Kontakt z nami

Cześć, czego szukasz?

Zdjęcie produktu Xiaomi Smart Standing Fan

Wentylator podłogowy Xiaomi Smartmi - różnice i test 2022

Raport z testu stworzony przez Timo A. 22 czerwca 2022 r.

Wraz z Xiaomi Mi Smart Fan do ogromnej oferty giganta elektroniki Xiaomi dołącza kolejny gadżet domowy. W tym teście dowiesz się, czy inteligentny wentylator stojący jest rzeczywiście tak chłodny, czy tylko gorący.

Twitter Facebook WhatsApp Bufor Przypiąć
8.9
Nasza ocena
58 € amazon.pl
Porównywarka cen
Technische Daten
Przegląd
producent

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Smart Fan

Spezifikationen

 Wentylacja 
Etapy: 4
Silnik: bezszczotkowy
Objętość robocza: pod 56 dB

 Bateria i zużycie energii 
Pojemność baterii: 2800 mAh (33.6Wh)
Czas ładowania akumulatora: ~ 2 1 / 2 godz
Żywotność baterii:
* Poziom 1: ~ 16 godzin
* Poziom 2: ~ 13 godzin
* Poziom 3: ~ 10 godzin
* Poziom 4: ~ 6 godzin

Napięcie: 220V
Częstotliwość sieci: 50 / 60 Hz
Zużycie energii: 36W

 Allgemein 
Kontrola aplikacji: aplikacja Mi Home
Wi-Fi: 802.11 b / g / n

Rozmiar: 34 x 33 x 92 cm
Waga: kg 3.74

Fani Xiaomi MIJIA Smartmi

Różnice między wentylatorami Xiaomi (podstawa) (podstawa 2022)

Pierwszy wentylator Xiaomi testowaliśmy już w 2017 roku. Model został oparty na wentylatorze znanym dziś jako „Smartmi Standing Fan 2S”. W międzyczasie pojawiło się wiele nowych modeli, a rozróżnienie pomiędzy wentylatorami staje się coraz bardziej skomplikowane.

Dlatego wielu odwiedzających nasz blog zadaje sobie pytanie, którzy fani Xiaomi faktycznie istnieją i czym się od siebie różnią. W końcu na rynku jest teraz ponad 5 modeli. Ta sekcja ma na celu zapewnienie przejrzystości i ujawnienie, gdzie leżą różnice!

Oferta 01 lipca 2022

Sklep internetowy „GShopper” ma w ofercie wentylator Xiaomi Smartmi 2S (ten z baterią) w aktualnie najlepszej cenie wynoszącej tylko 59,99 euro. Po prostu wywołaj nasz kod rabatowy tutaj i wpisz go w koszyku GShopper.

Wentylator posiada baterię 2800 mAh i może pracować bezprzewodowo do 20 godzin.

Sklep online

Kupon 29€ - Smartmi 2S

Dzięki tej ofercie GShopper możesz kupić inteligentny wentylator Xiaomi w obniżonej cenie za jedyne 59,99 euro.
AF85B9F33ED8
POKAŻ KUPON
29 € Zniżka
05.07.2022

 Inteligentny stojący wentylator Xiaomi Mi 1C 

Xiaomi Floor Fan 1C został zapowiedziany na rynek europejski w kwietniu 2020 roku. Jest to najtańszy model w ofercie. Jednocześnie jest to pierwszy fan Xiaomi, który oficjalnie przybył do Europy w 2021 roku w cenie detalicznej 39,90 euro. Wentylator oferuje najbardziej podstawowe funkcje. 7-łopatkowy wentylator jest regulowany i dlatego może być używany jako wentylator stojący lub stołowy.

Wentylator Xiaomi Mi Smart Standing Fan 1C

Istnieją 3 poziomy wentylacji, które zapewniają przepływ powietrza 9 - 27 m³ / min. Minimalny poziom hałasu to maksymalnie 37.2 dB. Generowany strumień powietrza ma maksymalny zasięg 16m. Maksymalny promień oscylacji to 90 °. Głowicę wentylacyjną można odchylić o 36 °. Brak baterii. Wentylatorem można sterować za pomocą aplikacji, Google Home i Alexa.

ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
58,00 €

Wentylator Xiaomi MIJIA 1X

Ten czysty wentylator stojący do tej pory pojawił się tylko w Chinach. Tam jest dostępny za równowartość 35 euro. Wizualnie jest bardzo podobny do wentylatora stojącego Mi Smart 1C. Funkcjonalnie ten wentylator jest zaprojektowany do szczególnie cichej pracy. Minimalny poziom hałasu to tylko 26.6 dB. Bezstopniowa regulacja siły wentylacji. Maksymalny przepływ powietrza wynosi 23,1 m³ / min. Zasięg przepływu powietrza to maksymalnie 14m. Sterowanie może odbywać się za pomocą aplikacji, polecenia głosowego (Xiao AI) lub bezpośrednio przez sam wentylator. Głowicę wentylacyjną można odchylić o 39 °. Promień oscylacji kończy się przy 140 °. Brak baterii. 

ikonaChiński magazyn
ikonaCzas dostawy od 15 do 20 dni roboczych
65,65 €

Wentylator stojący Xiaomi Smartmi Fan 2S / 2

Jednym z najbardziej znanych i najpopularniejszych fanów Xiaomi jako importera jest Smartmi 2S. Ta recenzja również dotyczy tego. Wentylator pojawił się po raz pierwszy w 2017 roku i przez lata przeszedł drobne poprawki. Cechą szczególną tego modelu jest akumulator, który może być również używany do bezprzewodowego sterowania wentylatorem. Model 2 i 2S również dokładnie się tym różnią. Xiaomi Smartmi 2S jest wyposażony w baterię, a Xiaomi Smartmi 2 bez! W Chinach wentylator kosztuje mniej niż 40 euro. W przypadku importu często należne jest ponad 80 euro.

Wentylator stojący Xiaomi Smartmi 2S.

Wentylator jest również regulowany bezstopniowo i osiąga poziom hałasu od 31.5 dB do maksymalnie 60 dB. Przy stałej wentylacji osiąga się przepływ powietrza 20 m³/min. Dostępny jest również tryb „naturalnego wiatru”, który rozprowadza w pomieszczeniu światło i zmienną bryzę. Możliwe są poziome patelnie do 120°. Wentylator można pochylić o 7.5°. Oczywiście Smartmi 2S można również całkowicie kontrolować za pomocą aplikacji i poleceń głosowych. Wentylator jest również wyjątkowo ekonomiczny, dzięki czemu akumulator 2800 mAh (33,6 Wh) może działać przez ponad 20 godzin na raz.

ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
89,90 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
97,49 €

Wentylator Xiaomi MIJIA 2

Ten wentylator to nowy model premium w ofercie wentylatorów Xiaomi. Nowy model kosztuje równowartość 40 euro i ma konstrukcję skrzydeł 7 + 5. Wentylator może być używany jako wentylator stojący lub stołowy. Poziom hałasu waha się od 30.2 dB do 55.8 dB w zależności od poziomu wentylacji. Obracanie i pochylanie jest możliwe do 140 ° lub 39 °. Ekonomiczny silnik na prąd stały osiąga przepustowość powietrza 20 m³ / min. Na poziomie wentylacji 1 zużycie wynosi zaledwie 0.6 wata. Wentylacja jest płynnie regulowana w górę. Możliwe jest sterowanie za pomocą aplikacji lub polecenia głosowego.

Wentylator stojący Xiaomi Smartmi 3

,de Stojący wentylator Smartmi 3 jest obecnie najnowszym fanem Xiaomi. Na uwagę zasługuje cicha praca przy zaledwie 28.6 dB oraz dołączona bateria 2800 mAh, która zasila wentylator nawet przez 20 godzin nawet bez kabla. Poświęciliśmy osobny post Standing Fan 3, o którym możecie przeczytać na ten temat Połączyć dostał.

ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
77,00 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
99,90 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
119,49 €

Pierwsze wrażenie z Xiaomi Mi Smart Fan

Zakres dostawy i montażu

Wentylator stojący za niecałe 160 euro nie jest wcale tani. W związku z tym moje oczekiwania co do inteligentnego wentylatora Xiaomi Mi były niezwykle wysokie. Wentylator jest dobrze zapakowany i dostarczany w sumie w 9 oddzielnych częściach. W zestawie narzędzia potrzebne do montażu, które zaskoczy Cię niezwykle wysoką jakością. Instrukcja obsługi jest typowa dla Xiaomi w języku chińskim. Dzięki zrozumiałym ilustracjom poszczególnych kroków montaż jest bardzo łatwy do zrozumienia nawet bez znajomości języka chińskiego.

Projekt i wykonanie

Podczas moich badań dotyczących porównywalnych wentylatorów stojących, które są również w podobnym przedziale cenowym, natknąłem się na model, który wygląda łudząco podobnie do wentylatora stojącego Xiaomi. Za 300 euro Balmuda GreenFan japońskiej firmy Balmuda kosztuje prawie dwa razy więcej niż wentylator Xiaomi i oferuje również podobne funkcje. Balmuda pozwał Xiaomi już w 2014 roku, ponieważ „Oczyszczacz powietrza Xiaomi” wyglądał bardzo podobnie do „Oczyszczacza powietrza Balmuda”. Czy więc Xiaomi Smart Fan to tylko tania kopia znacznie droższego wentylatora stojącego Balmuda?

Przynajmniej na pierwszy rzut oka można by wywnioskować, że tak. Wizualnie wentylator Xiaomi zachwyca nowoczesnym designem z matową białą podstawą, anodowanym korbowodem i widocznym śmigłem. Wymiary to 34 x 33 x 92 cm, przy wadze 3.74 kg. Wykonanie całego wentylatora jest bez zarzutu i godzi się z wysoką ceną.

Uruchomienie i kontrola aplikacji

Wentylator Xiaomi może być używany w trybie bateryjnym lub bezpośrednio przez gniazdo. Ponieważ jest to jednak produkt na rynek chiński, dostarczony kabel zasilający jest wyposażony tylko we wtyczkę NEMA-1. Kabel jest jednak odłączalny i można go wymienić na 2-pinowy kabel zasilający z wtyczką EU.

Uruchomienie jest proste. Podłącz i włącz za pomocą przycisku zasilania na silniku. Cztery zielone diody na silniku i cztery dodatkowe diody na aluminiowym pręcie wskazują łącznie cztery możliwe poziomy pracy. Poziomy obsługi można zmieniać za pomocą wielofunkcyjnego przycisku włączania. Jeśli podłączyłeś wentylator przewodem zasilającym, jednocześnie ładowany jest wymienny akumulator 2800 mAh.

Aplikacja Mi Home

Inteligentne sterowanie wentylatorem stojącym Xiaomi odbywa się za pośrednictwem aplikacji „Mi Home”. Ta aplikacja jest teraz centrum sterowania wszystkimi gadżetami domowymi Xiaomi. Aplikacja jest dostępna bezpośrednio w Google PlayStore lub Apple AppStore. Języka interfejsu użytkownika nie można zmienić na niemiecki, ale można go zmienić na angielski.

Połączenie między aplikacją a wentylatorem jest nawiązywane przez WiFi. W tym celu wentylator stojący jest wyposażony w moduł WiFi 2.4 GHz (802.11 b / g / n). Interfejs użytkownika aplikacji ma przejrzystą strukturę. Ekran startowy dostarcza informacji o aktualnej temperaturze w pomieszczeniu, mierzonej przez czujnik temperatury na wentylatorze. Za pomocą aplikacji można również wybierać między 4 poziomami pracy, a nawet bezstopniowo zmieniać siłę wentylacji. W ustawieniach można zaprogramować automatyczne wyłączanie w zależności od czasu pracy lub wyłączanie w zależności od czasu. Mechaniczna funkcja obrotu umożliwia obracanie wentylatora w poziomie o 120 °. Nachylenia pionowe można niestety wykonać tylko ręcznie i nie są one zmotoryzowane.

