Wiadomości
4

Notebook do gier Xiaomi - laptop do gier z Chin

by Tymianek3. Sierpnia 2018
Po tym, jak Xiaomi ugruntowało swoją pozycję na rynku notebooków, producent publikuje notebook dla graczy. Notebook Xiaomi Mi Gaming Notebook jest dostępny od 5999 Yuan (770 €) i oferuje zaawansowane funkcje od firmy Intel i Nvidii oraz funkcje kompatybilne z odtwarzaczami. Wszystkie informacje na temat notebooka można znaleźć w następującym poście!
Przegląd
producent

Xiaomi

Nazwa produktu

Xiaomi Mi Gaming Notebook

Spezifikationen

Pokaz
Rozdzielczość: 1920 x 1080 - 142 PPI
Przekątna: 15.6 cali
Kąt widzenia: 178 °
Przestrzeń kolorów NTSC: 72%
Jasność: 300cd / m²

Leistung
Procesor: Intel Core i7 7700HQ / Intel Core i5 7300HQ
GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 / 1050 Ti
RAM: 16GB / 8GB DDR4 RAM
Pamięć wewnętrzna: Dysk twardy XDUMXGB / 256GB PCIe SSD + 128TB
Rozszerzenie pamięci: gniazdo M.2 SSD

połączenia
1x USB Type-C
3x USB 3.0
1x HDMI
Gniazdo słuchawkowe 1x
1x Mikrofon
1x RJ45 Ethernet
1x MicroSD
1x DC

akumulator
Wydajność: 55 Wh
Runtime: do 17 godzin

Inny
Wi-Fi: Dual Band AC WiFi (2.4 + 5GHz)
Bluetooth: BT 4.1
Głośnik: 2x 3 wat
Aparat: 1280 x 720

Rozmiar: 364 265.2 x x 20.9 mm
Waga: kg 2.7

Xiaomi Mi Gaming Notebook

Zaktualizuj 03. Sierpień 2018

Nowy notebook do gier Xiaomi z procesorem Intel Core i7-8750H

Nawet 5 miesięcy po wydaniu notebooka do gier Xiaomi, którego producent ma na tegorocznym „ChinaJoy”Przedstawił aktualizację. Włączono nowe modele notebooka do gier Xiaomi Mi Intel 8. generacji procesorów przekonwertowany, co ponownie zapewnia znaczny wzrost wydajności. W tym samym czasie Xiaomi ulepszyło system chłodzenia. Początkiem sprzedaży w Chinach jest 16. Sierpnia. Oto przegląd modeli:

  1. Intel Core i7-8750H - 16 GB DDR4 - 256 GB PCIe SSD - 1 TB HDD - Nvidia GTX 1060
  2. Intel Core i7-8750H - 8 GB DDR4 - 256 GB PCIe SSD - 1 TB HDD - Nvidia GTX 1050 Ti
  3. Intel Core i5-8300H - 8 GB DDR4 - 256 GB PCIe SSD - 1 TB HDD - Nvidia GTX 1060
  4. Intel Core i5-8300H - 8 GB DDR4 - 256 GB PCIe SSD - 1 TB HDD - Nvidia GTX 1050 Ti

Opublikowano kilka miesięcy temu Intel Core i7-8750H jest z Rdzenie procesora 6 wyposażone w podstawowy zegar aż do 2.2 GHz i Turbo aż do 4.1 GHz podkręcania. Poprawiło się również połączenie z pamięcią. Zegary pamięci DDR4 RAM z 2666 MHz (poprzednik: 2400 MHz). Kolejna poprawa, jaką zapewnia system-chip, jest nowa Podwójny moduł WiFi ACŻe Prędkości przesyłu do 1733 Mb / s ermöglicht.

Nowy Intel Core i7-8750H zapowiada się mniej więcej w porównaniu do poprzedniego Core i7-7700 HQ 31,7% większa wydajność systemu, jedno zamówienie 76,7% zwiększenie wydajności aplikacji biurowych i jeden dookoła 92,2% większa wydajność renderowania.

