kontrast i poziom czerni
Dobrze działające 3D DLP
Dobry dźwięk

ujemny

Chiński telewizor MIUI (tylko wersja CN)
Operation Volume
Duże opóźnienie wejściowe

Konkluzja

Dzięki projektorowi laserowemu Xiaomi Mi Xiaomi prezentuje dobrze przemyślany produkt z przyzwoitym sprzętem w niskiej cenie. Porównywalne projektory krótkodystansowe są prawie niedostępne w Niemczech poniżej 1300 euro. Bardzo podoba mi się prosta konstrukcja, ogólna dobra jakość obrazu i bardzo dobry dźwięk zestawu głośników Dolby. Punkty są odejmowane za objętość wentylatora. Chociaż jest to po prostu akceptowalne, jest dość rozpraszające w cichych scenach.

Przed zakupem należy zwrócić uwagę na różne modele projektora laserowego Xiaomi. Jeśli wybierzesz model chiński, dostaniesz chiński telewizor MIUI zamiast Android TV. Ale projektor obsługuje łącze 3D DLP, którego niestety brakuje w modelu międzynarodowym. Zaleca się zaimportowanie modelu chińskiego i użycie go z zewnętrznym odbiornikiem TV. Ponieważ nawet model międzynarodowy z Android TV ma problemy z odpowiednimi usługami przesyłania strumieniowego, takimi jak Netflix lub Amazon Prime, z powodu braku zarządzania DRM.

7.2
Nasza ocena
129 komentarze

129 komentarze

  1. stóg

    28. Listopad 2017 20 do: 44

    Cena jest naprawdę zapowiedzią. Już kilka miesięcy temu planowałem zbudować rzutnik i bardzo szybko go odrzuciłem, ponieważ nie znalazłem dla mnie niczego odpowiedniego. Laserowy projektor DLP o natężeniu światła 5000 byłby nawet równy młotkowi 2000 €. Wydaj test. Jeśli to dobrze, zostanie kupiony natychmiast.

    • Frederik W.

      29. Listopad 2017 09 do: 46

      Czy myślisz, że cena spadnie? Przynajmniej na Mistrzostwa Świata, potrzebuję dobrego projektora.

      • Tymianek Admin

        29. Listopad 2017 13 do: 40

        W Chinach projektor kosztuje równowartość 1275 euro. Zazwyczaj sklepy importowe nie są daleko od cen w Chinach. Ustabilizowanie się ceny zajmuje tylko kilka miesięcy. Jeśli naprawdę potrzebujesz projektora na mistrzostwa świata, cena z pewnością do tego czasu spadnie.

        • Frederik W.

          29. Listopad 2017 21 do: 05

          Świetnie, dzięki za informację!

  2. Miłośnicy piwa

    30. Listopad 2017 08 do: 54

    Witam mam kilka pytań odnośnie tego projektora. Mam nadzieję, że odpowiesz za mnie.
    1. Jakie okulary 3D są używane?
    2. Potrzebujesz specjalnego ekranu do projektorów laserowych?
    3. Jak wymienić lampę?

    Byłoby wspaniale, gdybyś mi pomógł.

    • Tymianek Admin

      30. Listopad 2017 09 do: 14

      Witaj miłośniku piwa (fajny pseudonim;)). Oczywiście możemy odpowiedzieć na twoje pytania.
      1. W przypadku funkcji 3D używane są tradycyjne żaluzje 3D DLP.
      2. Nie potrzebujesz specjalnego płótna
      3. „Lampa” to tutaj moduł laserowy z diodami, które należałoby wymienić. Dzięki żywotności przekraczającej 25.000 8 godzin nie musisz się o to martwić. Nawet gdybyś miał projektor działający 8 godzin dziennie, mógłbyś bez problemu korzystać z urządzenia przez XNUMX lat.

      • Miłośnicy piwa

        30. Listopad 2017 20 do: 05

        Cześć Timo,
        Schonmal dziękuję za odpowiedź. To, co piszesz, brzmi naprawdę dobrze. Ale nadal chciałbym poczekać na twój raport z testów. Czy już wiesz, kiedy nadchodzi?

        • Tymianek Admin

          30. Listopad 2017 23 do: 38

          Witaj miłośniku piwa, egzemplarz testowy projektora Xiaomi został już zamówiony i powinien (miejmy nadzieję) przyjechać w przyszłym miesiącu. Test powinien nastąpić na początku stycznia, jeśli wszystko pójdzie dobrze. W zależności od produktu zwykle opuszczam 2-5 tygodniami, aby przetestować urządzenie intensywnie w codziennym życiu.

          • Miłośnicy piwa

            27. Grudnia 2017 15 do: 27

            Cześć Timo,
            czy projektor już dotarł?

          • Tymianek Admin

            27. Grudnia 2017 15 do: 31

            Cześć miłośnik piwa, nie, niestety jeszcze nie. Beamer jest w drodze od 04.12. Obecnie spodziewam się pierwszego tygodnia stycznia. Po dostarczeniu urządzenia aktualizacja następuje na tej stronie. Do moich recenzji używam najpierw produktów o 4 tygodni w życiu codziennym (w zależności od produktu!), Zanim podsumuję recenzję. Moje pierwsze wrażenia z projektora Xiaomi, które umieszczę w Internecie, ale wcześniej.

  3. Don Perignon

    1. Grudnia 2017 11 do: 33

    Cześć Timo, dzięki za ten post. Mam taką część i jestem bardzo zadowolony - chińskie menu trochę szkodzi użytkowaniu. W swoim artykule wspomniałeś o możliwości zmiany tego za pomocą programu uruchamiającego motywy. Ponieważ ja (użytkownicy komputerów Mac) nie znam Androida, z przyjemnością otrzymam dalsze linki.

    • Tymianek Admin

      1. Grudnia 2017 11 do: 52

      Cześć Don Perignon, spoko, że masz już beamer. Mój jest wciąż w drodze i jestem ciekawy, co ma ta część na pudełku. Telewizor MIUI projektora powinien się tłumaczyć tak samo jak telewizor MIUI telewizorów Xiaomi. Oto kroki:

      1. Pobierz następujący plik Połączyć
      2. Rozpakuj archiwum .rar i skopiuj .apk na pamięć USB.
      3. Trzymaj projektor, uzyskaj dostęp do dysku i zainstaluj / zaktualizuj pakiet APK.
      4. Przejdź do nowej aplikacji Ustawienia i zmień na angielski w języku angielskim.

      Mam nadzieję, że mógłbym ci w tym pomóc. Byłbym zadowolony, gdyby można było krótko przekazać informację zwrotną, gdyby zadziałało.

      • Don Perignon

        1. Grudnia 2017 14 do: 52

        Dzięki za szybką odpowiedź - dobry człowieku!
        Odezwę się po weekendzie i powiadomię Cię.

      • Don Perignon

        4. Grudnia 2017 14 do: 40

        Aby zainstalować aplikację z nośnika zewnętrznego, musisz najpierw ustawić hak w ustawieniach projektora i pozwolić na to. Nowa aplikacja Ustawienia będzie z pozostałymi. Nie można przełączyć na angielski, ponieważ nie można znaleźć odpowiedniej biblioteki językowej. Jeśli w jakiś sposób dostaniesz się na urządzenie, powinno się to zgnić. Szkoda, ale dzięki!

        • Tymianek Admin

          6. Grudnia 2017 12 do: 47

          Dziękuję za opinię. Po pojawieniu się projektora zobaczę, czy można jakoś zmienić język.

          • Don Perignon

            12. Grudnia 2017 23 do: 48

            https://drive.google.com/drive/folders/1Giy91xRRSrToNINGR5d9eHaMA9_DuzMt

            tutaj są wszystkie komp. Znajdź aplikacje do projektora - w tym aplikację Ustawienia. Działa dla najbardziej podstawowych ustawień, jeśli wybierzesz angielski (nie amerykański).

