Kontakt z nami

Hej, czego szukasz?

NO.1 D5 Test Front

NO.1 D5 Test SmartWatch

aktualizowany przez Timo Altmeyer na 17. Może 2024

Dzięki NO.1 D5 chiński producent NO.1 wprowadził kolejny smartwatch na wysoce konkurencyjny rynek urządzeń do noszenia. Jednak NO.1 D5 nie tylko wyróżnia się ceną na tle serii NO.1 „D”, ale także obiecuje więcej funkcji.

8.8
Nasza ocena
Smartwatch NR 1 D5 - Rozpakowanie

Pierwsze wrażenie

Aktualizacja wrzesień 2017

W międzyczasie pojawił się kolejny model NO.1 D5. Tak zwany NO.1 D5 Pro jest oparty na konstrukcji NO.1 D5 lub D5 Plus, ale oferuje więcej pamięci. Podobnie jak model Plus, NO.1 D5 Pro wykorzystuje jako procesor MediaTek MTK6580. Jeśli chodzi o pamięć, NO.1 D5 Pro ma 1 GB pamięci RAM i pełne 16 GB pamięci flash. Jako system operacyjny używany jest Android 5.1.

Aktualizacja listopada 2016

Producent smartwatcha NO.1 wypuścił aktualizację do NO.1 D5. Model aktualizacji nosi nazwę „NO.1 D5+” i różni się przede wszystkim funkcjami sprzętowymi. NO.1 D5+ (Plus) wykorzystuje procesor MediaTek MTK6580. Jest to czterordzeniowy procesor taktowany zegarem do 1.3 GHz. Pojemność pamięci również została podwojona, zwiększając pamięć RAM do 1 GB i pamięć wewnętrzną do 8 GB. Jako system operacyjny nadal używany jest prawdziwy Android 5.1.

Jak przystało na zegarek, NO.1 D5 został również dostarczony w prostym kartonie zegarka. Oprócz smartwatcha znalazły się także: stacja ładowania magnetycznego, kabel do ładowania micro USB lub kabel do transmisji danych oraz torba z dwoma śrubami zegarowymi i małym śrubokrętem. W tej wczesnej wersji próbnej nie uwzględniono instrukcji obsługi.

Po rozpakowaniu od razu zauważyłem wysokiej jakości metalową obudowę NO.1 D5. To jest dobrze wykonane i nie ma wad produkcyjnych. Przycisk zasilania z boku obudowy jest również wykonany z metalu, jest szczelny i ma dobry punkt nacisku. Nieumyślna aktywacja jest prawie niemożliwa. Nie zauważyłem też szelestu przy szybkim ruchu.

Opaska smartwatcha wykonana jest ze skóry syntetycznej. Niestety bransoletka nie do końca przypadła mi do gustu. Tutaj wolałbym wysokiej jakości silikonową bransoletkę. Również tutaj zmiana bransoletki jest problematyczna. Jak można się domyślić, anteny zegarka biegną wewnątrz bransoletki. Smartwatch posiada własne gniazdo SIM, GPS i moduł WLAN. Aby dostać się do gniazda karty SIM, należy przykręcić metalowy tył i zdjąć go w czterech punktach. Według producenta zegarek jest certyfikowany zgodnie z klasą ochrony IP65. Dzięki temu zegarek jest pyłoszczelny i chroniony przed strumieniami wody. Jednak lepiej nie dopuścić do dostania się wody na zegarek, ponieważ wewnątrz znajduje się tylko bardzo cienka plastikowa uszczelka.

Wyświetlacz

Wyświetlacz smartwatcha to 1.3-calowy wyświetlacz IPS o rozdzielczości 360x360 pikseli. Ten wyświetlacz jest więc całkowicie okrągły i nie ma tego brzydkiego paska u dołu wyświetlacza. Gęstość pikseli wynosi około 277 PPI. Wyświetlacz jest mniej więcej porównywalny z wyświetlaczem 5-calowego smartfona HD. Pojedyncze piksele można rozpoznać tylko wtedy, gdy przyjrzysz się bardzo uważnie i uważnie.

Jasność wyświetlacza, którą nazwałbym średnią. W bezpośrednim świetle słonecznym nie mogłem jeszcze przetestować smartwatcha. Chociaż NO.1 D5 nie ma wyświetlacza OLED, współczynnik kontrastu jest dobry. Kolory są również silne i naturalne. Nie zawiodłem się także stabilnością kąta patrzenia.