Kolejną cechą aplikacji lub wentylatora jest możliwość symulacji naturalnego wiatru. Za pomocą algorytmu generowany jest dowolny przepływ powietrza.

badanie polowe

Ostatni tydzień maja był idealny do testu ćwiczeniowego wentylatora stojącego Xiaomi. Przy temperaturach zewnętrznych powyżej 30 ° C, który również odpowiednio podgrzał mój strych na strychu, wentylator pracował przez całą dobę.

poziom wentylacji

Na poziomie 1 wentylator generuje delikatną bryzę, która w odległości około jednego metra wystarcza do wygodnej pracy na poddaszu o temperaturze 28 ° C. Wentylacja jest tak cicha, że ​​wentylatora pracującego na poziomie 1 nie słychać nawet w nocy i można było spokojnie spać obok niego.

Na poziomie 2 generowany jest dwukrotnie silniejszy przepływ powietrza, którego skórę można wyczuć z odległości jednego metra. Nawet na tym poziomie wentylator pracuje tak cicho, że obniża się przy normalnej głośności pomieszczenia. W cichym pomieszczeniu urządzenie jest zauważalne tylko poprzez bardzo niskie buczenie.

Na poziomie 3 przepływ powietrza ponownie znacznie wzrasta. Jeśli aktywujesz obrót z napędem silnikowym, wentylator na tym poziomie jest już odpowiedni do wentylacji mniejszej części pomieszczenia. Wytworzona głośność jest nadal przyjemna w obsłudze, chociaż głośność znacznie wzrosła w porównaniu z poziomami 1 i 2.

Na poziomie 4 inteligentny wentylator Xiaomi generuje bardzo silny przepływ powietrza, który może być dość niewygodny, jeśli odległość jest zbyt mała. Zamiast tego poziom 4 jest idealny do wentylacji większej powierzchni pomieszczenia. Głośność również znacznie wzrasta i można ją porównać z konwencjonalnym wentylatorem stojącym z supermarketu.

Żywotność baterii i zużycie energii

Czasy pracy akumulatora są bardzo różne i zależą od stopnia, w jakim przełączasz się przez program krokowy, aktywnie podłączasz aplikację i czy funkcja obracania jest włączona. Przy wyłączonej funkcji obrotowej, a także stałym poziomie 1, wentylator stojący Xiaomi osiągnął czas pracy 16 godzin. Na poziomie 2 możliwe było 13 godzin, na poziomie 3 kolejne 10 godzin, a także na poziomie 4 czas pracy został skrócony do 6 godzin. Przy aktywnej funkcji rotacji różnice w czasie pracy wynoszą około dwóch godzin. Czas ładowania baterii wynosi 2 ½ godziny. 

W sieci kablowej pobór mocy w trybie czuwania wynosi 8.76 wata. Na poziomie 1 zużycie wynosi 10.95 wata. Jeśli aktywujesz również funkcję obracania, zużycie wzrośnie do 13.14 wata. Zużycie na poziomie 2 wynosi 13.08 wata, na poziomie 3 - 15.33 wata, a na poziomie 4 - 22 watów.

Niestety wentylatora Xiaomi nie da się całkowicie wyłączyć, więc jest zawsze w stanie czuwania. Nie można również dezaktywować WiFi urządzenia. Jeśli nie korzystasz z kontroli aplikacji, zużycie energii można dodatkowo zmniejszyć, dezaktywując WiFi.

Porównywarka cen

 Czy chciałbyś wiedzieć, gdzie możesz kupić wentylator Xiaomi? W naszym porównaniu cenowym przedstawiamy aktualne oferty z najpopularniejszych sklepów. Wszystkie ceny są sprawdzane i aktualizowane kilka razy dziennie. Jeśli sklep pojawia się kilka razy, są to różne magazyny dealera.

ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
58,00 €
ikonaChiński magazyn
ikonaCzas dostawy od 15 do 20 dni roboczych
65,65 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
89,90 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
97,49 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
77,00 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
99,90 €
ikonaMagazyn niemiecki
ikonaCzas dostawy 2-5 dni robocze
119,49 €
ocena
pozytywny

Designu
Węzłowe przetwarzanie
Inteligentna kontrola aplikacji
Płynna regulacja siły wentylacji
Niski poziom głośności
Długa żywotność baterii
Niskie zużycie energii

ujemny

Bardzo wysoka cena
Brak zmotoryzowanego stoku
Stały tryb gotowości
Wi-Fi nie może zostać wyłączone

Konkluzja

Stały wentylator Xiaomi to w rzeczywistości sprytny gadżet z dużą ilością gadżetów. Kto nie zawraca sobie głowy bardzo wysoką ceną, otrzymuje naprawdę wyjątkowy, przetworzony wentylator podłogowy o bardzo dobrej wentylacji, ledwo słyszalnej objętości roboczej i długiej żywotności baterii. Odliczenia punktowe dotyczą głównie zużycia energii. Chociaż jest to już znacznie niższe, jak w przypadku niektórych fanów w supermarkecie, ale niższe zużycie w trybie gotowości, a także możliwość wyłączenia WiFi, były pożądane.

8.9
Nasza ocena
Awatar Timo Altmeyera
autor

Uruchomił stronę techreviewer.de w 2016 roku i od tego czasu jest aktywnym redaktorem wiadomości i raportów z testów we wszystkich dziedzinach technologii.

26 komentarze

26 komentarze

  1. Erik

    31. Maj 2017 12 do: 19

    Działanie baterii brzmi kusząco, ale 160 € dla fanów, nie, dziękuję: D.

    • Tymianek Admin

      31. Maj 2017 16 do: 32

      Za taką cenę naprawdę trzeba być fanboyem Xiaomi ????

      • Mark Ulrich

        3. Lipiec 2017 16 do: 46

        nie ma prawie żadnych alternatyw, jeśli potrzebujesz również wentylatora podczas snu. Za 300 euro Balmuda jest prawie dwa razy droższy, a musiałem zwrócić dwa zamówienia z Amazona, ponieważ silniki wydawały irytujące dźwięki. Tańsza, lepsza replika Balmudy, szwajcarski Solis 753 za 120 euro, nie jest już produkowana. Używam go z satysfakcją od 2 lat. Jedynym pozostałym „fanem szeptów” jest Xiaomi, z wyjątkiem Klarstein Silent Storm (100 euro minus 10 euro nowego rabatu dla klientów od producenta), który może nadążyć. Jest dostępny dopiero od kwietnia.
        Wszyscy inni fani, których widziałem lub widziałem w biurze, są wielokrotnie głośniejsi i sen nie wchodzi w grę.

  2. Namonai

    2. Lipiec 2017 23 do: 05

    Jak wygląda dźwięk, gdy włączona jest funkcja obrotu? A potem coś zgnieść lub inne, niepokojące dźwięki są słyszalne?

    Nadal jesteś zadowolony z wentylatora?

    • Tymianek Admin

      3. Lipiec 2017 09 do: 43

      Cześć, hałas silnika nie jest słyszalny w funkcji obrotu. Nic nie pęka ani nie ciągnie. Nadal polecam wentylator (choć jest dość drogi).

  3. Mark Ulrich

    3. Lipiec 2017 16 do: 39

    Test pokrywa się z moim pierwszym wrażeniem. Oto moje wrażenia z tego, jak właśnie opublikowałem to na Facebooku:

    więc „cichy” wentylator Xiaomi jest tutaj.
    Gorm von Wickie powiedziałby: „Jestem zachwycony” 😀
    Aukcje internetowe dla Twojej strony!
    Aplikacja „mihome” jest szybka w konfiguracji. Szczególnie podoba mi się w nim bezstopniowy suwak do kontroli prędkości. Aplikacja na smartfona zastępuje pilota.
    Najważniejsza rzecz: głośność. Jestem teraz w biurze i muszę to zweryfikować później w nocy w spokojniejszej sypialni, ale mam wrażenie, że spokojnie nadąża za Solisem 753/Balmuda Greenfan.
    W przeciwieństwie do moich dwóch zwróconych Balmud, silnik nie wydaje żadnego hałasu. W zależności od prędkości słyszysz tylko wiatr, a nie silnik.
    Dostrojony nieco poniżej poziomu 2 z 4, praktycznie niesłyszalny, przeciąg jest idealny do spania, tak jak w przypadku Solisa, jeśli umieścisz go w nogach łóżka. Więcej niż szybko staje się zbyt chłodny.
    Część jest więc tego warta, za połowę ceny Balmudy dostajesz urządzenie z większą ilością opcji (bezstopniowa zamiast 4 kroków, opcjonalna symulacja wiatru), które jest równie ciche. To czyni go godnym następcą niedrogiej repliki Balmuda Solis 753, która nie jest już produkowana i jako klon była lepsza od oryginału.
    Jeśli nie przeszkadza Ci, że rotor ma o 10 cm większą średnicę, powinieneś spojrzeć na Klarstein Silent Storm. Wciąż czekam na dostawę i dlatego na podstawie recenzji mogę tylko przypuszczać, że jest koncepcyjnie podobna - za jedyne 99 euro bezpośrednio od Klarstein z Niemiec (zamówiłem ją za 119 z Amazona, ponieważ może to uprościć zwrot).