          • Tymianek Admin

            13. Grudnia 2017 20 do: 20

            Świetnie, dzięki za to!

          • Thomas Fischer

            13. Grudnia 2017 23 do: 46

            Bardzo w porządku jest również to, że zdalne sterowanie projektorem za pomocą AppleTV 4K jest zrozumiałe, tak że jeden z Apple potrzebuje tylko do grania (czujnik ruchu).
            Jestem przekonany, że projektor ten zmieni rynek kina domowego w Europie - pod względem jakości i ceny. Życzę Ci dużo zabawy!

          • Christopher Cuckoo

            14. Grudnia 2017 12 do: 52

            Niedługo wprowadzam się do nowego mieszkania (w lutym) i rozważam zakup tego projektora zamiast 65-calowego telewizora. Nie mam problemów z wysyłką z Chin, a i tak jestem bardzo zadowolony z Xiaomi. Czy projektor nadaje się jako zamiennik telewizora? Normalnie oglądam seriale i filmy na nvidii oraz gram na PC i ps4 pro. Normalnej telewizji właściwie już nie ma. Wszystkie okna można zaciemnić roletami zewnętrznymi. Myślę, że w najbliższych tygodniach cena w ofercie wyniesie około 1300 euro. Wtedy byłaby bardzo atrakcyjna cenowo. Czy są jakieś zasadnicze zastrzeżenia do używania projektora jako kompletnego zamiennika telewizora? Zużycie energii jest również bardzo umiarkowane, podobnie jak żywotność lampy. Szerokość płótna wynosiłaby wtedy około 210 cm, a odległość od siedziska 4 m.

            Może ktoś ma na myśli podobny projekt i może udzielić wskazówek, czy i jak mój plan może zostać zrealizowany.

            Dziękuję bardzo
            Chris

          • Tymianek Admin

            14. Grudnia 2017 19 do: 42

            Cześć Christopher, nie mogę mówić bezpośrednio o tym modelu tutaj, ponieważ mój projektor Xiaomi jest wciąż gdzieś pomiędzy Chinami a Niemcami, ale używam 2 lat innego projektora, który zastąpił telewizor w domu ze mną. Zwłaszcza jeśli chcesz poczuć atmosferę prawdziwego kina domowego (> 120 cali), i tak nie pojawi się projektor. Ale to, co powinieneś również wziąć pod uwagę, będzie właściwym ekranem. Na Amazon widzę moje często tanie ekrany za 150 €. Chociaż będą spełniać swój cel, ale jeśli chcesz jakości, więc płótno, które nie zwinie się w dłuższej perspektywie, musisz głębiej zagłębić się w torbie. Zalecane byłoby np. Tensionvariante. Koszty wtedy, ale także co najmniej 500 € w górę.

          • Christopher Cuckoo

            14. Grudnia 2017 21 do: 11

            Witam Timo,
            Dziękuję za odpowiedź. To, że nie powinieneś zapisywać na ekranie, jest świadomy mnie i już zaplanowałem. Pomyślałem o samokonstrukcji płótna o wysokiej jakości tkaninie i pasujących maskach. Przyjrzałem się kilku filmom testowym, które są bardzo pozytywne. Prawdopodobnie rozpocznę proces i zdobędę kolejną ofertę. Jeśli to konieczne, raz po raz pozbędziesz się serwisu eBay. Czy możliwe jest wysyłanie za pośrednictwem linii priorytetowej bez problemów?

            Jeśli ktoś zauważy dobrą ofertę, może ją tutaj zapisać. Zdecydowanie interesujące dla wielu innych.

            Czy projektor może odbierać sygnały hdr? Czy ktokolwiek kiedykolwiek to testował?

          • Tymianek Admin

            14. Grudnia 2017 21 do: 24

            W przypadku linii Priority Line występują obecnie duże opóźnienia w dostawie. Nadal mam dwa zamówienia, które są już w 30 dni. GearBest mówi o czasach dostawy do 45 dni. Ale w styczniu powinno to (miejmy nadzieję) znów się uspokoić. Codziennie otrzymuję aktualne oferty GearBest. Jak tylko pojawi się dobry, pojawi się w poście.

            Nadal na twoje pytanie z HDR. Zgodnie ze specyfikacją na oficjalnej stronie chińskiego produktu obsługiwany jest HDR.

          • Thomas Fischer

            15. Grudnia 2017 02 do: 42

            Cześć Timo, Rzucam obraz na bardzo ciemną - prawie czarną ścianę. Wiem, że na początku brzmi to absurdalnie, ale jest to możliwe z mocą światła i zapewnia bogatą czerń. Powierzchnia musi być absolutnie płaska, w przeciwnym razie nastąpi nieusuwalne rozmycie. Tapeta Raufazy jest absolutnie tabu, ponieważ kąt rzutowania powodowałby wiele małych cieni. Istnieją ekrany ze specjalnym mikroprofilem dla tych projektorów krótkodystansowych, ale nie są one tanie.

          • Patrick Blum

            1. Januar 2018 um 19: 59

            Witam,
            Dostałem projektor laserowy Xiaomi kilka dni temu. Zamówione w Gearbest niecałe 4 tygodnie temu.
            Wylądowałem tutaj, ponieważ od trzech dni byłem zajęty zmianą języka. Kiedy złożyłem zamówienie, było dla mnie jasne, że będzie to konieczne.
            Sposób 1: Zainstaluj aplikacje Google ręcznie, kończy się chaosem.
            Way 2. Najpierw zainstaluj i otwórz aplikację Ustawienia Def, a następnie otwórz Instalator Google. Ale instalator nie instaluje punktu trzeciego, a następnie nie instaluje punktów później.
            Kiedy używam mojego IPTV Box H96pro + ze wszystkimi bibliotekami multimediów i KODI, projektor jest naprawdę fajny. Obraz jest nadal w porządku do oglądania w ciągu dnia w moim bardzo jasnym mieszkaniu. Obecnie i tak na dworze jest ciemno.
            Mogę tylko zatwierdzić zakup płótna, tylko wtedy jest naprawdę fajnie. Przynajmniej moja ściana nie jest wystarczająco gładka,
            Zintegrowany system głośników jest przeznaczony do filmu (kinowego) i jest znacznie lepszy niż się spodziewałem.
            To nic do słuchania muzyki. to także kino, a nie system stereo.

            Przyzwyczaiłem się do rozmiarów i już nigdy nie chcę mieć tak małego „normalnego” telewizora.

            Kto ma jeszcze doświadczenie i może mi pomóc z problemem językowym?

            DZIĘKUJĘ PATRICKU BLUM
            Patryk@blum1.de

      • Pr3date0r

        1. Luty 2018 17 do: 25

        Cześć,

        Aktualizacja mówi, że Google PlayStore można zainstalować przez sideload. Czy są gdzieś instrukcje? Nie mogę znaleźć nic na ten temat w sieci ...

        Z góry dzięki!

        Pozdrawiam,
        Pr3date0r

      • krigl

        3. Marzec 2018 13 do: 04

        Witaj Timo. Mam apk na patyku, projektor również rozpoznaje plik. Ale nie mogę się dowiedzieć, gdzie jest menu, gdzie mogę "zezwolić" na zainstalowanie czegoś z USB... Możesz pomóc? Pozdrowienia ze Szwajcarii, chrześcijanin

  4. Micah

    6. Januar 2018 um 13: 41

    Dobry artykuł! Nie mogę się doczekać szczegółowego testu.