Dokładność małego ekranu dotykowego jest dobra. Wejścia mogą być przesyłane bez błędów na naprawdę bardzo małej klawiaturze przy odrobinie praktyki. Jednak pojemnościowy ekran dotykowy nie obsługuje wielu ekranów.

Ciekawe jest również to, że wyświetlacz smartwatcha ma powłokę chroniącą przed odciskami palców. Ta powłoka działa całkiem dobrze, co oznacza, że ​​mogłem korzystać ze smartwatcha przez kilka dni bez nawet czyszczenia wyświetlacza.

Leistung

NO.1 D5 ma dwurdzeniowy procesor Mediatek MT6572 z częstotliwością taktowania jednego GHz. Jako GPU używany jest Mali-400 MP. Ponadto smartwatch ma 512 MB pamięci RAM i 4 GB pamięci wewnętrznej. Pamięci wewnętrznej niestety nie można rozbudowywać. Smartwatch ma już preinstalowany Sklep Google Play, dlatego nie przegapiłem okazji, aby zainstalować Geekbench 3 i AnTuTu.

Podczas normalnej pracy zegar działa dość płynnie. Niektóre naklejki z szybkim przesunięciem przez interfejs użytkownika mogą wystąpić, ale raczej należą do rzadkości. Aplikacje można otwierać z niewielkim opóźnieniem, ale również w odpowiednim czasie.

interfejs użytkownika

W przeciwieństwie do urządzeń noszonych przez znanych producentów, NO.1 D5 nie ma Androida Wear, ale pełny Android 4.4.2 ("Watch OS 2.0"). Program uruchamiający został całkowicie dostosowany do okrągłego i małego wyświetlacza. Wdrożenie to NO.1 całkiem dobrze zrobione. Wszystkie aplikacje systemowe zostały dostosowane i są wyświetlane poprawnie.

Jak już wspomniano, zegarek ma również preinstalowany Sklep Google Play, co oznacza, że ​​można pobrać dowolne aplikacje. Te aplikacje są oczywiście niedostosowane, ale zwykle są również wyświetlane w funkcjonalny sposób. Muszę jednak powiedzieć, że zainstalowałem również aplikacje, których nie mogłem obsługiwać z D5. Na przykład w tych aplikacjach niezbędny obszar wprowadzania danych nie był wyświetlany, ponieważ był po prostu wyświetlany poza obszarem ekranu.

Smartwatch działa poprzez przesuwanie ruchów. Aplikacje można zamknąć przesuwając od góry do dołu. Boczny przycisk służy tylko jako włącznik lub. OFF.

 

Funkcje

 Tarcze zegarka: preinstalowanych jest łącznie 39 tarcz zegarka. Są one w pełni animowane i wahają się od analogowych do cyfrowych. Każda tarcza zegarka ma inny wygląd i jest dostosowana do różnych obszarów zastosowań. Istnieją na przykład tarcze zegarków, które oprócz czasu pokazują także ostatni zmierzony puls i aktualną liczbę kroków. Inne tarcze zegarków mają wyświetlacz baterii lub wyświetlacz pogody. Przy tak ogromnej różnorodności naprawdę każdy powinien znaleźć tarczę zegarka. Ponadto istnieje własny sklep NO.1, w którym można bezpłatnie pobrać dodatkowe tarcze zegarków (obecnie 3). Udało mi się także zainstalować własne tarcze zegarka poprzez objazd. W Playstore dostępna jest aplikacja, która działa jak widżet i precyzyjnie wyświetla tarcze zegarka zawarte w aplikacji. Oto przegląd tarcz zegarka:

YouTube

Pobierając filik, akceptujesz politykę ochrony danych osobowych YouTube.
Więcej informacji