Zaktualizuj 25. Może 2018

Tymczasem notatnik do gier jest również dostępny w odpowiednich sklepach w Chinach. GearBest przykładzie Rdzeń i7, wymienia modelu z pamięcią 16GB za jedyne € 1300. W porównaniu do modeli lokalnych, laptop do gier Xiaomi niekoniecznie jest okazją. Niemniej jednak, zwykła dobra jakość przetwarzania Xiaomi mogła przemawiać w przypadku notebooka. Postaramy się uzyskać kopię testową urządzenia.

Kliknij tutaj, aby wyświetlić notatnik

Zaktualizuj 31. Marzec 2018

W Chinach sprzedaż nowego notebooka Xiaomi już się rozpoczęła. pierwszy Pośrednicy z Dalekiego Wschodu już włączyły laptopa do gier w ich zasięgu i oferują go z góry. Możliwe dostawy są spodziewane od końca kwietnia lub na początku maja. Aktualna cena różni się w zależności od modelu 870 € i 1315 €, Więcej na końcu artykułu!

Prosta konstrukcja i gra światła

Klasyczne notebooki dla graczy często wyróżniają się ze względu na ich ekstrawagancki wygląd. Z drugiej strony Xiaomi jest prawie zarezerwowany prosty projekt obudowy zdecydował. Uderzające ozdoby lub nawet logo producenta, którego szuka się na matowej obudowie 364 mm szerokości, 265.2 mm głębokości i prosto raz 20.9 mm wysoki Laptopy na próżno. Waga to 2.7 kg. Aby przejść przez to jako notebook do gier, istnieją dwie subtelne cechy projektu.

Recenzja Xiaomi Mi Gaming Notebook

klawiatura RGB

Notebook Xiaomi Gaming nie używa tradycyjnej klawiatury Chiclet, ale klawiatury z rozszerzoną Skok klawiszy 1.8 mm, Według Xiaomi, powoduje to poprawę odczuwania nacisku, który odgrywa decydującą rolę szczególnie w grach. Klucz 30 RollOver (30KRO) Gwarantuje, że do 30 jednoczesne naciśnięcia klawiszy są dokładnie rejestrowane. Lewa ręka też 5 dowolnie programowalne przyciski, Kolejny przycisk służy do sterowania układem chłodzenia. W tym samym czasie klawiatura jest z wielokolorowe podświetlenie LED przewidziane w Strefy 4 jest podzielony. W których kolorach strefy świecą, użytkownik może sam się określić. Dzięki Tryby światła „Oddech”, „Fala” i „Kolorowy” Dostępne są również efekty kolorów 3. Poniżej klawiatury jest Trackpad, ale bez skanera linii papilarnych. Podobnie jak w przypadku wcześniej opublikowanych notebooków Xiaomi, również klawiatura tego notebooka jest czysta układ QERTY Dostępny!

Recenzja Xiaomi Mi do gier

światła otoczenia

Kolejny efekt wizualny jest taki wielokolorowe pulsujące światło otoczenia. Za pomocą taśm LED tzw. „Ambient Light” świeci pośrednio z bocznych krawędzi obudowy. Kolor światła otoczenia dostosowuje się do zawartości ekranu.

Wyświetlacz o wysokiej rozdzielczości

Wyświetlacz pochodzi z Wpisz IPS i rozwiązać jeden Przekątna 15.6 cali in Full-HD (1920 x 1080 pikseli) na. Otaczający wyświetlacz krawędzie ramy spaść z grubością 9.9 mm stosunkowo wąskie. Wynikowy stosunek ekranu do ciała wynosi 81%. Inne cechy panelu to jedno Luminancja 300 cd / m², maksimum Kąt widzenia 178 ° i Pokrycie przestrzeni kolorów NTSC w 72%, To jest zaleta antyodblaskowe szkło ekspozycyjne, który pochłania padające światło, a tym samym pozwala pracować w słońcu. Nad wyświetlaczem znajduje się również Kameraktóry rozwiązuje się w rozdzielczości HD (1280 x 720 pikseli).