    Z mojej strony jestem rozdarty na strzępy, jeśli poprawiłbym się z czymś takim. Obecnie mam 8601 55 w 4 cali i 1080K. Rozmiar widocznego obrazu Xiaomi nie jest oczywiście dyskusyjny, ponieważ wygrywa bez żadnych wątpliwości. Bardziej interesuje mnie ostrość obrazu, zwłaszcza w przypadku zawartości 4p i PlayStation 4 Pro, która, choć nie jest natywna dla XNUMXK, nadal zapewnia dobrą ostrość.

    • Hans Peter

      28. Januar 2018 um 16: 53

      @Timo
      Prawdopodobnie masz już urządzenie, czy możesz go polecić? Chciałbym go zastąpić moim 75-calowym Samsung LH 6470. Jak sądzisz, jakie są odpowiednie na światło dzienne, czy nie?

      LG

      • Tymianek Admin

        28. Januar 2018 um 17: 18

        Cześć Hanspeter, Beamer przybył zaledwie kilka dni temu (było więcej niż 50 dni w drodze!) I ze względu na czas nie mogłem naprawdę spróbować. Pod koniec przyszłego tygodnia będę miał co najmniej testowany projektor i opublikuję pierwszy Zwischenfazit. W zależności od produktu, zwykle spędzam 2-4 tygodni do ukończenia raportu z testów.

        • Hans Peter

          4. Luty 2018 11 do: 09

          Witaj Timo!
          Czy mógłbyś go bliżej przyjrzeć?
          Ramkami kalkulacja? Nadaje się do światła dziennego? Twój wynik pośredni?
          Moje URZĄDZENIE TV jest zepsute i dlatego proszę, więc mogę je zamówić.
          Dziękuję

          Czy sprzedajesz swoją kopię i na ile?

          • Tymianek Admin

            4. Luty 2018 16 do: 39

            Cześć Hanspeter, w międzyczasie mogłem pobawić się projektorem. Na Twoje pytania:
            1. Nie ma pośrednich obliczeń obrazu!

            2. Projektor nadaje się tylko warunkowo do światła dziennego. Przy 130 ″ powierzchni projekcyjnej i bez bezpośredniego padania światła nadal można mówić o akceptowalnym i dość jasnym obrazie. Lekko przyciemnione, dzięki czemu okiennice są otwarte, nie stanowi problemu. Na jakim rodzaju ekranu i na jakiej powierzchni chciałeś wyświetlać?

            3. Wstępny wniosek: Nawigacja w menu jest nieco niezdarna, ponieważ możesz przetłumaczyć tylko 75% języka chińskiego. Ale bardzo szybko się do tego przyzwyczajasz. Funkcja Smart TV to inna sprawa. Jest to skierowane głównie do chińskiego użytkownika. Nadal można instalować aplikacje na Androida. Muszę jeszcze przetestować, co dokładnie jest z nim możliwe.

            Ogólnie bardzo podoba mi się ten obraz. Przekonuje ostrość, kontrast i przestrzeń barw. Wkrótce zmierzę strumień świetlny. Nie testowałem też funkcji 3D i opóźnienia wejścia w grach. Następnie zajmę się tymi punktami w końcowym sprawozdaniu z testu. To, co bardzo mi się podobało, to system głośników. Niewystarczająca oczywiście dla fanów kina domowego, ale gwarantowana wystarczająca dla przeciętnego konsumenta. Soundbar o wartości 500 euro z subwooferem nie brzmi lepiej. Kup rekomendację? Jak dotąd zdecydowanie polecam!

            Nie sprzedam swojego egzemplarza. Nowy Xiaomi zastępuje mój stary projektor Epsona. 😉

          • Hans Peter

            5. Luty 2018 20 do: 51

            Witaj Timo!

            Ogólnie rzecz biorąc, to nie brzmi dobrze. Przy 5000 lumenów powinno być więcej niż rolety środkowe ...
            Myślę, że bardzo mi pomogłeś, wolę poczekać na LG HU80K.

            I dzięki ????

  5. Lukas

    12. Luty 2018 14 do: 30

    cześć, dzięki za twoje testy! Rozważamy zakup części dla firmy - ale powiedziano nam, że na części nie ma znaku "CE", więc nie wolno nam jej eksploatować (w środowisku firmy) - czy to może to potwierdzić lub obalić?

    thx

    • Tymianek Admin

      12. Luty 2018 14 do: 35

      Cześć Lukas, mogę to potwierdzić. Jest tylko jeden znak CCC.

  6. Szczery

    12. Luty 2018 17 do: 41

    Cześć Timo i dzięki za ostry test! Jeszcze jedno pytanie. Czy mogę odtwarzać UHD BD, Netflix 4K i inne przy pomocy projektora Xiaomi? Pozdrowienia od Franka

    • Tymianek Admin

      12. Luty 2018 18 do: 13

      Cześć Frank, tak, możesz. Porty HDMI 2.0 są kompatybilne z HDCP 2.2, 4K działa w skalowaniu, obliczenia międzyramkowe (interpolacja klatek) jednak nie istnieje.

  7. Sven

    14. Luty 2018 12 do: 23

    Byłbym zainteresowany,
    1. Jak duża jest przekątna, jeśli mam tylko jedną szafkę o głębokości 40 cm. Czyli od ściany do przedniej krawędzi projektora mam 40 cm.
    2. Czy twój podatek importowy / cło musiał zapłacić przy składaniu zamówienia w Chinach?

    Dziękuję

    • Tymianek Admin

      14. Luty 2018 20 do: 45

      Cześć Sven, w górnej części aktualizacji opublikowałem arkusz kalkulacyjny. W odległości 40 cm będziesz na przekątnej 130.
      W zależności od tego, gdzie zamawiasz, oczywiście, cła importowe są dodawane. Wiele sklepów oferuje teraz również "Delivery Duty Paid", "Germany Express" lub późniejsze przyjęcie obowiązków. Ten projektor jest również dostępny tutaj regularnie z wysyłką z europejskich magazynów. Jednak liczba sztuk jest bardzo ograniczona, a część jest niedostępna w magazynie po 1-2 dniach. Zawsze staram się zwracać uwagę na ofertę UE tak szybko, jak to możliwe, gdy tylko będzie ona ponownie dostępna z wysyłką w UE.

  8. SPiderJoe

    14. Luty 2018 20 do: 50

    Dobry wieczór. Rozumiem, że nie można używać Smart TV Beamer, ponieważ jest zainstalowanych wiele chińskich aplikacji i nie ma czegoś takiego jak Google Play. Czy nie możesz po prostu wykorzenić rzutnika i zainstalować usługi odtwarzania jako bocznego? Tak przynajmniej działało na moim Mi TV Box 3, który teraz działa nawet na Android TV Launcherze!

    • Tymianek Admin

      15. Luty 2018 10 do: 17

      Cześć, SpiderJoe, teoretycznie byłoby całkiem możliwe, aby zapalić projektor Xiaomi. Zastosowany moduł telewizyjny MIUI jest identyczny z modułem Mi TV 4, a do tego jest narzędzie główne. Ponadto na chińskich forach istnieje uniwersalne narzędzie root, które zawiera wszystkie wcześniej wydane produkty rozrywki domowej Xiaomi. ALE: Problem polega na tym, że obecnie nie ma pamięci ROM do pobrania. Jeśli root się nie powiedzie, całkowicie zniszczysz system, a projektor będzie całkiem bezużyteczny. Jak tylko pojawi się ROM, który mógłby zostać wyprasowany w przypadku cegły, byłbym skłonny wypróbować go za pomocą narzędzia root;).

  9. Andreas

    14. Luty 2018 20 do: 53

    Dzięki za test.

    Mam pytanie, które do tej pory nie zostało rozwiązane. Czy urządzenie może być również obsługiwane na górze?
    Dziękuję za odpowiedź.