Załaduj video

 Monitor pracy serca i licznik kroków: tętno jest mierzone za pomocą zielonej diody LED z tyłu smartwatcha. W porównaniu z pulsometrem NO.1 D3 wyniki są prawie identyczne. Ponieważ nie mam żadnego innego urządzenia z czujnikiem tętna poza dwoma urządzeniami nr 1, nie mogę dokładnie określić, jak dokładnie działa D5. W każdym razie smartwatch całkiem dobrze rozpoznał moje tętno spoczynkowe. Porównałem krokomierz z moim paskiem Xiaomi Mi Band. Długość i wysokość kroku można ustawić w aplikacji fitness. Kroki są również rejestrowane przez cały dzień i możesz ustawić własny interwał nagrywania. W przeglądzie możesz zobaczyć całkowitą liczbę kroków wykonanych w ciągu dnia i spalone kalorie. Całkowita liczba kroków po jednym dniu odchyliła się nieznacznie w dół w bezpośrednim porównaniu z opaską Mi Band. To, które urządzenie mierzy dokładniej, jest oczywiście wątpliwe. Nawet w przypadku NO.1 D5 występują drobne nieprawidłowe pomiary, na przykład podczas jazdy samochodem. Ogólnie rzecz biorąc, opisałbym wartość licznika kroków NO.1 D5 jako bardziej precyzyjną.

 Aplikacja pogodowa i barometr: Aplikacja pogodowa i barometr działają tylko przy aktywnym połączeniu internetowym i prawdopodobnie także z sygnałem GPS. Przynajmniej rzadko mogłem sprawdzić dane pogodowe w zamkniętym pokoju.

 Dodatkowe funkcje: Telefonia (książka kontaktów, wybieranie numerów i zarządzanie wiadomościami) | Funkcja alarmu | Przeglądarka internetowa | Kalendarz | Filemanager | Odtwarzacz muzyczny | Rejestrator dźwięku | Szukanie głosowe

Telefonia, WLAN, Bluetooth

Wykonanie połączenia telefonicznego brzmi niecodziennie, ale jest możliwe dzięki NO.1 D5. Używałem tej funkcji tylko raz i tylko dla tego testu. Jakość głosu była w porządku. Przez głośnik można dobrze zrozumieć rozmówcę. Wbudowany mikrofon pozwolił także rozmówcy dobrze mnie zrozumieć. Przynajmniej kiedy trzymałem smartwatch w mowie.

Jeśli chodzi o WiFi w Smartwatchu, jestem raczej podzielony. To naprawdę ogromna zaleta, że ​​zegarek obsługuje WiFi. Nie można jednak ręcznie wprowadzić identyfikatora SSID podczas konfigurowania sieci WLAN. Oznacza to, że ukryte identyfikatory SSID są bezlitośnie ignorowane. Połączenie z siecią WLAN jest również przerywane, gdy tylko wyłączy się wyświetlacz. Ponownie nie mogłem znaleźć ustawienia, które zapobiegałoby utracie połączenia.

Do połączenia Bluetooth ze smartfonem służy zainstalowana aplikacja „Watch Helper”. Oznacza to, że za pomocą D5 można odbierać połączenia ze smartfona. Aplikacja posiada również funkcję powiadamiania. Niestety nie udało mi się przenieść powiadomień WhatsApp ze smartfona na NO.1 D5 za pomocą tej aplikacji. Dopiero alternatywna aplikacja z PlayStore umożliwiła otrzymywanie powiadomień.

GPS

Poprawka GPS znajduje zegar już po 5 sekundach. Nawigacja za pośrednictwem dostosowanych Map Google działa również bardzo dobrze. Niestety funkcja GPS bardzo szybko wyczerpuje baterię.

NO.1 D5 Przetestuj Mapy Google

akumulator

Pojemność baterii wynosi 450 mAh. Przy normalnym użytkowaniu i włączeniu „Conspire Screen” (automatyczne wybudzanie wyświetlacza) mogłem bez problemu przetrwać dzień na jednym ładowaniu. Karta SIM oczywiście została włożona i wszystkie funkcje zostały aktywowane. Jako dodatkową funkcję dostępny jest także tryb oszczędzania energii, który przerywa wszelkie połączenia radiowe. Zegarek ładowany jest za pomocą 4-pinowej magnetycznej stacji ładującej. Pełny proces ładowania zajmuje nieco mniej niż godzinę.

NO.1 D5 Test Front

NO.1 D5 Smartwatch

8.8
ocena
pozytywny

Ostry wyświetlacz o mocnych kolorach
Dobra jakość wykonania
Android 4.4.2 z Google Play
WiFi i GPS
Dość dokładny krokomierz i pulsometr

ujemny

WLAN nie można wprowadzić ręcznie
Aplikacja Watch-Helper może zostać ulepszona

Konkluzja

NO.1 D5 bije na swój sposób w porównaniu ze zwykłymi smartwatchami Android Wear i jest całkowicie użyteczny bez smartfona. Jakość wykonania jest niezmiennie dobra, ale konstrukcja bransoletki jest raczej kwestią gustu.