    • Mark Ulrich

      5. Lipiec 2017 15 do: 18

      Uzupełnienie: Klarstein Silent Storm gra w tej samej lidze. Jest znacznie większy. Jeśli podoba ci się filigran, powinieneś zabrać Xiaomi. Jeśli cena jest najważniejsza (i usługa taka jak łatwy powrót), Klarstein jest lepszy. Opinie o nim na Amazon.

    • Judith Liesen

      28. Czerwiec 2018 06 do: 09

      Witam wszystkich,
      W reklamie / innych recenzjach Greenfan zawsze podkreśla, że ​​dystrybucja wiatru jest całkowicie przyjemna. Ponieważ jestem bardzo wrażliwy w tym względzie, byłoby to moim głównym kryterium. Czy pozostałe dwa urządzenia mogą zrobić to samo, czy też jest to po prostu nonsens z sosem? Dziękuję bardzo za odpowiedzi

      • Tymianek Admin

        28. Czerwiec 2018 09 do: 14

        Cześć Judith, w bezpośrednim porównaniu mam obok siebie zarówno wentylator Xiaomi (model 2017), jak i nowy GreenFan (model 2018). Ze względu na tę samą strukturę obu urządzeń generowany przepływ powietrza jest prawie taki sam. W porównaniu ze zwykłym wentylatorem z supermarketu przepływ powietrza jest znacznie szerszy i bardziej miękki. Na poziomie 1 i 2 mogę bez problemu mieć oboje obok mnie bez wysuszenia oczu. Przy okazji, oto link do raportu z testu nowego GreenFana: https://www.techreviewer.de/balmuda-greenfan-test/

        Nowy i wyżej połączony wentylator Xiaomi MIJIA, którego jeszcze nie przetestowałem. Ale jeśli spojrzę na to w ten sposób, tylko projekt nieco się zmienił. Funkcje i struktura rotora wydają się być takie same.

        • Judith Liesen

          28. Czerwiec 2018 20 do: 54

          Cześć Timo, dziękuję za szybką odpowiedź! Jestem naprawdę zaskoczony, że Balmuda nie radzi sobie dużo lepiej. Łopaty rotatora są zupełnie inne, nawet jeśli reszta może być taka sama. W przypadku Balmudy mniejsze są wewnątrz, a większe na zewnątrz, stąd rozkład wiatru. Xiaomi to zwykłe ostrza rotatorów. Naprawdę nie czułem żadnej różnicy? Więc oczywiście wolę płacić tylko połowę?

        • Michał

          1. Lipiec 2018 10 do: 02

          Cześć, obawiam się, że złapałem aktualny model wentylatora Xiaomi MIJIA, duża różnica w stosunku do starej wersji jest prawdopodobnie taka, że ​​obecny wentylator nie ma baterii.

          • Tymianek Admin

            2. Lipiec 2018 09 do: 11

            Cześć Michael, zastanawiam się teraz. Po stronie produktu jest to, że MIJIA zainstalowała baterię 2800 mAh. Oprócz modelu MIJIA pojawił się jeszcze VIOMI VXFS12 (bez baterii), który początkowo reklamowany był przez sklepy jako fan Xiaomi.