    • Tymianek Admin

      15. Luty 2018 10 do: 10

      Cześć Andreas, zdjęcie można obrócić o 180 ° w ramach ustawień, czyli odwrócić do góry nogami (tryb flip). Możesz także wyświetlać obraz w odbiciu lustrzanym (Lustro) i oba połączone, tj. Obrócone i lustrzane (Flip & Mirror).

  10. Jonathan Peiss

    17. Luty 2018 18 do: 00

    Czy ktoś wie, czy można podłączyć uniwersalny pilot do projektora?
    Chciałbym, aby mój pilot Bose był urządzeniem typu „wszystko w jednym”

    • Tymianek Admin

      20. Luty 2018 22 do: 17

      Cześć Jonathan, to powinno zadziałać. CEC jest obsługiwany.

      • Peter Krass

        13. Marzec 2018 22 do: 09

        Mam Broadlink Pro, za pomocą którego mogę sterować wszystkimi pilotami bezprzewodowymi i na podczerwień za pośrednictwem komputera.
        Jednak to nie obsługuje technologii Bluetooth. Jednak projektor jest sterowany za pomocą pilota zdalnego sterowania Bluetooth.
        Nie rozumiem dokładnie z CEC. Większość uniwersalnych pilotów wysyła takową podczerwień i bez bluetooh, czy projektor nadal może być obsługiwany za pomocą pilota na podczerwień?

  11. Philipp

    18. Luty 2018 12 do: 52

    Cześć Timo, dzięki za bardzo pomocny test. Czy możesz już powiedzieć coś o opóźnieniu wejścia podczas grania? Nie musi to być dokładny pomiar, na razie pomocne byłoby zdanie emocjonalne. Lg P.

    • Tymianek Admin

      20. Luty 2018 22 do: 18

      Cześć Philipp, spróbuję dni z opóźnieniem wprowadzania danych.

  12. struktura

    18. Luty 2018 15 do: 53

    Dobry test! Nie mogę się doczekać końcowego testu. Już mrowię palce. Natychmiast uderzyłbym w 1300. Jaki jest dodatkowy koszt? Import / wartość dodana?!

    • Tymianek Admin

      20. Luty 2018 22 do: 20

      Cześć Marco, w przypadku zamówień z krajów spoza UE pochodzą z 22 € nadal 19% EUSt i od 150 € iw zależności od rodzaju towarów dodano taryfę. Beamer, ale często pochodzą z magazynu UE. Jak tylko pojawią się nowe oferty z magazynu UE, dodam powyższe!

  13. struktura

    23. Luty 2018 11 do: 15

    Witam,

    Dzisiaj jest kilka magazynów. GW-4 GW-16 GW-5 GW-6
    Co jest zalecane? Zastanów się dzisiaj, zatrzaskując. Dzięki LG

    • Tymianek Admin

      23. Luty 2018 11 do: 25

      Cześć Marco, dzięki za podpowiedź. GW-4 jest w Polsce, GW-16 jest w Hiszpanii, GW-5 jest w Czechach, a GW-6 we Francji. Doświadczenie pokazuje, że GW-5 jest najszybszym łożyskiem.

      • struktura

        23. Luty 2018 11 do: 36

        Ok, dzięki za szybką informację zwrotną. Wciąż waham się między Xiaomi czy Benq w1700. Xiaomi ma lepsze możliwości aplikacji ze względu na niewielką odległość. Nie można też pogardzać laserem. Boję się tylko, że paczka zginie po drodze - lub że pojawią się nieprzejrzyste dodatkowe koszty. Co więcej, część musi być obsługiwana przez moją żonę 🙂 Nie musi to męczyć głębokie menu chińskie, gdy źródło jest podłączone, prawda?

        • Tymianek Admin

          23. Luty 2018 11 do: 44

          BenQ W1700 to z pewnością także dobry wybór. Dodatkowe koszty (EUSt lub cła) nie występują, jeśli zamówisz w hurtowni UE. Ryzyko wysyłki zawsze istnieje. Dlatego zdecydowanie zapłać przez PayPal. Jeśli coś pójdzie nie tak, otrzymasz zwrot pieniędzy do 99%. Działanie rzutnika jest w dużej mierze bezproblemowe. Wybór źródła jest wyświetlany bezpośrednio po starcie (patrz powyższy zrzut ekranu). W przeciwnym razie można również ustawić, że źródło jest automatycznie wybierane przy starcie. Dodatkowo wspierany jest CEC.

          • struktura

            23. Luty 2018 11 do: 52

            Ok dzięki. Więc projektor ma twoje błogosławieństwo - czytam ze wszystkich informacji 🙂
            Ostatni punkt. Masz doświadczenie z skalowaniem 4k. Czy 3.840 x 2.160 rzeczywiście został wyrzucony? Znacząca poprawa kwalifikacji? Dzięki za szybką reakcję.

          • Tymianek Admin

            23. Luty 2018 13 do: 28

            Tak, po włączeniu HDMI 2.0 możesz skalować do 3.840 x 2.160 @60. Nie przyniesie to jednak zbyt wiele, ponieważ projektor natywnie w dalszym ciągu rozpuszcza się tylko w rozdzielczości Full HD, a także nie korzysta z przesunięcia pikseli. To, że materiał odtwarzający 4K wygląda lepiej na końcu, wynika z wyższej szybkości próbkowania i podpróbkowania kolorów. Zwłaszcza podczas przesyłania strumieniowego widzisz różnicę.

          • struktura

            27. Luty 2018 12 do: 16

            Przepraszam, jak masz na myśli HDMI 2.0? Myślę, że urządzenie może tylko 3.840 x 2.160 @30 na wyjściu 4k ?! Dla mnie, Ps4 Pro powinien być podłączony. Część rzeczywiście nie może mieć natywnego 4k. ale chciałbym się dowiedzieć, czy jest to poprawa, na przykład do BenQw1070 FullHD. Dziękuję

          • Tymianek Admin

            28. Luty 2018 12 do: 52

            Istnieje dedykowany tryb HDMI 2.0, który jest aktywowany za pomocą ustawień. Następnie możesz ustawić rozdzielczość odtwarzacza na 4K @ 60Hz. Nie zauważysz żadnej poprawy w skalowaniu. Jeśli jednak odtwarzasz Blu-Ray UHD, będziesz w stanie whrsl. zobacz małą różnicę. Zależy to od materiału odtwarzającego (szybkość transmisji na parze, podpróbkowanie kolorów itp.).

  14. Frankie

    27. Luty 2018 10 do: 59

    Witam,
    Fajna część. Ale może być również używany do „normalnej” telewizji. Czy wbudowany jest tuner? Jeśli nie, jakie masz opcje?

    • Tymianek Admin

      27. Luty 2018 11 do: 11

      Cześć Frankie, nie ma tunera, projektor nie został zintegrowany. Ale możesz podłączyć odbiornik przez HDMI.

  15. Władimir

    2. Marzec 2018 09 do: 41

    Witaj, czy możliwe jest użycie Amazon Prime, zainstalowanie go, zalogowanie się, ja wchodzę na stronę wyboru, a potem nic, to samo z Google Play (tylko instaluję), w przeciwnym razie bardzo dobry projektor szczególnie z szarym ekranem, a także z napiwkiem: skoncentruj się na 0.

    • Tymianek Admin

      3. Marzec 2018 11 do: 03

      Cześć Vladimir, nie, wideo Amazon nie działa w telewizji MIUI. Możesz jednak podłączyć zewnętrzny telewizor / odtwarzacz strumieniowy (Chromecast, FireTV itp.) I grać w Amazon Prime. Obsługiwane są HDMI 2.0 i HDCP 2.2.

  16. Andreas

    3. Marzec 2018 10 do: 53

    Cześć, skąd wziąłeś informację, że sprzedano projektor z letniego 2018 w Europie za 1300 €?