D5 przekonuje przede wszystkim ostrym wyświetlaczem i dużą liczbą czujników. System operacyjny "Watch OS 2.0" był dobrze dostosowany do okrągłego wyświetlacza, a zintegrowane aplikacje można łatwo obsługiwać. Wydajność jest niezmiennie dobra, z wyjątkiem małych jąkania z szybką nawigacją po menu.

To, co przeszkadza mi w zegarku, to fakt, że Wi-Fi nie można wprowadzić ręcznie. Również zintegrowana aplikacja, która łączy smartwatch ze smartfonem, jest nadal trochę wadliwa. Alternatywy robocze są dostępne w sklepie Google Play.

Awatar Timo Altmeyera

Timo jest założycielem techreviewer.de i prawdziwym ekspertem w dziedzinie technologii. Od smartfonów po e-rowery, od kina domowego po inteligentne domy – zawsze trzyma rękę na pulsie najnowszych trendów.

40 komentarze

40 komentarze

  1. Uwe

    6. Luty 2016 09 do: 57

    Mam też D5, czy możesz mi podać alternatywę dla połączenia ze smartfonem? Ponieważ nie mogę odbierać połączeń na smartwatchu. Aplikacja również bardzo szybko wyczerpuje baterię.

    • Tymianek Admin

      7. Luty 2016 10 do: 38

      Witaj Uwe, aplikacja nazywa się „SWApp Link”, dostępna w sklepie Google Play.

      • Uwe

        8. Luty 2016 09 do: 35

        Witaj Timo, bardzo dziękuję za odpowiedź. Zainstalowałem aplikację SWApp Link. Wszystko poszło dobrze, teraz wystarczy obserwować zużycie baterii, bo mój zegarek po krótkim czasie był pusty. Mam nadzieję, że to tylko z powodu pierwszego syncr. W przeciwnym razie aplikacja jest świetna. Czy masz również rozwiązanie ze względu na połączenia danych i Wi-Fi. Te zawsze gasną natychmiast po przejściu zegara w stan gotowości.

        • Tymianek Admin

          8. Luty 2016 12 do: 41

          Znam problem z połączeniem danych lub WLAN z K8 3G, który jest porównywalny z NO.1 D5. W aktualizacji dodano tam dodatkową opcję, w której można było wybrać, czy połączenie danych ma zostać przerwane w trybie gotowości, czy nie. Z D5, niestety, trzeba też liczyć na taką aktualizację. Niedługo zapytam producenta, czy planowana jest aktualizacja w tym zakresie.

          W przeciwnym razie mogę polecić te dwa wątki na XDA:
          http://forum.xda-developers.com/smartwatch/other-smartwatches/smart-watch-android-watch-to-look-1-d5-t3270656

          http://forum.xda-developers.com/smartwatch/other-smartwatches/clockskin-extracted-1-d5-firmware-t3295297

          NO.1 D5 jest bardzo popularny w społeczności XDA, dlatego powstały już pierwsze niestandardowe tarcze zegarka i możesz nawet mieć nadzieję na niestandardowe ROMy.

          • Schnurzbepe

            12. Luty 2016 17 do: 08

            Witam, od wczoraj jestem również posiadaczem No.1D5, ale mój entuzjazm jest ograniczony. Połączenie BT ze smartfonem (Note 4) działa bardzo dziwnie. Wyszukaj połączenie BT i połącz. Jeśli przejdę do smartfona i dotknę połączenia (W812A), zostanie wyświetlony komunikat: „Nie można używać tetheringu Bluetooth podczas łączenia przez sieć WLAN”.
            Och, nie mogę dostać się do AppStore (bez końca ładowania) przez WiFi.
            Kolejny „pomocnik zegarka” ze skanerem QR do telefonu komórkowego, potem nie dalej, po prostu nie może wejść na stronę.
            Jeśli ustawię czas i zaznaczę pole „Pobierz czas z sieci”, zegar cofnie się o godzinę.
            Zainstalowałem teraz również aplikację SWApp Link, ale nie mam połączenia z zegarem.
            Sklep Play, Przeglądarka, Pogoda działa.
            Możesz mi pomóc?