          • Michał

            2. Lipiec 2018 20 do: 09

            Cześć,

            Kupiłem urządzenie w GearBest, a także ma oryginalne logo Xiaomi na wentylatorze. Dostępne są teraz przyciski 4 dostępne u góry, aby dokonać różnego rodzaju ustawień bezpośrednio na wentylatorze. Również w instrukcji urządzenia nie wspomniano o żadnej baterii.

            GearBest nie zareagował jeszcze na mój bilet, a na pudełku znajduje się również typowa naklejka z dołączonym do niej akumulatorem.

            Jeśli szukasz wentylatora w aplikacji Xiaomi w sklepie, znajdziesz go bez baterii w sklepie.

          • Jerominek

            4. Lipiec 2018 20 do: 29

            Dziecko dostaje dzisiaj moje dwa wentylatory, oba bez baterii.
            Naprawdę denerwujące jest wbudowana bateria litowo-jonowa 2800mAh.
            Stworzyłem również bilet. Jestem ciekawy.
            @ Michael, proszę, powiedz mi, co piszesz stresem
            Na Youtube znajduje się wideo dokładnie takiego wentylatora, więc wersja 2018, z 3: 50 min, jest obsługiwana bez kabla.
            Czy są jakieś wersje 2 i wysłali niewłaściwą?
            https://www.youtube.com/watch?v=VUceZnNpBM8

          • Michał

            5. Lipiec 2018 20 do: 02

            Wciąż czekam na opinie od Gearbest, udzielę informacji zwrotnej, gdy tylko pojawi się coś nowego. Miejmy nadzieję na najlepszy @Jerominek. I nie zapomnij dać mi znać, gdy tylko coś ci się stanie.

          • Jerominek

            5. Lipiec 2018 22 do: 20

            Otrzymałem dzisiaj odpowiedź od Gearbest, należy poprosić w dziale produktowym do 2 dni. Jestem ciekawy. Pytałem także o wagę produktu na opakowaniu.
            Jest to w 4.6 kg na stronie zamówień Gearbest w 6,1 kg, więc nie jest z przodu iz tyłu. Po stronie Xiaomi, wentylator kosztuje całe 45Euro, które napisałem.

          • Michał

            5. Lipiec 2018 22 do: 32

            Dzięki za opinie. Napiszę jutro ponownie do GearBest. Poczekaj od 30.06. w odpowiedzi ..

          • Jerominek

            7. Lipiec 2018 04 do: 54

            Czy słyszałeś o Gearbest?
            To była odpowiedź, którą otrzymałem dzisiaj:
            Sprawdziliśmy ten problem. Według producenta istnieje wbudowana ładowalna bateria do tego produktu.
            Podczas używania należy go podłączyć do listwy zasilającej, aby zapewnić moc. Wentylator może działać.
            Kto powinien to rozumieć, który powinien mieć wbudowaną baterię, nie ma pojęcia gdzie, stary miał tak na dole nowego nie ma żadnego otwarcia, a bez kabla to nie działa.
            Odpowiedź od Gearbesta jest całkowicie absurdalna, ma baterię, ale musi być podłączona do gniazda, aby działała.
            Prawdopodobnie włączy Paypal

          • Markus

            7. Lipiec 2018 12 do: 31

            Mój też przyszedł bez baterii. - Gearbest mi to teraz potwierdził. Ale to nie rozwiązuje mojego problemu, że kupiłem wentylator tylko ze względu na funkcję baterii. :

            Potwierdziliśmy problem z odpowiednim działem i podjęliśmy działania, aby zapewnić jego rozwiązanie.
            Dzieje się tak z powodu złego opisu.

            Rzeczywiście w tej pozycji nie ma baterii.
            Zapoznaj się z naszymi warunkami tutaj w celach informacyjnych:

            Jako wyjątkowy gest dobrej woli możesz zatrzymać przedmiot i nie ma potrzeby go nam w tym momencie zwracać.
            Możemy wtedy zaoferować następującą opcję:
            1. Częściowy zwrot pieniędzy do portfela
            Możemy zwrócić Ci 15 USD do Twojego Portfela Gearbest do wykorzystania w przyszłych zamówieniach.
            Ponadto nagrodzimy Cię dodatkowymi punktami, które możesz wykorzystać jako zniżkę przy następnym zakupie. (1 punkt za każdy zwrócony 1 USD).