    Byłoby to oczywiście wspaniałe, ponieważ wtedy mielibyśmy oczywiście następujące zalety.

    2 lata gwarancji
    niższa cena
    Czyste menu Androida w języku niemieckim
    Wtyczka EU
    Lepsza obsługa klienta

    Twoje oświadczenie jest jedyną rzeczą, która powstrzymuje mnie przed zakupem z Chin (EU Wahrenlager).

    Z poważaniem,
    Andreas

    • Tymianek Admin

      3. Marzec 2018 10 do: 59

      Cześć Andreas, Xiaomi miał projektor na MWC (Mobile World Congress). Tam, projektor był już wyposażony w Android TV i były wskazówki do rozpoczęcia w lecie 2018. Cena 1300 € może być realistyczna, ale raczej zaczynam od 1500 +. Beamer jest początkowo sprzedawany tylko w hiszpańskich sklepach Mi, a także w Amazon.

  17. Andreas

    3. Marzec 2018 11 do: 36

    Dzięki za szybką odpowiedź.
    Czy wolisz teraz czekać lub uderzyć?
    Czy widzisz korzyści z wersji europejskiej, takie jak ja, czy mam w tym błąd?
    Czy masz odpowiednik projektora UST z Niemiec, który możesz mi polecić?

    Z góry dzięki

    • Tymianek Admin

      3. Marzec 2018 12 do: 12

      Trudne. Oczywiście łatwiej jest zorganizować dystrybutora z siedzibą w UE, ale wiele sklepów w Chinach oferuje zwrot wadliwego urządzenia na adres UE (zapytaj obsługi klienta o najlepsze!).

      Zalety to czysty Android TV. Ale czy w ogóle potrzebujesz dodatkowej funkcji skrzynki telewizyjnej? Zawsze korzystam z moich urządzeń z własnym odtwarzaczem strumieniowym / odbiornikiem telewizyjnym (np. FireTV). W przeciwnym razie menu jest w języku angielskim (z łatką).

      Nie musisz się martwić o wtyczkę. Możesz podłączyć projektor do konwencjonalnego złącza zasilania. Wierzę, że cena będzie niższa, jak powiedziałem (zobacz inne produkty Xiaomi, które są już oficjalnie oferowane w UE). W tej chwili jest jeszcze bardzo niejasno z wydaniem w lecie. Oświadczenie pochodzi od lokalnego pracownika.

  18. Andreas

    3. Marzec 2018 13 do: 20

    Ok
    Chciałbym sparować projektor z moim iPhonem, najlepiej bezprzewodowo i za pomocą aplikacji SKY Go.
    Czy to możliwe bez problemów?
    Jeśli tak, to Androit tv byłby znikomy.

    Co sądzisz o określonym 5000 lumenów?
    Czysty marketing lub odnosi się do wskazania mocy wyjściowej lasera?
    Piszesz, że zmierzyłeś 1035 lumenów.
    Jak widzisz porównanie do innych projektorów UST?
    Czy jest lepszy, czy po prostu równoważny?

    Dziękuję bardzo
    Andreas

    • Tymianek Admin

      4. Marzec 2018 11 do: 47

      Cześć Andreas, nie wiem o Sky Go. ewentualnie Aplikacja może zostać zainstalowana jako boczna. Alternatywnie, zgodnie z raportami w sieci, Sky Go jest również dostępny jako wtyczka Kodi. Kodi Próbuję teraz uruchomić na MIUI TV, aby uruchomić.

      Określone 5000 lumenów zapewnia źródło światła (teoretycznie). 1035 Lumeny wreszcie pojawiają się na ekranie. W porównaniu do innych projektorów, w szczególności LG HF85JG, wyświetlany obraz projektora Xiaomi jest nieco jaśniejszy.

  19. Tomasz Magmar

    7. Marzec 2018 14 do: 58

    Witam,
    Chciałbym powiesić projektor na suficie, a następnie kontrolować rozmiar projekcji za pomocą szyn szufladowych.

    Czy ktoś może podać mi rozmiary gwintów i odległości otworów 4 na spodzie?

    Vll ma również lepszą opcję

    • Tymianek Admin

      7. Marzec 2018 15 do: 38

      Cześć Thomas, odległości są 23.5 cm i 13.5 cm, wątki są M4.

  20. Tim

    9. Marzec 2018 09 do: 57

    Witam,
    W jaki sposób nawiązałeś połączenie między projektorem a okularami migawkowymi 3D-DLP?
    Pozdrawiam

    • Tymianek Admin

      9. Marzec 2018 12 do: 12

      Cześć Tim, wystarczy włączyć gogle i wybrać odpowiedni format (SBS-H / TAB / FP) podczas odtwarzania za pośrednictwem menu wyświetlacza projektora.

    • Andreas

      29. Kwiecień 2018 um 12: 19

      Zmagam się teraz z tym samym problemem. Wciąż mam z telewizora dwa okulary Toshiba FPT-AG02G, które nie łączą się automatycznie. Nawet gdy przechodzę do Ustawienia> Urządzenia> 3D, pojawia się „Proszę czekać”, długo czekać, a następnie zostajesz wyrzucony z aplikacji Ustawienia ...

      Czy to z powodu mojego urządzenia, czy też okulary nie są odpowiednie?

      • Tymianek Admin

        29. Kwiecień 2018 um 12: 45

        Cześć Andreas, nie muszę podłączać okularów 3D przez ustawienia. Połączenie zostanie nawiązane bezpośrednio po wybraniu odpowiedniego trybu 3D (SBS-H / TAB / FP). Nie znam okularów Toshiba w szczególności. Wypróbowałem to z dwoma tanimi okularami Andoer G15 i Acer 3D DLP i wszystko działało dobrze.

  21. Thomas

    14. Marzec 2018 20 do: 57

    Witam Timo,
    Dziękuję za szczegółowy test.
    Właściwie chciałem mieć projektor 4K do gier na PC, ponieważ pole widzenia dla strzelanek lub wyścigów jest znacznie większe.
    Jak to działa dokładnie w przypadku zdjęć 4k?
    Czy mam to samo pole widzenia co w natywnym 4k, po prostu zatrzymaj się w 1080p?
    Sry, nie do końca rozumiem ...

    • Tymianek Admin

      15. Marzec 2018 18 do: 44

      Cześć Thomas, Twój odtwarzacz wysłałby w tym przypadku sygnał 4K do projektora, który również to akceptuje, ale ostatecznie tylko w wyjściach 1920 x 1080. Porównywalny byłby np. Z monitorem komputera, który rozpuszcza się tylko w FHD, ale nadal może wyświetlać filmy UHD 4K. Korzyści są możliwe tylko z opcją materiału UHD i 4K Steams, które wyglądają lepiej z wyższym podpróbkowaniem bitrate i chroma. Ale nie będzie można wyświetlać więcej niż 1920 x 1080 pikseli na ekranie.

      Do użytku jako projektor do gier, projektor Xiaomi jest moim zdaniem nieodpowiedni. Opóźnienie wejściowe jest większe niż 65 ms. W zależności od tego, co grasz, zauważysz opóźnienie.