          • Tymianek Admin

            12. Luty 2016 19 do: 52

            Witam Schnurzpiepe, na forum XDA było już dyskutowane, że link do pobrania dla "Watch Helper" nie działa poprawnie. Członek uprzejmie przesłał plik APK. Tutaj link: https://drive.google.com/file/d/0BzaM61zQn00LbDJtNGtIMEtHRHc/view

            Po nawiązaniu połączenia Bluetooth nie trzeba dokonywać żadnych dalszych ustawień w ustawieniach Bluetooth smartfona. Możesz dokonać dalszych ustawień za pomocą odpowiedniej aplikacji Sync (Watch Helper / SWApp).

            W „AppStore” (producent AppStore) znajdują się tylko trzy inne aplikacje. Aplikacje są pobierane głównie z „Google PlayStore”, który był również preinstalowany na zegarku.

            Niewłaściwa godzina brzmi jak problem ze strefą czasową. Dla mnie pobieranie strefy czasowej z sieci działa bezbłędnie. Strefę czasową można również ustawić ręcznie.

          • Schnurzbepe

            13. Luty 2016 09 do: 19

            Witaj Tim

            Przede wszystkim bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź na moje pytanie/problemy.
            Watch Helper został załadowany ze strony internetowej, połączenie z zegarkiem zostało nawiązane. W przeciwnym razie nadal mam ambiwalentny stosunek do zegarka, mam tylko nadzieję na aktualizację od producenta lub niestandardowy rom z bazy fanów.
            Nadal mam NO.1 S3, z którego byłem właściwie bardziej zadowolony, chociaż jest on prostszy w systemie.

  2. Tak Ommer

    28. Luty 2016 19 do: 02

    Witam Timo,
    czy można zmienić bransoletkę?
    MfG Jo

    • Tymianek Admin

      28. Luty 2016 19 do: 05

      Witaj Jo,
      Wewnątrz bransoletki znajdują się anteny do sieci WLAN, GPS i sieci komórkowej. Dlatego nie zaleca się zmiany opaski.

  3. Rozdrabniacz60

    5. Kwiecień 2016 um 14: 51

    Mój No1D5 już się nie uruchamia. zatrzymuje się po rozpoczęciu na ekranie początkowym i kilka razy wydaje sygnał dźwiękowy.
    Usunąłem już całkowicie napięcie wyciągając wtyczkę. Bezskutecznie.
    Resetowanie przez wciśnięcie przycisku przez 5 sekund również nie przyniosło żadnej poprawy.

    • Tymianek Admin

      5. Kwiecień 2016 um 15: 01

      Witaj Chopper60, to brzmi jak cegła oprogramowania układowego. Sam kilka miesięcy temu zamurowałem mojego D5 i udało mi się go uratować za pomocą narzędzia flash i pamięci ROM od producenta. W razie potrzeby wyślę Ci link do plików e-mailem.

      • Rozdrabniacz60

        5. Kwiecień 2016 um 15: 58

        co oznacza "bricked" i jak zainstalować oprogramowanie, jeśli zegarek już się nie uruchamia?
        Czy ROM nie jest trwale zainstalowanym komponentem sprzętowym?
        Przepraszam, ale nie wiem jak flashować 🙂

        • Tymianek Admin

          5. Kwiecień 2016 um 20: 32

          W przypadku klocka programowego, zainstalowane oprogramowanie układowe zostało uszkodzone, dlatego urządzenie już się nie uruchamia. Cegły oprogramowania można naprawić w 99%. Oprogramowanie układowe jest również często określane jako ROM. Oto instrukcje, jak „odkleić” cegłę programową. https://www.techreviewer.de/no-1-d5-unbrick-firmware-flashen/

          • Rozdrabniacz60

            11. Kwiecień 2016 um 14: 50

            Dzięki za pomoc odesłałem zegarek bo jest jeszcze na gwarancji. przyślą mi nowy (mam nadzieję 🙂)

  4. Mirek

    5. Kwiecień 2016 um 18: 10

    Nie mam zainstalowanego konta wymiany na zegarku 🙁 Jak to zrobić np. z kontaktami?

  5. Mirek

    6. Kwiecień 2016 um 11: 47

    Ok, zsynchronizowałem kontakty przez Google, ale to nie jest optymalne. Czy ktoś z Was nie zna rozwiązania z Exchange? I jeszcze jedno: czy ktoś może znalazł już dodatkową stację ładującą do zegarka do kupienia w sieci?