Recenzja Xiaomi Mi Gaming Laptop

Sprzęt dla graczy

Ogólnie rzecz biorąc jest Modele 4 z notebooka do gier Xiaomiktóre różnią się pod względem procesora, grafiki i pamięci.

Najpopularniejsze modele

,de najpotężniejszy model jest z jednym Procesor Intel Core i7-7700 HQ wyposażone. Zaprojektowany specjalnie do notebooków i oparty na architekturze jeziora Kaby (14 nm), ten procesor oferuje rdzenie procesora 4, które dostosowują się do 3.8 GHz. Oprócz grafiki procesora Intel HD 630, notebook jest również wyposażony w dedykowany Nvidia GeForce GTX karta graficzna 1060 (6GB) wyposażone. Sprzęt do przechowywania wynosi jeden Pamięć DDR16 4GB i jeden 256GB SSD + 1TB HDD do przechowywania danych, Podstawowy model różni się od najpotężniejszego modelu pod względem pamięci (8 GB DDR4 + 128 GB SSD + 1 TB HDD)

niższe modele

,de najsłabszy model obrót jest z Procesor Intel Core i5-7300 HQ wyposażone. Jest to również czterordzeniowy procesor, ale jego rdzenie procesora osiągają maksymalną częstotliwość taktowania 3.5 GHz. Technologia Hyperthreading nie jest obsługiwana przez procesor oparty na architekturze Intel Skylake. Grafika procesora to także Intel HD Graphics 630. Zamiast Nvidia GeForce GTX 1060 ma niższą wydajność Karta graficzna Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4GB) używane. Za niewielką dodatkową opłatą model wyposażono także w Nvidia Geforce GTX 1060. Sprzęt do przechowywania wynosi jeden Pamięć DDR8 4GB i jeden 128GB SSD + 1TB HDD do przechowywania danych.

układ chłodzenia

Xiaomi Gaming Machine

Najczęstszą przyczyną spadków wydajności jest niewystarczająca Chłodzenie, Rezultatem jest tzw „Ograniczanie termiczne”, który automatycznie obniża procesor osiągając maksymalną temperaturę. Kluczową cechą laptopa Xiaomi Gaming jest wyrafinowany system chłodzenia. Zimne powietrze jest zasysane przez dwa wentylatory przez szerokie oczko notebooka. Hotspoty są przez System rur grzewczych 3 + 2 unikać. Dostarczanie ciepłego powietrza odbywa się w czterech miejscach obudowy notebooka.

Łączność, dźwięk i bateria

Opcje połączeń

Umierać Opcje połączeń upadek i ilość do trzech USB gniazd 3.0, złącze USB-C, Jack RJ45 (Gigabit łącza Ethernet), gniazdo HDMI 2.0, A 3.5 mm wyjście audio i wejście mikrofonowe, gniazdo kart pamięci microSD oraz podłączenie zasilania bujne. Zarówno USB-C, a także gniazdo HDMI umożliwia obsługę dwóch dodatkowych zewnętrznych monitorów o maksymalnej rozdzielczości przy 4K 60 Hz częstotliwość odświeżania. Bezprzewodowo z laptopem w miejscu Dwuzakresowe wifi (802.11b / g / n / ac). Bluetooth jest obsługiwany przez wersję 4.1.