  22. Hasipapa

    28. Marzec 2018 12 do: 17

    Witaj. Po świetnych komentarzach i wyjaśnieniach na tej stronie prawie doszedłem do wniosku, że kupię jeden z tych słodyczy. Mam tylko dwie prośby. Czy można nazwać szerokość i wysokość na 150 ″, abym mógł zbudować ekran i czy istnieje możliwość wyprowadzenia listy z objaśnieniem poszczególnych chińskich znaków menu z niemieckim tłumaczeniem, aby można było obejść się bez Aktualizacja może przesuwać się po menu. Dziękujemy wszystkim i życzy Wesołych Świąt Hasipapa

    • Hasipapa

      29. Marzec 2018 01 do: 03

      Cześć, cześć.
      Sam obliczałem moje pierwsze pytanie.
      60 ″ 132 x 75 cm
      70 ″ 154 x 88 cm
      80 ″ 176 x 100 cm
      90 ″ 198 x 112 cm
      100 ″ 220 x 125 cm
      110 ″ 240 x 137 cm
      120 ″ 264 x 150 cm
      130 ″ 286 x 162 cm
      140 ″ 308 x 175 cm
      150 ″ 332 x 187 cm

      Są to przybliżone rozmiary ekranu. Mam nadzieję, że pomaga także innym.
      Ale nie mogę tego zrobić z chińskim, więc potrzebuję pomocy.
      Happy Easter.

      • Tymianek Admin

        29. Marzec 2018 10 do: 23

        Cześć, Hasipapa, przepraszam za późne opinie. Tłumaczenie poszczególnych pozycji menu z pewnością byłoby zaletą. Przyzwyczaję się do tłumaczenia na Wielkanoc.

        • Hasipapa

          29. Marzec 2018 11 do: 54

          Hei Timo.
          Dziękuję za szybką odpowiedź. Tłumaczenie nie jest tak pośpieszne. Ale dzięki za to.
          Muszę najpierw negocjować z moim sprzedawcą. Może to chwilę potrwać.
          A teraz życzę szczęśliwej Wielkanocy.
          Pozdrowienia z Norwegii od
          Hasipapa

          • Tomasz Magmar

            5. Kwiecień 2018 um 12: 32

            Tutaj w filmie poszczególne terminy są tłumaczone na język angielski. Tłumaczenie na język niemiecki nie powinno powodować problemów.

            youtube.com/watch?v=D5Xqws6cWXU

          • Hasipapa

            5. Kwiecień 2018 um 21: 42

            Witam Thomas.
            Dzięki za odpowiedź, ale po angielsku mówię, że jestem kłótliwy.
            AAAAber. Na samym dole tego linku znajduje się link do pobrania aplikacji językowej w języku angielskim oraz sekwencja obrazów do jej zainstalowania. I mogę to zrozumieć. To też jest dobra pomoc.Może mamy szczęście, a chińscy programiści mają serce do obcokrajowców i udostępniają międzynarodową aplikację językową do zainstalowania. Tak poza tym. Powinienem dostać nową biżuterię w przyszłym tygodniu. Myślę, że to będzie świetne. Nadal mam jedno głupie pytanie. Skalibrowałem swój wiek 60 ″ dopiero po dwóch latach przez YouTube. Wynik był zadziwiająco lepszy. Czy kiedykolwiek próbowałeś czegoś? Więc jeszcze raz dziękuję, do zobaczenia następnym razem.
            Pozdrowienia Rainer

          • Tymianek Admin

            5. Kwiecień 2018 um 21: 49

            Cześć Hasipapa, chyba chcesz skalibrować zgodnie z Rec. 709. Domyślnie kolor niebieski jest mocno podkreślony (patrz dane pomiarowe powyżej). W trybie „Kino” + profil kolorów „Ciepły” już osiągasz dobre wyniki. Jutro podam ci mój profil kolorów, skalibrowany kolorymetrem.

          • Tomasz Magmar

            6. Kwiecień 2018 um 10: 41

            Projektor otrzymam dopiero za 1-2 tygodnie. Na różnych forach wyczytałem jednak, że nie ma „ogólnie idealnego” ustawienia dla wartości kontrastu, kolorów itp. ponieważ jest wiele różnych czynników takich jak jasność w pomieszczeniu, rodzaj ekranu…
            Możesz zastosować sugerowane ustawienie razy 1: 1, ale zaleca się spędzanie czasu i zabawy. Ponieważ każda osoba ma inne poczucie percepcji.

            Latem projektor pojawia się na rynku europejskim. Był już prezentowany na MWC 2018 w Barcelonie. Istnieje zatem globalna wielojęzyczność i czasy myślenia w Rzymie, dzięki którym można przenieść ten Rzym na belki z Chin.

          • Hasipapa

            6. Kwiecień 2018 um 18: 40

            Dzięki wam obojgu. Użyłem mojego zastępczego projektora HDP 1590. Działa z 2500 Lumen. Jeśli rzucasz światło 5000 na siebie nawzajem, to uczucie jest tak płaskie. Dwa razy tak jasno, a nawet cztery razy, czy jak to jest? Właśnie zapytałem.
            Miłego weekendu
            Rainer

          • Peter Krass

            6. Kwiecień 2018 um 21: 27

            Projektor ma na źródle światła 5000 lumenów, na ekranie (Leinwanmd), jednak są tylko jego 1 / 3 (1666 lumenów). Jednak jasność jest bardzo wysoka we wszystkich testach. Nawet w świetle dziennym (brak bezpośredniego promieniowania na ekranie) obraz jest nadal wyraźnie widoczny,

  23. Niko

    7. Kwiecień 2018 um 09: 01

    Witam Timo,
    Proszę wybaczyć pytanie, czy pełna ocena projektora została zakończona? Czy jest coś jeszcze?
    Jak daleko twoim zdaniem muszę siedzieć z dala od ekranu, aby móc oglądać film w jakości HD na powierzchni 100? Czy to możliwe, że obraz jest zbyt grubo piksele ze względu na brak rozdzielczości 4K?

    VG
    Niko

    • Tymianek Admin

      7. Kwiecień 2018 um 10: 07

      Cześć Niko, górna część zielonego pudełka to punktowa recenzja projektora. Oczywiście sformułuję to wkrótce. W przypadku w pełni sformułowanych raportów z testów zwykle zajmuję kilka tygodni (czasem nawet miesięcy), aby objąć wszystkie obszary i zobaczyć, jak urządzenie bije w życiu codziennym na dłuższą metę.

      Odnośnie do rozstawu siedzeń: Nie można ogólnie powiedzieć, gdzie jest idealny rozstaw siedzeń. To zależy głównie od widza. Na 100 cali osobiście polecam odległość 3.00 - 3.50 metra. Projektuję na coś ponad 130 ″, przy nachyleniu siedziska 5.20 metra. Siatkę pikseli możesz zobaczyć tylko wtedy, gdy stoisz bezpośrednio przed ekranem.

      • Niko

        7. Kwiecień 2018 um 11: 33

        Dziękuję za szybką odpowiedź! Czekam na twój końcowy raport!

  24. Jacek

    20. Kwiecień 2018 um 17: 07

    Witam ... Czy jest możliwość ciągłej regulacji rozmiaru obrazu?