  6. biegacz

    8. Kwiecień 2016 um 18: 22

    Hello,
    Od niedawna mam No1 D5 i chciałem używać go jako pulsometru.
    Niestety, S-Health nie może znaleźć czujnika tętna w zegarku!
    Czy istnieje rozwiązanie, czy potrzebuję pasa piersiowego?

    • Mirek

      10. Kwiecień 2016 um 17: 11

      Lista i uruchomienie aplikacji nie działa? U mnie działa bezproblemowo i oczywiście bez paska na klatkę piersiową, przynajmniej gdy zegarek jest na dłoni.

    • Silas

      10. Maj 2016 13 do: 51

      Czy zegarek może być używany do słuchania muzyki przez Spotify lub PlayMusic bez połączenia ze smartfonem? Oznacza to zapisywanie muzyki offline, a następnie podłączenie jej do słuchawek Bt i słuchanie muzyki podczas ćwiczeń…

      • Tymianek Admin

        10. Maj 2016 18 do: 48

        Cześć Silas, sam zainstalowałem Spotify na zegarku i można go używać jak na smartfonie. Można również podłączyć słuchawki BT.

  7. Tobias Gleich

    18. Maj 2016 16 do: 37

    Witam,

    Kupiłem też zegarek. właściwie wszystko działało dobrze. Jedno pytanie: jest funkcja Użyj Bluetooth do dostępu do Internetu, ale nie można tutaj ustawić znacznika wyboru. Urządzenie jest sparowane z moim telefonem komórkowym. Czy jest na to rozwiązanie?

    • ....

      26. Listopad 2016 12 do: 08

      Musisz wcześniej aktywować tethering przez Bluetooth w telefonie komórkowym, wtedy będzie działać.

  8. Heiko Huebner

    22. Maj 2016 12 do: 05

    Witam,
    czy mogę zamienić bransoletkę na D5, na przykład na metalową?
    LG
    Heiko

    • Tymianek Admin

      22. Maj 2016 12 do: 37

      Witaj Heiko,
      Wewnątrz bransoletki znajdują się anteny do sieci WLAN, GPS i sieci komórkowej. Dlatego nie zaleca się zmiany opaski.

  9. Haralda Klingera

    25. Maj 2016 11 do: 18

    Do dziś nie wiedziałem, że istnieją „ukryte identyfikatory SSID”. Czy to naprawdę wada inteligentnego zegarka, który – właściwie – nie jest telefonem komórkowym? Bardzo dziękujemy za dobrą recenzję i piękne zdjęcia!

  10. Gela2007

    2. Czerwiec 2016 14 do: 48

    Witam wszystkich, mam też D5, z wyjątkiem GPS próbowałem prawie wszystkiego i jestem całkiem zadowolony, gdzie desperacko chciałem podłączyć zegar do Win7, nie znaleziono sterownika. Włączyłem debugowanie w opcjach programisty w zegarze, ale dalej nie mogłem go znaleźć, może ktoś ma pomysł

  11. Haralda Klingera

    13. Sierpień 2016 11 do: 36

    Świetny zegarek. Używam tego zegarka od 3 miesięcy i do tej pory nie był to "kac" a design jest po prostu świetny. Produkt chiński, do którego jestem przekonany (a jest ich na razie stosunkowo niewiele). Nawigacja (GPS) nie działa poprawnie, ale czy można ją założyć na zegarek?

  12. Alexander

    15. Grudnia 2016 21 do: 38

    Niestety nie mogłem użyć tej aplikacji do przesyłania powiadomień WhatsApp z mojego smartfona do NO.1 D5. Dopiero alternatywna aplikacja z PlayStore umożliwiła otrzymywanie powiadomień.

    Szukam i szukam i szukam…. Z której aplikacji korzystałeś?

    • Tymianek Admin

      16. Grudnia 2016 11 do: 18

      Bardzo dobrze dla mnie działa aplikacja „Watch Helper”, którą można pobrać za pomocą kodu QR zapisanego w NO.1 D5.

      • Alexander

        16. Grudnia 2016 12 do: 01

        Ale w takim razie nie możesz bezpośrednio odpowiedzieć na wiadomości WhatsApp? Po prostu dostajesz pompkę, że nawet dotarła wiadomość?!
        Niestety byłem tak daleko :). Ale chciałbym przeczytać wiadomości bezpośrednio na zegarku.