Komputer do gier Xiaomi

nagłośnienie

Notebook do gier ma także wiele do zaoferowania pod względem dźwięku. Dwa głośniki 3W obiecuję potężny dźwięk. Kompatybilność z Dolby obejmuje efekty dźwiękowe, takie jak przestrzenne Dolby Panorama Możliwy jest dźwięk przestrzenny. Słuchawki są zintegrowane wzmacniacz słuchawkowy napędzany. Miłośnicy muzyki również dostaną pieniądze, ponieważ notatnik jest między innymi Dźwięk Hi-Res certyfikat.

akumulator

Umierać Pojemność baterii daje Xiaomi 55 watogodzin na. Jako wytyczną można było wykorzystać 5-godzinne odtwarzanie wideo online, 5.5-godzinne odtwarzanie wideo lub przeglądanie stron przez 6.5-godziny. Jeśli przeniesiesz te wartości do obszarów aplikacji intensywnie wykorzystujących obliczenia, takich jak gry lub renderowanie filmów, można sobie wyobrazić czas działania 2-3. Akumulator jest ładowany za pomocą zewnętrznego źródła zasilania. Nie można zapewnić jednego sposobu ładowania akumulatora przez USB-C.

Początkowa Coverage

Z notebookiem do gier Xiaomi producent wprowadził na rynek czwartą serię notebooków. Najbardziej obiecująca jest przyjazna dla graczy, ale prosta konstrukcja, a także najlepsze cechy wydajności. To sprawia, że ​​notebook z jednej strony jest zamiennikiem dla graczy, ale jednocześnie do codziennego użytku - zwykłym laptopem biznesowym. Wyceniony notebook zależy od wyposażenia między 5999 juana (około 774 €) i 8999 juana (około 1160 €), Drobne nieścisłości brak jest szczegółowych danych, jak arkusz Xiaomi wybrała regularnego modelu GTX 1060 Mobile lub czy nieco słabszy taktowany GTX 1060 Max-Q został zainstalowany.

Strona produktu producenta: mi.com/migaminglaptop/

Kiedy już otrzymamy egzemplarz testowy, oczywiście zostaną zbadane otwarte pytania. Co sądzisz o najnowszej sztuczce Xiaomi? Z tym w komentarzach!

cena Historia

Aktualne ceny

Banggood
10-30 dni roboczych
883,65 €
Kup geekbuying
10-30 dni roboczych
991,15 €
Gearbest
10-30 dni roboczych
1.869,51 €

Cena za wysoka? Skorzystaj z naszego budzika cenowego!

Ostatnia aktualizacja cen: 20 stycznia 2021 r. 03:43

cena Historia

Aktualne ceny

Banggood
10-30 dni roboczych
883,65 €
Kup geekbuying
10-30 dni roboczych
1.150,75 €
Gearbest
10-30 dni roboczych
2.166,30 €

Cena za wysoka? Skorzystaj z naszego budzika cenowego!

Ostatnia aktualizacja cen: 20 stycznia 2021 r. 03:43

cena Historia

Aktualne ceny

Banggood
10-30 dni roboczych
1.299,99 €
Kup geekbuying
10-30 dni roboczych
1.318,85 €
Gearbest
10-30 dni roboczych
2.311,73 €

Cena za wysoka? Skorzystaj z naszego budzika cenowego!

Ostatnia aktualizacja cen: 20 stycznia 2021 r. 03:43

cena Historia

Aktualne ceny

Banggood
10-30 dni roboczych
1.365,39 €
Kup geekbuying
10-30 dni roboczych
1.486,86 €
Gearbest
10-30 dni roboczych
2.619,80 €

Cena za wysoka? Skorzystaj z naszego budzika cenowego!

Ostatnia aktualizacja cen: 20 stycznia 2021 r. 03:43
gość
4 Komentarze
Najstarsze
Najnowszy
Informacje zwrotne w linii
Wyświetl wszystkie komentarze
Twitcher

Jak tam jest, ponieważ wyświetlacz jest podłączony? Na zdjęciach unoszących się w powietrzu?

Sven

Szkoda, znowu tylko QWERTY.

całkowicie

Naprawdę nie znokautuj mnie teraz ze stołka. Za taką samą cenę otrzymuję również dobry notebook marki z gwarancją i usługami. Moim zdaniem taki zakup jest opłacalny tylko wtedy, gdy mogę kupić urządzenie lokalnie w sklepie Xiaomi.