          • Jerominek

            7. Lipiec 2018 15 do: 11

            To żart z 15USD. Zgodnie z warunkami, możesz odesłać go na próżno, ponieważ błędem od Gerbest jest wysłanie niewłaściwego artykułu.

          • Michał

            7. Lipiec 2018 18 do: 23

            Hej, wciąż nie mam odpowiedzi, ta cała jest zdeponowana u mnie jako RMA, a status to:
            Status posprzedażny: wniosek posprzedażowy (Twoje RMA zostało już złożone)
            06 / 30 / 2018 05: 36: 44 CST Twoje RMA zostało już przesłane

            Problem polega na tym, że możemy również skontaktować się z nami, aby nie pisać więcej, ponieważ zawsze jestem proszony o określenie zamówienia, ale który jest już wybrany i nie można go zmienić.

  4. Frank V.

    13. Sierpień 2018 12 do: 53

    Masz (nowy?) Model z 4 przyciskami sterującymi bezpośrednio na urządzeniu. Wszystko działa dobrze, ale jeśli umrę, nie mogę połączyć się z wentylatorem. Wi-Fi wentylatora jest widoczne i mogę się też połączyć. Aplikacja MI Home nie znajduje wtedy wentylatora. Wszystkie uprawnienia zostały przyznane. Nic do roboty. Żaden wentylator nie znajduje się na liście „dodaj ręcznie”. O dziwo, wentylator można również znaleźć pod Bluetoothem, ale parowanie kończy się niepowodzeniem z bezsensownym błędem. co ja tutaj robię źle? Instrukcje nie pomagają nawet w języku angielskim, w Internecie nic na ich temat nie znajdziesz. Ponadto aplikacja MI Home na moim Honorze 8 nie wygląda tak, jak we wszystkich filmach lub innych witrynach… WTF? Pomoc

  5. Frank V.

    13. Sierpień 2018 13 do: 51

    Zrobione. Musiałem przejść do regionu „China Mainland” w aplikacji MI Home. Wtedy też zadziałało znalezienie wentylatora. Wtedy mogłem wycofać wszystkie prawa z aplikacji. Może pomoże komuś z tym samym problemem...😉

  6. David

    6. Czerwiec 2019 19 do: 39

    Czy istnieje nowy model lub czy istnieje aktualizacja obsługi języków za pomocą Alexa / Google Assistant / Siri Shortcuts?

    A teraz możesz wynegocjować przyjemną ofertę z Gerbestem, aby dopasować temperaturę 😉

    • floo

      3. Lipiec 2019 10 do: 26

      Czytałem gdzieś, że Alexa i Google Assistant są również obsługiwane. Czy właściciel może to potwierdzić?

  7. Gregor

    17. Wrzesień 2019 08 do: 59

    Witam,

    Czy wentylator naprawdę pobiera w watach 9 w trybie gotowości? To za dużo. Czy ktoś może to jeszcze raz potwierdzić. Niestety dla mnie byłoby kryterium wykluczenia. W przeciwnym razie bardzo mnie lubi.

    Dziękuję Gregory

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Przegląd
producent

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Smart Fan

Spezifikationen

 Wentylacja 
Etapy: 4
Silnik: bezszczotkowy
Objętość robocza: pod 56 dB

 Bateria i zużycie energii 
Pojemność baterii: 2800 mAh (33.6Wh)
Czas ładowania akumulatora: ~ 2 1 / 2 godz
Żywotność baterii:
* Poziom 1: ~ 16 godzin
* Poziom 2: ~ 13 godzin
* Poziom 3: ~ 10 godzin
* Poziom 4: ~ 6 godzin

Napięcie: 220V
Częstotliwość sieci: 50 / 60 Hz
Zużycie energii: 36W

 Allgemein 
Kontrola aplikacji: aplikacja Mi Home
Wi-Fi: 802.11 b / g / n

Rozmiar: 34 x 33 x 92 cm
Waga: kg 3.74

reklama

GGOBest lipcowy baner