    • Hasipapa

      22. Kwiecień 2018 um 12: 27

      Cześć cześć.
      Od czwartku mam projektor Xiaomi i kiedy go uruchamiam, wyróżniają się trzy rzeczy. Po pierwsze wentylator jest głośny, ale jest zauważalny tylko w bardzo cichych scenach, a po drugie obraz jest niesamowity. Po trzecie, wśród prywatnych nadawców, którzy mają niską rozdzielczość obrazu, dochodzi do utraty jakości. Obraz można oczywiście regulować w sposób ciągły od 55″ do 150″. Cały obraz wznosi się od 10 cm do 49 cm od podłogi. Musisz więc mieć odpowiednią wysokość sufitu. Po trzech dniach testów znalazłem dla siebie takie ustawienie: Jasność: 62, Kontrast 29, Nasycenie 39, Ostrość 60, Odcień 53, Standardowe kolory. Zawsze jestem dostępny dla ulepszeń. Ekran lub gładka biała ściana to podstawa oglądania filmu. Przejście z chińskiego na angielski przebiegło bezproblemowo dzięki ogromnej ilości pomocy dostępnej w Internecie. GRY: Do tej pory grałem tylko w „Sniper Elite 4”, a różnica między 60-calowym projektorem a 150-calowym projektorem jest ogromna. Sceny dzienne są wyraźne, a nocne gry pełne kontrastów. Rozdzielczość jest pierwsza klasa, przy 150″ widać o wiele więcej. dzisiaj wciąż dodam GTA 5 i FarCry 5 na PS4. Pobrałem kilka filmów relaksacyjnych z Youtube i odtworzyłem je. Od Karaibów z wodą nad piaskiem, słońcem i palmami, przez jesienne lasy z rzeką, po noc ustrzeloną z księżycem w pełni i falami jest niesamowita. JESTEM PODEKSCYTOWANY. Ponieważ mój salon jest od strony południowej, w dzień muszę korzystać z Rollows na słońcu. Więc w świetle dziennym nie ma kompromisów, wieczorem przy lampie podłogowej nie można narzekać, bo obraz pozostaje wyraźny, bez dodatkowego oświetlenia obraz jest olśniewający. Nawiasem mówiąc, projektor ma ogromną zaletę. Ze względu na brak światła tła z płaskich ekranów, oczy nie są stale przemęczone. Aby szybciej surfować po Internecie, zainstalowałem prostą klawiaturę Bluetooth. Poszedł dobrze. Więc teraz potrzebuję twojej pomocy. Ponieważ projektor działa z systemem Android, potrzebujesz również aplikacji. Niestety aplikacja Youtube nie działa w tym systemie. Kto ma alternatywę? I byłbym zadowolony z przeglądarki, która odtwarza również Youtube na pełnym ekranie i w pełnej rozdzielczości. Daaanke. To były moje pierwsze wrażenia. I już bardzo lubię mój projektor. I jeszcze jedna zaleta. Ponieważ mam projektor z ekranem, wszedłem do salonu i nie widzę czarnej skrzynki. Już samo to jest powodem tego projektora. Na razie to tyle ode mnie. Cieszę się z innych doświadczeń. Pozdrowienia z Norwegii od Hasipapa

      • Hasipapa

        24. Kwiecień 2018 um 18: 44

        Witam. Znalazłem zamiennik dla Youtubeapp. OGYOUTUBE-v4.2. Jeśli musisz zainstalować, zainstaluj również MicroG-for-OGYT-v2.0. So. Teraz nadal tęsknię za wyszukiwarką exelenter, dzięki za pozdrowienia z Norwegii

        • Tymianek Admin

          24. Kwiecień 2018 um 20: 03

          Cześć Hasipapa, bardzo dziękuję za recenzję. Niestety nie mogę ci pomóc z aplikacjami, ponieważ całkowicie przełączyłem się z telewizora MIUI projektora na zewnętrzny odtwarzacz multimedialny (Nvidia Shield). Możesz spróbować zainstalować aplikację „Aptoide TV”. Jest to w zasadzie połączenie sklepu z aplikacjami i interfejsu SmartTV. Możesz go używać do łatwego instalowania i wypróbowywania aplikacji.

          • Hasipapa

            25. Kwiecień 2018 um 17: 24

            Cześć Timo. Dziękuję.
            Chcę zrobić film porównawczy pomiędzy Philips HDP 1590 i laserem Xiaomi mi później. W przeciwnym razie nie mogę się doczekać Pucharu Świata.
            Pozdrowienia dla wszystkich.

  25. Daniel

    7. Maj 2018 15 do: 34

    Czy jest coś nowego w europejskiej wersji z Android TV? Czy jest prawdopodobne, że będzie oddzielna pamięć ROM do osobnego flashowania istniejących urządzeń?

    • Karim

      4. Czerwiec 2018 13 do: 53

      Moin, to też by mnie zainteresowało! Niestety Goole nic nie wypluwa ...

      • Tymianek Admin

        4. Czerwiec 2018 21 do: 20

        Cześć, jak dotąd nie ma nowych informacji.

        • Nikolaos Vasiliadis

          5. Czerwiec 2018 11 do: 48

          litość

  26. Daniel

    10. Czerwiec 2018 23 do: 19

    Czy projektor ma przyciski sprzętowe, czy też zawsze potrzebuję pilota? Jak to wygląda, jeśli chcę używać go jako czystego urządzenia odtwarzającego? Czy zawsze ląduję na nawierzchni MIUTV, czy pamięta on ostatnie źródło i oddaje je podczas włączania?

  27. Daniel

    20. Czerwiec 2018 22 do: 21

    No to po prostu odpowiem na moje pytania.

    Projektor nie ma przycisków sprzętowych. Ale: Apple TB przez ARC HDMI podłączony i nie potrzebujesz już oryginalnego pilota. Apple on = włączony beamer, wyłączenie Apple TV, wyłączenie projektora. Hammer.

    Tylko aby zmienić wejście, które potrzebujesz, a następnie pilot.

    • Nikolaos Vasiliadis

      21. Czerwiec 2018 14 do: 50

      świetnie, dzięki!
      Czy możesz polecić go jako zamiennik telewizora? Głównie z powodu wentylatora ...

      • Pan Lehmann

        29. Czerwiec 2018 21 do: 45

        Fani są zdecydowanie za głośni. Jest to jednak dość przyjemny dźwięk. Niepokoi tylko w cichych scenach.
        Siedzę około 3m od projektora.

        • Niko

          30. Czerwiec 2018 11 do: 57

          Podziękowania

  28. Totti

    5. Lipiec 2018 10 do: 21

    Cześć,

    Skąd pochodzą Twoje informacje dzięki wersji międzynarodowej i Android TV? Po stronie globalnej urządzenie nie jest w ogóle wymienione, a poza tym nie znajduję żadnych informacji, które powinny dać mu wersję międzynarodową.

  29. Tayfun

    6. Lipiec 2018 10 do: 38

    Cześć Timo,

    link do Weman One Pro nie działa. Czy możesz popatrzeć w górę?

    • Tymianek Admin

      6. Lipiec 2018 10 do: 57

      Cześć Tayfun, dzięki za podpowiedź. Jest naprawiony.

    • Hasipapa

      7. Lipiec 2018 15 do: 37

      Cześć wszystkim.
      Według najnowszych informacji Xiaomi wprowadziło na rynek nowy projektor o jasności 7000 lumenów.
      W tej chwili powinien być dostępny tylko w kolorze czarnym. Ale nie jest pewien. Połączenia są takie same i ustawienia obrazu są takie same. „Tylko” robi się jaśniej. Zdecydowanie zauważalny w strefie dziennej.
      Cóż, baw się dobrze.
      Przy okazji. Model 5000 widziałem od prawie dwóch miesięcy i sport jest po prostu niesamowity. Pod względem wielkości różnica w jakości między telewizją prywatną (paskowanie) przez HD-West (plamy na dużych twarzach) a ARTE lub Sevus-HD jest ogromna. W niemieckiej telewizji różnice między tanimi produkcjami ARD i ZDF a filmami z Ameryki są tak samo różne. Ale granie (ja z PS4) to przyjemność. Przy okazji. To projektor laserowy. Jeśli ekran porusza się przy normalnym projektorze, obszary są rozmyte, przy projektorze laserowym zmienia się tylko perspektywa. Zdjęcia są zawsze ostre. Więc mam nadzieję, że trochę pomogłem w procesie podejmowania decyzji. kolejne odpowiedzi za dwa tygodnie.
      Bei i Hadde

      • Tymianek Admin

        7. Lipiec 2018 16 do: 50

        Cześć Hasipapa, „nowy” model to Xiaomi Wemax One. Wemax jest również producentem prawdziwego projektora Xiaomi. Dlatego ten sam projekt. Wemax One wykorzystuje identyczny sprzęt. Oczywiście nie osiąga to 7000 lumenów. Strumień świetlny, który dociera na ekran, jest tylko nieznacznie wyższy niż w projektorze Xiaomi. Według chińskich serwisów technologicznych dzieje się tak dlatego, że Wemax One wykorzystuje te same, ale wyższej jakości diody laserowe.