        • Tymianek Admin

          16. Grudnia 2016 12 do: 58

          Alternatywnie w Google PlayStore dostępna jest aplikacja „MediaTek SmartDevice”. W tym czasie mogłem przynajmniej czytać wiadomości WhatsApp, ale nie odpowiadałem na nie.

          • Alexander

            16. Grudnia 2016 21 do: 16

            A jaką aplikację należy zainstalować na zegarku? Przepraszamy za wiele pytań. Ale teraz naprawdę mnie to interesuje :).

          • Tymianek Admin

            18. Grudnia 2016 11 do: 15

            Na smartwatchu nie trzeba instalować żadnej aplikacji. Wszystko, co musisz zrobić, to aktywować Bluetooth w D5, ustawić Bluetooth jako widoczny i połączyć smartfon ze smartwatchem przez Bluetooth.

          • SCK

            8. Januar 2017 um 18: 59

            Czy D5 ma budzik fazy uśpienia?

          • Tymianek Admin

            8. Januar 2017 um 19: 19

            Nie, w tym smartwatchu nie ma takiej funkcji. Spanie z D5 byłoby również dość niewygodne.

  13. Josef

    24. Luty 2017 20 do: 47

    Mam d5 + i działa dobrze - z wyjątkiem odbioru GPS. Wypróbowałem kilka (dobrych) apków - brak poprawki GPS !! Proszę, czy jest jakaś sztuczka, podpowiedź czy coś takiego?

  14. Thomas

    20. Lipiec 2017 16 do: 20

    Mam następujący problem z D5 +: Nie mogę zainstalować żadnych aplikacji w Appstore, ponieważ ciągle jestem proszony o podanie informacji o płatności (Shh ... Android!) I nie możesz uzyskać żadnych przycisków, które można kliknąć i nie dostaniesz się do żadnego przycisku). Co możesz tu robić?

    • Tymianek Admin

      20. Lipiec 2017 16 do: 36

      Cześć, przyciski na moim NO.1 D5 również nie były w pełni wyświetlane, ale wystarczyło kliknąć. Możesz wprowadzić żądania płatności za pośrednictwem Sklepu Play swojego smartfona. Wtedy wyskakujące okienko nie powinno już się pojawiać. Możesz również spróbować podłączyć mysz USB za pomocą kabla OTG i użyć jej do klikania przycisków.

      • Thomas

        20. Lipiec 2017 18 do: 51

        Dziękuję za szybką odpowiedź. W pewnym momencie udało mi się to zrobić, po prostu klikając dziko w każdy punkt na wyświetlaczu, aż pojawiło się „Akceptuj” (Metoda naukowa).

        Pierwsze wrażenie jak dotąd bardzo pozytywne: Świetne wykonanie, podstawowe funkcje działają płynnie, jasny wyświetlacz z wystarczającą wartością czerni. ALE bateria - O weia!

  15. chować na potem

    18. Listopad 2017 11 do: 50

    jak możesz zmieniać utwory z odtwarzacza telefonu komórkowego za pomocą zegarka?

Schreibe einen Kommentar

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone * oznakowane

Więcej od nr 1
Przegląd
producent

NO.1

Modell

NO.1 D5 Smartwatch

Spezifikationen

SoC: MTK6572
Bluetooth: Bluetooth 4.0
RAM: 512MB
ROM: 4GB
Klasa ochrony: IP65

Połączenie Bluetooth: wybieranie numeru, książka telefoniczna
Wiadomości: pobieranie wiadomości
Health tracker: monitor pracy serca, krokomierz
Remote: Music Remote, Camera Remote
Powiadomienia: Tak
Inne: alarm, prognoza pogody, WIFI, GPS, barometr

Wyświetlacz: IPS
Rozdzielczość wyświetlacza: 360 x 360 px
Rozmiar ekranu: 1.3 inch

Bateria: 450mAh
Materiał obudowy: aluminium
Materiał bransoletki: skóra

Kompatybilność: Android 4.3 / iOS 7.0
Kolory: czarny, srebrny

Rozmiar 4.6 x 4.6 x 1.3 cm
Waga: kg 0.060

Zakres dostawy

1 x NO.1 D5 Smartwatch
Stacja ładowania magnetycznego 1 x
Kabel 1 x USB
1 x Instrukcja obsługi