        • gmc083

          26. Sierpień 2018 20 do: 28

          Oto ROZWIĄZANIE DO REPREZENTACJI W 3D GRACZA, ponieważ pytanie pojawiało się kilka razy, zajmowało mnie też od dawna i niestety Timo nie odpowiedział wystarczająco szczegółowo. Po uruchomieniu filmu 3D i wyrzuceniu go z projektora na ekran należy nacisnąć przycisk „Menu” na pilocie. To jest przycisk po prawej stronie z trzema liniami nałożonymi na siebie. Następnie nad bieżącym filmem wyświetla się menu wyboru. Tam wybierasz parametry wyświetlania, a następnie możesz wybrać między innymi tryb 3D (SBS-H / TAB / FP). Funkcja 3D jest domyślnie wyłączona. Teraz dokonaj odpowiedniego wyboru i ciesz się filmem w 3D (okulary trzeba oczywiście wcześniej aktywować)!

  30. Hellmann

    14. Wrzesień 2018 08 do: 38

    Witam,

    Naprawdę nie znajduję informacji o rozmiarach. Ponieważ jestem ograniczony do 76a "Chciałbym wiedzieć, czy trafisz tak blisko ściany! Czy jest już doświadczenie?

    Pozdrawiam

    • Nikolaos Vasiliadis

      22. Wrzesień 2018 21 do: 26

      Projektor, jak rozumiem, może wyświetlać minimum 80 cali.
      Włochy już kupiły wersję międzynarodową Androida, rozważam możliwość zamówienia tam. Czy już to kupiłeś?

    • Tymianek Admin

      24. Wrzesień 2018 18 do: 20

      Cześć Hellmann, to działa. Jeśli ustawię projektor blisko ekranu, uzyskam przekątną około 60 ″.

  31. Nikolaos Vasiliadis

    22. Wrzesień 2018 20 do: 40

    Witam Timo,

    Piszemy, że dla ekranu calowego 100 wysokość wynosi 35.
    Jak mierzona jest odległość, górna krawędź projektora lub dolna krawędź lub kredens?
    Z góry dzięki

    • Tymianek Admin

      24. Wrzesień 2018 18 do: 22

      Hej Nikolas, wysokość mierzona jest bezpośrednio ze stanowiska.

      • Nikolaos

        24. Wrzesień 2018 19 do: 10

        Cześć Timo, dziękuję!
        Czy możesz mi powiedzieć, czy wentylator ma być słyszany w filmach z normalnego salonu oglądania operacji? Mam obawy, czy jest zbyt głośno i denerwuje na dłuższą metę, jeśli zastąpimy telewizor projektorem.

        • Tymianek Admin

          24. Wrzesień 2018 20 do: 13

          Usłyszysz wentylator. Ale dotyczy to większości projektorów. W zależności od temperatury kręci się z różnymi prędkościami lub głośno/cicho. Możesz się do tego przyzwyczaić. Osobiście zauważam to tylko w szczególnie cichych scenach filmowych.

  32. Niko

    29. Wrzesień 2018 18 do: 37

    Witam Timo,
    czy rzutnik ma różne tryby eco / light? Na przykład, w trybach LG Allegro dostępne są tryby światła 3, aby oszczędzać energię. Pozytywnym efektem ubocznym jest to, że wentylator jest znacznie ciszej o 26 dB. Czy Xiaomi mają taką funkcję, aby niestety dostać wentylator? Z góry dziękuję.
    PS: Szkoda, że ​​nie możesz przetestować projektora gdzieś na żywo, co ułatwiłoby podjęcie decyzji o zakupie

    • Tymianek Admin

      30. Wrzesień 2018 15 do: 39

      Cześć Niko, niestety nie ma czegoś takiego jak tryb ECO. Może jednak istnieć możliwość wymiany wentylatorów w późniejszym terminie. Na jakimś forum odbyła się dyskusja na ten temat.

      • Niko

        30. Wrzesień 2018 16 do: 17

        Witaj Timo, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź

  33. Karim

    19. Listopad 2018 22 do: 44

    Witam,

    czy są jakieś interesujące kupony?

  34. Nocnik

    3. Luty 2019 13 do: 19

    Cześć Timo…

    Mój projektor działa przez jakiś czas zawsze po około 5-10min automatycznie?
    Czy masz pomysł, dlaczego może być i gdzie mogę to zmienić?

    • Adele

      31. Maj 2019 23 do: 02

      Ja też chciałbym to wiedzieć, mam ten sam problem

      • Oli

        29. Grudnia 2021 08 do: 14

        ... problem występuje u mnie teraz (koniec 2021 r.). Przed wyłączeniem na krótko wyświetla się pole ze znakami chińskimi. Urządzenie można następnie ponownie bezpośrednio włączyć, a następnie działa bez dalszych wyłączeń.
        Pomysł?

        • Tymianek Admin

          29. Grudnia 2021 10 do: 51

          Cześć Oli, czy przypadkowo zrootowałeś projektor lub zainstalowałeś ProjectTivy Tools?

  35. MXH

    24. Marzec 2019 00 do: 42

    Witam, chciałbym ustawić rzutnik na zewnątrz pod moim zadaszeniem za pomocą przenośnego ekranu, projektor jest do tego przeznaczony, czy też powinienem bez niego korzystać?

  36. Adele

    31. Maj 2019 23 do: 07

    Brak 3D po aktualizacji oprogramowania 2.0.297.7.
    Projektor został zaktualizowany do tej wersji, ponieważ element menu 3D zniknął
    czy ktoś ma jakiś pomysł, gdzie teraz znaleźć menu?

    Adele

  37. Alex

    24. Wrzesień 2019 17 do: 05

    Dzięki za artykuł informacyjny. Obecnie się orientuję. Zabrałem ze sobą następujące rzeczy:
    Mjjgyy01fm Pierwszy model chiński z MIUI
    MJJGYY02FM Pierwszy model europejski z systemem Android 8
    MJJGTYDS01FM Drugi model 4K, ale znowu MIUI? Czy są tu również warianty 2?
    Dzięki za pomoc

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone * podświetlona.

Przegląd
producent

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Laser Projector

Spezifikationen

 Allgemein 
Typ: DLP
Chip: 0.47 "DMD 1080p

Technologia źródła światła: ALPD 3.0
Jasność: 5000 Lumen
Jasność Jednorodność JBMA> 80%
Przestrzeń barw: NTSC 80% ~ 85%
Środkowy kontrast 2500: 1 ~ 3500: 1

Rozdzielczość: 1920 x 1080 pikseli
Format obrazu: 16: 9 (4: 3)
Rozmiar projekcji: ~ 150 "
Współczynnik projekcji: 0.233: 1
Współczynnik kontrastu: 3000: 1

 połączenia 
3x HDMI 2.0 (1x ARC)
Gniazdo 1x 3.5mm (wyjście audio)
1x AV
Gniazdo 1x USB Type-A 2.0
Gniazdo 1x USB Type-A 3.0
1x S / PDIF
1x RJ45

 Inny 
Głośnik: 2x Full Range - Wysokotonowy 2x
Dźwięk: DOLBY, DTS
Smart TV: MIUI TV
Obsługa 3D: Tak

Żywotność lampy:> 25.000 godz
Zużycie energii: 250W / 0.5W (tryb gotowości)
Rozmiar: 410 × 291 × 88 mm
Waga: kg 7

Więcej od Xiaomi
reklama

Pasek boczny kalendarza adwentowego Banggood